buyur burdan yak hesabı atlayı verdim biliyorum kusuruma bakmayın..en cok merak ettiğim soru sandaldan,egede balık oltayla balık avlayan amatör bi balıkçının saat kaç gb açılması gerekir?en verimili saatler ne zamanlarıdır acaba.. bi de mayıs-eylül arası bi dönemde en cok hangi balığı yakalama sansları vardır
atıl kardeşim öyle bir şey sormuşsun ki ahiret sorusu gibi biliyorsunku tekne ile balık vına çıktığında bir sabah suyu birde akşam suyu vardır. Eylül ekim hele hele kgeçit Kasım çuprası önemli olan o dönemi yalakamak.Tbaiiki bunlar senin isteğin doğrultusunda gelişir. Şöyleki: Amatör balıkçı diyelelimki bir plan yaptı Cumartesi günü balık avına çıkacak: Hafta başından itibaren plan yapar hayal kurar kendi kendine kafasında paln yapar perşembe günü oldumu içi içine sığmaz hala hayal kurar CCuma akşamı gelmeden yem işinini çözmek zorundadır. Tabiiiki evli ise eşine karşı olan tavrı çok sevecendir onu kırmamak için elinden geleni yapar.Cuma akşamı oldumu bir bahane bulur oooo bugün çok yoruldum işler çok yoğundu ben biarz erken yatayım der. ve yatmaya çalışır. sağa sola dner yastığa bir kaç tokat atar saatini veya cep telefonunu ayarlar yatmaya çalışır. Gözlerini tavana diker ve kendini kayıkta avlanırken düşler tutacağı balıkları bir bir gözünün önünden geçirir .aklına birden yarın ya problem çıksarsa diye aklına gelir birden tabii saat sabah 0.3 olmuş karında bir gaz sancısı evin içinde dolaşma işte UYKU yoooook .işte amatör balıkçı heyecan içinde saat:03 vakit geçmiyor evin içinde gürültü yapmadan balkona çıkıp hava durumuna bakıyorsun oooooo havada şahane yarın güzel olucak tabii akşamdan hazıladığın kıyafetler kapının ağzında duruyor yine onlara bakıyorsun eksik varmı diye işte AMATÖRLÜK RUHU bu bunun zevki hiç bir şeye amam hiç bir şeye değişilmez HEPİNİZE RASTGELE SEVGİ İLE KALIN
aslında özgür abinin acıkladıgı,ifade ettiği hersey ortada ve cok dogru.ama benim asıl merak ettiğim şeyler sorularımda yazdıgım şeylerdi.ama henüz bi cevap alamadım
özgür amcam sen ne yaptın yahu aynen ben cümlesi cümlesine uyuyor tekne haricinde süper bir yazı bu yazıyı arşivime alıyorum izninle
İşte bu heyecan bizim aşık olduğumuz belki de.33 yaşındayım bu zamana kadar hayatımın ne kadar ot gibi geçtiğini farkına vardım.Hiç bir şey için geç değildir.Önemli olan bir yerinden yakalamak.Eminim başaracağım çünkü yukarıda anlatılan heyecanı içimde hissettim.
hocam yüreğine ve kalemine sağlık... bende bunları yapan benim gibi adam azdır diyordum.... normalmişim allaha şükür...
Ekleyecek başka birşey bulamıyorum paylaşmanın özelliği işte burada herkes herşeyi bilemez bilenin paylaşması gibi bir yücelik ve alçakgönüllülük çok önemlidir ve bunu yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Duyguların ve heyecanların ortak olduğu bu şekilde ortaya çıkıyor Amatör ruhu taşıyanlar bu yazıda kendilerini buluyor Kalemine sağlık Özgün abi yazdıkların düşüncelerimize tercüman oluyor.