spin makina için bencede devir önemli.. 6 veya üzerine olmalı ki spin olduğuna değsin.. örn: shimano sahara 3000 fd olsaydı mesela hiç düşünmeden alırdım.. saygılarımla...
mehmet ağabey güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...ancak şunu belirtmeliyim ki ben bir otorite değilim......belki bir ustayım ama üstat kesinlikle değilim......sözlerim üzerine istediğiniz sözü söylemekte rahat olun lütfen...benim üstat olabilmem için bir 10 sene daha rahat lazım... bahsettiğiniz diğer makineler güzel... 6 ve üzeri devirde ki makineler genellikle su üstü sahtelerde işe yarar...ama düşük devirli makineler ile yapılmaz diye bir kural yok...kol tek turda 6 yapıyor...bu sadece işimizi kolaylaştırıyor...ama 4.6.1 ve 5 devir üstü makineler kolu hızlı sarınca aynı görevi görüyor... makine devirlerinin unutmamak gerekir ki av stili ile de bir kombinasyonu söz konusu...yani bulanık suda hızlıca gelen bir sahte yavaş ve sert aksiyonla gelen sahteden daha az ilgi çekicidir... bu arada spin makine adının niye spin olduğunu kısaca anlayatım... spin makine at-çek makinesi değildir...spin tanımı genel bir tanımdır... misina atış esnasında makineden spin atarak çıktığı için bu adı almıştır... surf makineler de spin makinedir...(surf: dalga ötesi-arkası atış) jig makineleride spin makinedir...mesela stella 20000 bizim at-çek olarak isimlendirdiğimiz stil gerçek anlamı ile lure fishing'dir...yani yani balık yada başka deniz canlılarına benzer taklitler ile yapılan av... bu durumda tur belirleyici etken değildir...(bazı durumlar dışında pratiklik sağlaması haricinde) artı birde bu fiyata bence piyasada satılan diğerleri ile mukayese edilemez... bence herkes bu kaliteyi mutlaka tatmalı... bu modelden bugün bir adet spariş geçtim...gece avlarımda kullanacağım... http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-ZURACA-2500F-USA-1-BB-MAKINE-pid-1117.html
Abi bu bilgin benim baya işime yarayacak özelden verdiğin cevapta benzerlik taşımakta.Eskiden tabu gibi olan kurallar tek tek yıkılıyor.Şuan izmirde hala bir iki dükkana git adam direk yüksek devirli makine spin içindir der dayatır...Bu bilgi ender rastlanacak bir bilgidir.Teşekkürler.Ha bizde bulamazmıydık bulurduk ama baya bi tecrübe etmemiz gerekirdi.Sen direk paylaşmıssın.Ustayım ama ustad değiilim demişsin.Haksızlık etme ustadlar bu tür ince bilgileri verir.Üstad derinlemesine iner. Sagol
Selamlar Turgay Hocam, Ben de sizin gibi düşünüyorum. Üstadlara sorduğunuzda özellikle gece avlarında yavaş sarımı öneriyorlar.
Okyanus marinadan Mehmet beyle gorustum,yeni gelen urunlerin acıklamalarında yedek makara varmı, yokmu, urunun uzerinde nasıl bir makara veriliyor diye. Ve ayrıca sitelerinde urun ozelliklerinde acıklanması gerektigini belirttim.Sagolsun, pazar gunu olmasına ragmen gerekli duzenlemeleri yaparak, gece 1.30 da mesaj gecti; gerekli duzeltmeler yapıldı diye. İlgisinden oturu kendilerine tesekkur ederim. USA model urunlerde,kutulu satıs yok, yedek grafit makara yok, sadece aliminyum makara var.Dolayısıyla bu urunlerin tatlı sular icin uretilmis oldugu ortaya cıkıyor. Bilgilerinize sunarım ki, vereceginiz siparislerinizi buna gore degerlendirmis olursunuz. İyi dileklerimle. Tevfik.
Shimano neden böyle modeller yapmış anlamış değilim. Hepsi alivio kasası, kiminin rengi değişik kiminin sarma kolu kiminde fazla rulman var ama fiyatlar hep yakın seviyede.
