Amatöre yardım lütfen..

Konu, 'Tanışalım' kısmında Selen34 tarafından paylaşıldı.

1. Selen34

Selen34 Selen

Belki karşılaşırız belli mi olur :)
    Şimdi birşey dha soracağım.Ben burda 2 tane otobüs gördüm bi 252 mecidiyeköy birde 16d kadıköy üsküdar otobüsü görmedim sahildenmi geçiyor yoksa iç taraftanmı?

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Selen hanım naçizane tavsiyem ,güzel bir havada - hafta sonu boş zamanızda sahil boyu seyir eden, güzergahı ında sahil yolu ve durakları bol olan bir otobüs ile bir iki kez yolculuk yapınız, elinizde ufak bir not defteri bulunsun . gördüğünüz olayları ve yerleri not alın durak isimleri ve uzaktan algıladıgınız kadarı ile olta ve balık çeşitleri ... size bayagı bir bilgi verecektir.

kolay gelsin

3. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Evet karşılaşma ihtimalimiz var. 16A Pendik-Üsküdar otobüsü minibüs caddesinden gidiyor. Kartal merkezden girip, Maltepe köprüsüne kadar minibüs caddesi güzergahını takip ediyor.

4. Selen34

Selen34 Selen

Teşekkürler Önder Bey.Dediğiniz gibi yapacağız o zaman.Bakalım kısmet inşallah alabiliriz düzgün bir takım :)

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Selen hanım merhaba.
    Oylesine baktıgınızda,kamıslarda renk, boy,desenleri haric,genelde birbirlerine benzerler.Aynı otomobil gibi dusunun. biri vardır 1300 cc, biri vardır 2000 cc. Biri ABS,Airbag,Sunfresh,otomatık cam derken, bir baskası sıfır aksesuarlıdır. konuya boyle bakın.
    Kamıslar da atar degerler dedigimiz, o kamısın en az, en cok atacagı kursun agırlıgını gosterir. En saglıklısı, en yuksek atar degerinin %75 seviyelerinde kursun agırlıgı kullanmak.
    Kamıs agırlıgı ise, o kamısın yapısında kullanılan hammadenin yapısından kaynaklanır. Bir kamısı elinizde surekli tutarak kullanmanız gerekiyorsa, en hafifini secmeniz gereklidir.Sayet kamısı bir yere dayayarak,beklemeli avlanma yapacaksanız, biraz agır olmasının dezavantajı olmaz, aksine avantaj saglar. Daha once ki yazdıklarımda belirttigim, birkac degisik boy ve aksiyon kamısınızın olması gerekliliginde, bunu kastetmistim.

İyi dileklerimle.

6. Selen34

Selen34 Selen

Anladım abi çok saol.O zaman bana ilk atarı çok olmayan hafif birşeyler lazım diye düşünüyorum.Çünkü bizim buralarda en fazla 50-55 gr kursun kullanıyorlar dikkatimi çekti.Nasıl olsa zamanla birkaç takımım olacağından en hafifinden başlamak ne kadar mantıklı gelir bilmiyorum ama bana mantıklı geldi :D

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/135/LINEAEFFE-ALLAROUND-KAMIS-40-90G
    http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/136/LINEAEFFE-ALLAROUND-KAMIS-80-150G

Selen Hn. Linkleri incelerseniz, her kamısın 3 degisik boy secenegi vardır. Siz 3.00 m. olanını secerseniz, size fazla buyuk gelmez ve de zorlanmazsınız. Ortalama 40 Tl.Civarına satısı vardır. Zamanla daha buyuk boylarına gecis yaparsınız. Sanırım kırmızıyı sececeksiniz. Pempenin akrabası ya.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kamis ve makina tercihi hep kafalari kafalari karistiran bi konu. Acaba onu mu alsam acaba bunu mu alsam derken arapsaçina dönüyor hele de ilk takimsa :) naçizane tavsiyem bir an önce bu dertten kurtulup balik tutmanin zevkine varmaniz seklinde olacaktir :)

9. Selen34

Selen34 Selen

Pempenin akrabası :D Hay sen çok yaşa abim :) Haklısın :)

Roy çok haklısın resmen arapsaçı :) Pazar günü çözecem bu arapsaçını ama :)

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Alttaki üstekinin amca oğlu arada yaş farkı var :D :D :D :D

alemsin İsot..:D

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tabii ki bunları yazarken, biraz da mizah katmanın yararlı olacagı dusuncesindeyim. Siz degerli dostlarımın samimiyet ve hos gorusune sıgınarak elbette.
    Esenlik dileklerimle. Tevfik.

12. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Benim son tavsiyem'de 3,50 m'den aşağı, 4,20 m'den yukarı kamış almayın. Çünkü bizim bu taraflarda en ideal atım mesafesine bu aralıktaki kamışlar ulaşıyor. Diğerleri biraz büyük veya küçük kalabilir.

13. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Kamışlarda bahsedilen karbon konusuna kendi bilgilerime dayanarak biraz değineyim yeri gelmişken:): Karbon, doğadaki bütün organik bileşiklerde bulunan bir elementtir. Bunun yanında doğada veya yapay olarak basınç altında kömürün sertleşmesiyle veya sertleştirilmesiyle önce grafit ardından da elmasa değişen bir yapısı vardır ayrıca fosillerin yaşları hesaplanırken radyoaktif olan karbon-14 izotopundan faydalanılır. Yani havadaki bir gazdan, vücudunuzdaki bir kan hücresine ve doğadaki en sert madene kadar değişik formlarda bulunabilir. Çeşitli oranlarda demir ile birleştirilerek bir çok çelik türleri yapılır karbon ile. Yani bir malzemenin dayanıklı ve hafif olmasını istiyorsanız en ucuz yolu karbon ile karıştırarak yapmaktır bu işi. Tam olarak olta kamışlarının hangi hammaddeden yapıldığını bilmemekle beraber, fiberglass veya poliesterdir diye düşünüyorum. Tahminim, işte bu yapım esnasında hammaddeye değişik oranlarda karbon eklenerek istenilen oranda sağlamlık, hafiflik ve sertlik verilebiliyor, yani karbon kamış denilen olay bu olabilir. Yani içindeki karbon oranıyla anılıyor olabilir. Hiç bir kaynağı araştırmadan, tamamen spontane yazdım. Umarım bir hatam yoktur:).

14. Selen34

Selen34 Selen

Önder Bey fazlasıyla açıklamışsınız çok teşekkürler :) Sizin buralarda en rahat kullandığınız kamış ve makine nedir peki? Surf ve teleskopik arasında kararsız kaldım ben.

15. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Surf kamşları sap uzunluğu sebebiyle uzağa atış için daha iyidir. Diğer kamışların uzağa atma becerileri düşüktür, ancak bana mı öyle geliyor bilmem belki de kamışımın ağır atarlı olmasından kaynaklanıyordur ama çapari yaparken surf kamışımla balığı hissetmezken diğer kamışta hissediyorum. Benim ne kullandığımı sormuşsunuz; ben artık sadece taze balık yemek istediğim zaman çapari atıyorum. O da 3 kişiye yetecek kadar 1-2 tavalık yakalıyorum en fazla. Onun dışında, artık genelde yemli av yapıyorum veya sahte ile at-çek yaparak vakit geçiriyorum. Tuttuğum balığı da salıyorum geriye genellikle. Ama çapari yaptığım zaman da surf kamışı ile yapıyorum. Siz en iyisi 40-90 gr atarlı surf kamışı alın bir tane. Öğrenmek istediğiniz en sona kaldı :D:D:D.

Son düzenleme: 1 Haziran 2011
  16. Selen34

Selen34 Selen

:D :D
    Teşekkür ederim çok soru sorup yordum sizleride :D
    Pazar günü sabah karşılaşırsak artık üsküdarda da sorarım birşeyler :D
    İyi akşamlar..

17. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tamam umarım görüşürüz. Siz yine de Bostancı-Maltepe-Kartal hattı mesajlarını takip edin. Genelde balığa çıkacağımız zaman oradan sözleşiyoruz.

18. Murat Kutlu

Murat Kutlu Murat Kutlu

Favori Kamış:
    Sörf İçin Lineaeffe Extreme Cast, Spin İçin Okuma Salina
    Favori Makine:
    Surf için Okuma Epixpro 65, spin için okuma Avenger 30
    En İyi Avı:
    Kofana
    Selen hanım keyifli paylaşımlar dileğiyle foruma hoş geldiniz. Oturduğunuz yere çok yakın olan Kartal koçtaş önü güzel istavrit yapıyor. Akşam saat 19 dan itibaren av yapabilirsiniz. Eminönüne gitmenize gerek kalmaz. Mezgit de yapıyor ancak mezgitlerin boyu çok küçük.Olta ve makina takımı ise doğrudan bütçe ile ilgili, ancak Kartal ve Maltepe sahillerinde avlanacaksanız çok pahalı bir takım almanız gerekmez. Fakat yinede benim tavsiyem bütçenizin elverdiği en iyi kamış ve makinayı almanızdır. Ben 25 TL lik bir kamış makina takımıyla başladım sonra fiyatı ve kalitesi giderek artan dokuz tane kamış ve makinaya ulaştım. Bu kadar makina ve çok dedim elimdeki kamış ve makineleri satarak ikiye düşürdüm. Ancak şu an tekrar altı tane kamış ve makineye ulaştım. Tabiiki bu sayıya ulaşırken takımların fiyatı da arttı. Bu nedenle benim tavsiyem bütçenizin elverdiği en iyi takımı alın bir kere alın. Bu konuda forumda kamış ve makine seçimi konusuna giderseniz orada gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

19. DISTORTEDMAN

DISTORTEDMAN Tolga

40-90gr atarlı surf bulamıyorum ben internette. İSTOÇ Albastardaki satıcıda hep en az 100gr bulunur. Aşağısı zor dedi. Mecburen 3233 model teleskobik 400cm 100-200gr atarlı aldım. Hali ile Maltepe sahile gelince benim acemiliğimi görüp gelen ve bilgi veren üstadlar kamışımı bu bölgeye uygun bulmadılar :( Gerçekten de sağ ön göğüs kaslarım biraz ağrıdı :) 20-60gr arası ve pahalı olmayan hangi kamışları önerirsiniz? 50TL altında olsun diyorum ama iki gün sonra bir işe yaramayacaksa çok daha yukarılara çıkmaya çalışabilirim.