Herkese merhaba.Yakın bir arkadaşım için epeydir biz de makine arayışı içindeyiz.Tabi ele alıp bakarak.Hatta Catanayı beğenmiş ve Almanya'da şu an olan bir arkadaşımıza sipariş bile etmiştik.Ancak Almanya'da birkaç yerle görüşüldüğünde Shimano'nun ürünlerinin bundan 10 yıl kadar önce kullanıldığı söylenmiş.Hatta alay bile etmişler.Önerilen ise hep Okuma olmuş.Biz de bu durumdan dolayı Türkiye'de görerek almayı tercih ettik.Şu an içinde araştırma içindeyiz.Ne dersiniz bu duruma?
......15-20 dolar arasindaki tatli su makinesi bunlar, tuzlu su icin ideal degil ama yedek makine olarak bir koseye atilabilir... buralar da shimanonun cok tutulmadigi dogrudur daha cok penn,okuma,abu,grauvell,gloomis gibi urunler agirlikta ama shimano kullanan da yok degil tabiki var.... nedeni ise artik shimano eskisi gibi iyi uretilmiyor, ornek bir zaman en cok tutulan ve sorunsuz urunlerden sustain, 2009 dan itibaren sustain dahil bir cok urun den onemsenemeyecek kadar sikayetler aliniyor... bunlarin basinda drag ve bail sounlari geliyor, zamanla bu sorunlar bas gosteriyor... 250-300 dolar gibi bir para veriyorsunuz ama cok basit gibi gorunen sorunlar yuzunden insanlar soguyor ve diger markalara yoneliyor. Japon uretimi haric bir cok urun problemli ve bunu arastirarak sizde gorebilirsiniz. Shimanonun en sorunsuz makineleri 2005 yili ve oncesi oldugunu soyleyebilirim, simdilede pahali bir shimano alinacaksa ve iyi bir bakimla uzun yillar kullanilmasi dusunuluyorsa japon twinpower asagisindaki makinelere fazla para baglamamanizi siddetle tavsiye ederim. Baglayacaksanizda bu rakam 100 dolari gecmesin. .......Devir icin diyecegim gagali dalan ve yuzen bir cok sahte icin 5,2 devir fazlasiyla yeterli ama gagasiz, su ustu ve silikonlar icin en az 6,0 devir gerekiyor. Devir dedigimiz konu makinenin ana dislisi uzerinde yer alan tirtik sayisidir, bunlar ne kadar fazla olursa devir sayisi artar, ne kadar az olursa devir sayisi duser, bu da makinenin kolunu ne kadar cevirdigimizde sarilacak misina hesabina es degerdir, bu sayede sarim hizliligi sahtenin yuzmesine etki eder, burdan da yuksek devirli makineleri agir islerde kullanamayacagimizi, dusuk devirli makinelerinde hafif islerin aracisi olamayacagini bilmemiz gerekir.
Metin kardesim, yazınızda Almanya'da Shimanonun bahsi gecen urunlerinin 10 yıl once satıldıgını ve konu ile ilgili alay bile edildigi konusuna kesinlikle katılmıyorum;sayet dogru anlamıssam. Shimano her yıl katalogunu cıkartarak tum dunyada ki bayilerine gonderir.Bu katalog uzerinden uretim yaparak satısa sunar.Avrupa icin cıkarttıgı katalog tum Avrupa icin aynı yıl doneminde gecerlidir. Sayet siz arkadasınıza eski bir modelin siparisini vermisseniz o baska. Mesela size bir ornek vereyim.Shimano Exage serisi 2009 yılında Exage 1000 - 2000 -3000 -4000 RA ve FA olarak uretildi, 2010 yılında kucuk degisiklerle RB ve FB olarak,2011 yılında da RC, RCDH ve FC olarak uretildi. Bugun Hollanda dada RC ve FC serisinin satısı var, Almanya'dada, Turkiye'dede. Bu degismez. Ama siz RA serisinin siparisini verirseniz bulmak mumkun olmaz ve satıcıda size,o urunu biz 3 sene once satıyorduk der.Sanırım sızde boyle bir durumla karsıkarsıya kalmıssınız. Shimanonun 2011 yılında cıkarttıgı katalogun 11. sayfasında ( dijital katalogun 13. sayfasında ) catananın yeni modellerini gorebilirsiniz. 1000 FB,2500 FB,3000SFB,4000FB Onden kalama modelleri. Aynı katalogun normalde 23, dijital katalogda da 25. sayfalarında aynı modellerin arka kalama modellerini gorebilirsiniz. Bilgi edinmenizi ve degerlendirmenizi ona gore yapmanızı rıca eder,sevgilerimi iletirim. Tevfik.
Tevfik Bey durum hem sizin anlattığınız hem de benim anlattığım gibi.Makineler satışta doğrudur.Ama önerilmiyor.Onun yerine Okuma tercih edin deniyor.mehmetc isimli arkadaşım iyi bir açıklama getirmiş duruma.Elimde Ryobi ve Shimano makinelerim var.Hatta kamış olarak da 10-30 gr 2.10 cm Catana'yı tercih ettim.Makine alma durumumda farklı markaları tercih edip değerlendirmeye tabi tutmak daha faydalı olacak gibi geliyor.
metin kardesim tekrar merhaba. Yazdıgım yazıda yanlıs anlasılacagım endisesi tasıyordum.Beni rahatlattınız.Sagolun. Marka tercih konusu, kisilerin ozgur iradeleridir,hic kuskusuz.Ama sunu hepimiz yasamısızdır; bir urun almak istediginizde,satıcı o urunu satmıyorsa,yada kar marjı dusukse, kendi sattıgı, yada daha cok kar elde ettigi urunu, ballandıra ballandıra anlatır.Sizin tercihinizi de elinden geldigince kotuler. Bu satıcı taktigi, ozellikle yurdumuzda boyle olmakla beraber hemen hemen her yerde aynıdır. Shimano konusuna gelince, bu marka Dunya da her yonuyle ekol olmus bir markadır. Urun yelpazesinde 70 tl.yede urun var,3500 - 4000 tl.yede urun var. Aynı ornegi Mercedes icin de vereyim, 40.000 tl.yede Mercedes var, 750.000 tl.yede. Simdi soruyorum ve degerlendirmenize bırakıyorum, 40.000 tl.lik mercedes kalitesizmi, yoksa kalitesinden odun vererek dandik bir arabamı piyasaya suruyor.Tabii ki hayır. Toplumun her kesimine hitap edecek urunlerle pazar paylarını arttırma politikalarıdır bunlar. Tekrar sevgilerimi yollar,herseyin gonlunuzce olmasını dilerim. Tevfik.
aslında hiç üstüme vazife değil ama bende bu konu ile ilgili bilgi ve görüşlerimi söylemek isterim...tabii bir kullanıcı olarak... global firmalar ile ilgili konularda konuşurken bence biraz da pazar paylarına bakmak gerekiyor...neden en fazla satan en fazla güvenilen neden en iyisi diye... birde bence marka karşılaştırması yaparken aynı ayarda ve sınıfta makineler ile karşılaştırmak gerekiyor...daha önce de konuştuk...shimanoyu okuma ile karşılaştırmak büyük haksızlıktır...aynı ayarda değildir...kaliteyi geçtim ondan bahsetmeyeceğim bile...ama gelin daiwa ile karşılaştıralım tartışalım konuşalım... bence finnor varken penn makine değildir... shimanonun amerika pazarında yer alan ürünlerin özellikleri tamamı ile bu pazar tüketicisinin talepleri doğrultusunda belirlenir...yedek kafa konusu bu pazarda çok kullanılan bir terim değil...neden...??? tamamem sosyo-ekonomik durumdan kaynaklı...yedek kafa yok çünkü yedek makine var...ve pazarda aynı avrupa pazarında olduğu gibi %80 dolayında iç sulara yönelik...yani makinenin fiyatına bakıpta tatlı su modeli olduğunu yedek kafası yok diye tatlı su makinesi olduğunu belirlemek çokta doğru değil...bu kıta kullanıcılarında farklı kafa makineler var yada aynı kafadan bir başka yedek makine...kullanılan kamış boyları da dikkat ederseniz 165 cm ve 210 arasında değişir...en sık kullanılan kamış boylarıdır...neden çünkü tatlı suda genellikle sandal,tekne,kayık,bot vs.nin üstünden avlanırlar... şimdi mesela ben stella 4000 yada 3000 alacağım...bu makinede ICAST fuarında sürekli ödül alan üretilmiş en iyi tatlı su makinesidir...ama; bu makinelerin bir yerinde şu yazar:APROVED FOR SALT WATER USE...yani tuzlu su kullanımına uygundur diye...aynı diğer tüm makinelerinde olduğu gibi... yani ürün fiyatına bakıp,kutusu yok diye yedek kafası yok diye bu makine tatlı su makinesidir demek çok doğru değildir... ha başka ülkelerde şu makine bu makine olabilir....ama kimse ile shimano kullanıyor diye dalga geçildiğini sanmıyorum...esas bunu yapanla dalga geçmek daha iyi olacaktır... iddaa ediyorum bu makineler bu fiyatlar ile zor bulunur...ve aynı fiyat aralığında ki makinelerden çok fazlaca daha iyidir... kasa konusuna gelince kasalar alivio ile değil S serisi ile aynıdır...alivio avrupa pazarına has bir modeldir... shimano ve daiwa gibi makinelerin bilyaları diğerlerine benzemez...düzenli bakım ile uzun yıllar kullanılacak makinelerdir...yani o rulmanların her biri inanın 10 rulmandan çok daha iyidir... ha bana shimano şöyle daiwa böyle diyin eyvallah...sonuna kadar tartışalım... hiç olmazsa tartıştığımıza değer... birde çok övülen markaların kataloglarını inceleyelim...bakalım karşımıza neler çıkacak...en basitinden global kataloglarda olmayan modeller türkiye de var...şimdi sorarım acaba neden...???...hele birde ünlü sahtelerin modelleri taklit edilmeye başlanmışsa çok satıyor diye...bence iyice düşünmek gerekir... ne yani ben en iyi tatlı su makinesi ödülü almış diye stella almayayım mı... tekrar söylemek istiyorum:kötü shimano yoktur...sadece daha iyisi vardır... not:yazdıklarım tamamen bana ait düşüncelerdir...polemik çıkartmak için yazılmış değildir...herkesin düşüncesine saygı duyarım...fikirler benimdir bende bir kullanıcı olarak paylaşmak istedim...
Goruslerinizin buyuk bolumune katılıyorum Turgay kardesim. Katılmadıgım 1.konu '' Uzerime vazife degil....'' seklinde ki girisiniz. Burası ilgili konuların tartısıldıgı, bilgi alısverisinin yapıldıgı, karsılıklı saygı ve sevginin oldugu bir paylasım sitesidir. Gorus belirtmek de sizin en dogal hakkınızdır.Bu bir. İkinci katılmadıgım konu daha teknik. Soyle ki; Malumunuzdur aliminyum materyaller yumusak madenlerdir ve kolay asınırlar..Tuzlu suyunda bu sureci hızlandırdıgı, suyun kurumasıyla olusan tuz tabakasının bu materyalı asındırdıgını kimse inkar edemez. Su olabilir, aliminyum,soguk dogme işleminden gecirilerek bir nebze sertlestirmek mumkundur. Tuzlu suda kullanımına gelince, neden olmasın, av donusu evde suyla durulanıp temizligi yapıldıgı surece elbette kullanabilirsin. Makina bize demez ki; '' ben tatlı suda calısırım, tuzlu su benim gorev alanıma girmez'' diye. Aynısı gunumuz araclarındada gecerlidir. Sehirlerarası otobuslerde bildigimiz cıcek yaglarının satılamayan tortu yaglarla kullanıldıgı zaman zaman 5 - 7 numara Fuel - oil kullanıldıgı bir gercekken, bizlerin yaptıgı devede tuy bile degil. USA serilerinin kutulu kutusuz olusu hic onemli degildir. Benim belirttigim Aliminyum kafa var,Grafit kafa yok hatırlatmam, bu urunu almak isteyen kisilerin,siparislerini,bu bilgiler dahilinde vermeleri gerektigi, sonra da, aaaa yedek kafa yokmus, gondermemisler dememeleri icindir. Zaten urun iceriginin ilgili urunlerin ozzelikleri kısmına yazılması gerekliligini Okyanus Marinadan ben talep ettim. Sagolsun İlgili firma yoneticilerinden Mehmet bey, konuya duyarlılık gostererek urun iceriginde gerekli bilgi duzenlemelerini, gunlerden pazar gunu olmasına ragmen yaptı. Dediginiz gibi '' Kotu Shimano Yoktur. Hep Daha İyisi Vardır. Ve de Olacaktır.'' Esenlikler dilerim. Tevfik.
tevfik ağabey öncelikle teşekkür ederim anlayışınız için... mesajımın sonunda da belirttiğim gibi amacım polemik yaratmak değil...sadece kendi fikirlerimi söyledim...genel olarak aynı konularda hem fikiriz...ama ben yine farkında olmadan sizi kıracak bir cümle sarf etti isem özür diliyorum...affınıza sığınıyorum... fakat bu marka ile yapılan ve kendi sınıfında bile olmayan karşılaştırmalar bu markayı çok iyi bilen ve kullanan biri olarak garibime gidiyor... sezarın hakkı sezarındır...
Turgay kardesim, ortada kırılacagım hic bir konu yok. Kolay kolay kırılmam. Dogru bildiklerimi emin isem sonuna kadar savunur, ilgi alanıma giren ve bilmedigim konularda da, bilgi sahibi olmak icin tum cabamı sarfederim. Gelelim konumuza ; Shimano markası, gectigimiz bir kac yıla kadar, tek distributor elindeydi ve ucuk fiyatlarla tuketicilere sunuluyordu. Bugun 150 tl.lik bir makinanın satıs fiyatı, inanın 250 - 300 tl.civarındaydı. Hal boyle olunca, dogal olarak, fiyatı daha uygun markalara yoneldi arkadaslar. Okuma, Daıwa gibi. ( Bu markalarda sınıfının kaliteli markalarıdır.) Dolayısıyla, Shimano'ya rakipmis gibi bir algılama ortaya cıktı. Bir muddet sonra, her marka kendi sınıfının sıralamasına daha saglıklı oturacaktır. Nedenine gelince,kendi deneyimim ve arastırmamı aktarayım size, bizde ki Shimano fiyatlarının nerelere geldigi hakkında; Gectıgımız ay, kardesim İspanya'ya gitmisti. Almayı dusundugum modeli bildirdim kardesime,( 2011 Katalogu urunu ) orada daha ucuzdur diye. Orda ki fiyat 97 Avro = 210 tl. Ebay Global de de 59 -69 Avro + Kargo+sigorta + 15,20 gun beklemek = 200 tl. Ben kaca aldım dersiniz, aynı urunu? Okyanus Marinanın, Bursa'da mal verdigi yerden 160 tl.ye aldım. Degerlendirmeyi size bırakıyorum.Hal boyle olunca da, bir firma dukkan kapatıyor, digeri mal yetistiremiyor, pazar gunleri bile calısmak durumunda kalıyor. Kendilerine buradan tekrar tekrar tesekkur ediyorum. Bu konuda tek sikayetim var. Shimanonun Cıkrık fiyatlarının hala bizde iki kat pahalı olması. Mesela, Shimano Tekota 600 lc, 160 Dolar + kargo+sigorta = 200 Dolar = 320 tl.iken bizde 700-750 Tl civarı. Okyanus Marina sanırım bunuda duyar. Esenlik dileklerimle. Tevfik.
valla tevfik ağabey benim anladığım kadarı ile sorun distribütör de değil...galiba shimano avrupa da...fiyatlandırma konusunda belirleyici etken hollanda merkez olabilir...yani satış grafiğine göre fiyatlandırma yapılıyor olabilir...
Ben de birkaç şey söylemek istiyorum bu konuda. Shimanonun Avrupa'da dalga geçildiğini söyleyen arkadaşların mutlaka bir bildikleri vardır ancak İngiltere'de birçok arkadaşım var, Shimano'dan başka makina kullanmazlar. Okuma ise kullananın bir daha yanaşmadığı marka, zaten pek de bilinen bir marka değil. Ha, Britanya Halkı bir ölçümüdür, tartışılır. Ancak, baktığımızda her şeyin en kalitelisi genelde bu ülkelerde oluyor ve gelişmişlik seviyeleri bizim oldukça üstümüzde.
Alpay 79 (Alpay Abi )lütfen üstüne alınma sadece ilham oldun bana... Merhabalar avrupayı bilemem ama okuma sanıldığı kadar kalitesiz değil.Üstelik rapala markasının ve birkaç spincinin reklam videolarına dikkat ediniz.okuma reklamı vardır......okuma falame 20 kullanıyorum 1.5 seneyi doldurdum.ve sanıldığı kadar bakımda yapmam sık sık.Okadar tuzlu suya girdi.hala ilk günki gibi. Bu sayılı her marka için geçerlidir.Markalar arkadaşım ben senin parana göre mal üretirim der.Dünyada böyledir.Bunu şöyle düşünün mercedes c serisi standart model veya kompresor modeli,Telefon sektörü nokia dokunmakitler 3mp de var 5 mp. de var 12.mp de,Ayakkabı sektörü 90 tl yede adidas var 200 tl yede.Shimanoda ortalama 650 dolarada shimano var 24 dolarada.Haa ama bunları üretirken ama ucuz ama elit modeller farketmez bir standart koymak zorundadır. Birde şuna denk geldim tam hatırlamıyorum.Yok bilmem bir modelle aynı kasayı kullanıyormuş.Kullanılan kasa a kasası yada b kasası.Adamlar sana uygun makine uretiyor.Birde sana özel kasa tasarlayıp boşa kalıp mı dökecekler..Yine bir örnek Porsche Audi ve Wolksvogen cipleri de aynı alt yapıyı kullanıyor.Haydaa olmadı şimdiÜstelik ayrı markalar Shimano tabiki kaliteli bir markadır.Ama takipçileri de iyi markalardır. Ama biz türkler illaki bir kusur arayacağız... Yeri değil ama forumda şu aralar birşey gözlemliyorum.Millet yorum yazıyo ama anca kendi bildiğini ve muhalafaet olsun diye.(ben oyle hava sezinliyorum) Ya bir dinle a yada b ne yazmış ne demiş.Anlamaya çalış.İlla birbirimize yok ben bunu dediydim.sen bunu anladın.Yok şöyleydi böyleydi olmuyor.Yaşa herzaman hörmetim vardır,tecrübeyede lütfen yanlış anlamayın beni ama gidişat anlamsız bir hal almaya başlayacak. Bir insan çok bilgili olur,usta olur üstad olur.Ama her ne olursa olsun herşeyi bilemez. Birbirimizin tezlerini çürütmeye uğraşmayalım.Birbirimize faydalı olalım. Bu yazımdanda kimse sen şunu demişsin.Aslında ben böyle dedim.Sen bunu anlamışssın demesin.Önemli olan anlatmaya çalıştığın değil.Karşındakine ne anlamlandırdığındır.... Sevgiler saygılar abiler,büyükler,küçükler,üstadlar tüm amatörler Bu arada bu ucuz modeller cabelasta kamışıyla beraber set olarak burada satılan fiyatla aynı yanlış hatırlamıyorsamYine yapmışlar yapacaklarını bizim italatçılarYinede sağolsunlar bu fiyata shimano alıyoruz...
Alivio ile S serilerinin kasaları arasında dağlar kadar fark var değil mi ? Bu makinalar bana anahtarlık gibi geliyor halen. Aynı kasa, aynı özellikler, renkleri değiştirip herbirine farklı isim vermişler. Değişik bir pazarlama stratejisi. Ama markaya yakıştıramadım.
Muharrem Kardeşim niye alınayım, son derece seviyeli, güzel ve açıklayacı mesajın için teşekkür ederim. Ben özellikle, İngiltere'deki arkadaşlarımın sözlerini aktardığımı belirttim, sonuçta bu adamların dediği kanun değil, pek ala yanılıyor olabilirler. Ancak, nedendir bilinmez Okuma markasının gerçekten kendilerinde pek bir yeri yok. Okumanın bizim ülkemizdeki gibi bir şöhreti yok. Adamların makineleri shimano, kamışları da ya tenryu yada daiwanın branzino veya morethan modelleri. Ucuz kamış diyorum aldığım cevap savagear bushwacker oluyor. ron thomson'u bile biliyorlar, quantumu biliyorlar ama Okuma yok. Biraz maddi imkan meselesi belki bilemiyorum. Adamların balık avına harcayabilecek sterlinleri var, harcıyorlar. Bizim ülkemizde belki sadece birkaç kişinin sahip olabildiği finnor, van staal, accurate makineleri kullanıyor adamlar. Benim tepkim biraz da shimanonun dalga geçilen model olduğunun belirtilmesi. Shimanoya gereksiz pahalı denilebilir, hak veririm. Her modeli aynı değil denilir, isminin shimano olması her modelinin iyi olacağı anlamına gelmiyor denilir, hak veririm . Ama Okuma shimanodan iyidir denilirse orda dur derim. Ne olursa olsun şunu da unutmamak lazım, bir laf var "fish does not care what you paid" Kaç para ödediğiniz balığın umurunda değildir Herkese keyifli avlar dilerim. Saygılarımla Alpay