Amerika'daki Balık Avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sessizdenizci tarafından paylaşıldı.

1. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Merhaba arkadaşlar,

İş yoğunluğu sebebiyle biraz gecikmeli olarak paylaşıyorum. Sağlık nedenleri ile gidememenin kıyısından dönüp son anda iş ziyareti için Amerika'ya gitmem ve güzel bir günde (biraz rüzgarlı da olsa) balığa çıkma fırsatı bulmam bu dönemde benim için büyük bir şanstı.

Florida 'da bol miktarda tabiri caiz ise adım başı göl-gölet var ve yoğun olarak tatlı su balık avcılığı yapılıyor, tabiki yakala ve bırak yöntemi ile. Ha birde avlanan sadece insanlar değil, ötelin önündeki avuç kadar gölette timsah vardı:eek: ve hiç bir uyarı tabelası falan yok. Pusuya yatmış yanına yaklaşacak olanları bekliyordu.

Neyse ava gelelim, saat 13:00 gibi göl kenarına gelip motorlara bindik, toplam 8 kişi 2şerli olarak açıldık, yavaş yavaş kıyıları tarayarak ilerliyoruz. Spin takım ve beyaz resimde görünen ahtapota benzeyen silikon yem. At-çeke başladık, aradan 15 dakika kadar geçmişti ki o mükemmel ses duyuldu, "cırrrrrr" hemen çok açık olan kalama ayarını biraz sıktım ve başladık yavaş yavaş sarmaya sonra birden balığın yol alması derken bir süre sonra kayığın altında belirdi. Dipten duyarı doğru gelirken kayığı süren Amerikalı amca elini daldırıp aldı balığı. Hemen resimleyip alel acele saldık geri :)

Aceleden ne ölçebildik ne de tartabildik, ama çok keyifli idi. Şüphesiz en büyük balık avımdı :) Diğer 7 kişi sıfır çekti. Bu resmi gören diğerleri intihar etmek istedi :D Toplam 2 saat süren bir avdı.

İki gün sonra ise aşağıda resimleri olan av marketçiğine uğradım. Avda kullanabileceğiniz 4x4 arabalardan tutun, kayık, motor, tüfek, giysi, kamış makina Av ve doğa sporları adına ne arasan vardı. Ne kadar vaktimi orada geçirdim tam bilmiyorum ama hasta hasta 2-3 saat dolanmışımdır.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Cebinde kredikartı olmadan gezilmesi gereken bir mekanmış:)
    Tebrikler Mustafa,Amerikada sitemizi en güzel şekilde temsil etmişsin:)

3. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler.... :thumb: Mükemmel bir av ve gezi ...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, güzel bir av olmuş, yakaladığınız koca ağızlı levrek sanırım.
    Deniz levreğine çok benziyor. Av marketi de harikaymış. Beni 3 ay o dükkanda bıraksalar sıkılmam. :D
    Keyifli avlarınız olsun. :)

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Tebrik ederim, güzel bir av yapmışsınız, balık şahane ( bence avatar resmi olarak kullanmalısınız fotoğrafı :) )
    Ayrıca av malzemeleri satan mekana bayıldım, son derece düzenli ve bolca çeşit olduğu görünüyor :thumb:

6. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    güzel bir av ve gezi...Benim takıldığım nokta ise "timsah" hiçbir uyarı yok demişsiniz bu büyük bir sorumsuzluk değil mi? Cahilliğimden soruyorum bu soruyu komik kaçabilir tabi ama bilmeyen biri için timsahın ne kadar tehlkeli olabileceğini bilebiliriz, burda olsa 3.dünya ülkesi oluruz :)

7. Querorz

Querorz Fatih

Avdaki herkesin 10'ar tane balık tutmadığına çok sevindim. Psikolojimiz bozuluyor çünkü :D . Tebrikler. Florida Bass'i olsa gerek. Oldukça iri.

8. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Değerli Fatih Abiciğim,
    Kesinlikle kredi kartsız ve parasız dolaşılacak bir yer, gerçi fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynı fakat yüzlerce marka nın binlerce modelini yan yana görmek, kıyaslayıp almak büyük avantaj. Hele Penn ve Daiwaların yüzlerce çeşitlerine hayran kaldım.
    İyi bir şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Diğer 7 kişinin 6 sı Amerikalı idi (diğerinin ülkesini bilmiyorum). Adamlara iyi bir ders vermiş oldum :). Silikon yemim ucundaki 45 derece açı ile duran altıgen metal çekerken sanki durgun suda iri bir istavriti çekiyormuşcasına titreyerek geliyordu. Motoru kullanan adam, rehber diyemeyiz, dahi oltayı atıp sabit hızla sarmamızı söyledi. Daha yavaş veya daha hızlı sarınca titreme duruyordu. Bir kaç kere dediği gibi denedim olmadı, aksiyonu verince balık bindi ;)

Teşekkürler ;)

Teşekkürler Volkan,
    Evet koca ağızlı levrek 'ti, saldık gitti. cyrr Eğer nezle-grip ve baş ağrısı ile mücadele ediyor olamasam bir çok ürünü inceleyecektim fakat nasip bu kadarmış.

Teşekkürler Ersin,
    Düzen ve çeşit hat safhada doğa sporları ve avcılık adına her şey vardı desem yeridir. İnşallah ilerde Türkiyede 'de böyle yerleri görürüz.

9. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Aynen öyle hiç bir yerde uyarı görmedim, aşağıdaki harita linkinde de görüleceği gibi adım başı göl var ve emniyete önem veren Amerika'da timsaha karşı uyarı tabelası görmedim. Bizim buralarda ufacık köpeği olan "Dikkat Köpek Var" yazısını göstere göstere asıyor hemen (Gerçi bir kısmı yaklaşanları korumak, bilgilendirmek, uyarmak amaçlı değil de köpek var ilişme anlamında yazıyor :) ) Belkide adamlar alışmış timsaha, "Yahu hiç mi aklına gelmedi buradan timsah çıkacağı" diye olaya yaklaşıyor olabilirler.
    https://maps.google.com/maps?q=28.544719,+-81.382020&num=1&t=h&vpsrc=0&ie=UTF8&z=11&iwloc=A

İlk etapta ben orada timsah olabileceğini hiç düşünmüyordum, hatta hava biraz iyi olsaydı, gidip kenarında gezmeyi bile düşünürdüm :D

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Yakala-Bırak yöntemi olduğu için diğerleri 10'ar balık yakalasada popülasyonda azalma olmayacaktır. Fakat iş milliyetçilik/beceri işine gelince tabiki Amerikalıların 10'ar tane yakalayamaması güzel :) Hele birinin başka bir eyalette teknesi varmış ve 3 senedir balık tututormuş (Denizde) bu kadar büyüğünü daha yakalamadım dedi :laughing: :laughing:

Motoru süren adam 8 yıldır gelen misafirleri balık turuna çıkarıyor ve kendiside balık tutuyormuş. Bu gölde yakalanan en büyük levreğin bundan iki karış daha büyük olduğunu söyledi.

11. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler Mustafa bey...

Videolardan bildiğim kadarıyla oltaya takıldığında türlü aksiyonlar yaşatan bir tür Large mouth bass.

Bu kadar irisiyle tanıştığınız için gerçekten çok şanslısınız... :)

Bass proshop'taki geziniz balıktan daha çok kıskandırdı. :) Sitesinden bakıp iç geçirdiğim bir malzeme cenneti. Boş çıkmamışsınızdır umarım? :)

Malum bizim buralardan 200 TL'ye zorla bulup edindiğimiz bir kamışı kendileri 35 usd civarında satıyorlar...

12. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    Onlar "timsahı da farketmeyecek değillerdir heralde" kafasındalar sanki :))

haritayı inceledim de Turkey Lake" var orası acaba Turkiye gölü mü yoksa "hindi gölümü" merak ettim doğrusu :Dmrsparkle

13. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Büyük ihtimalle hindi manasındadır. Esas yer haritada aşağıda Florida'nın en alt ucunda "İSLAMORADA" :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim Mustafa kardeşim, gönlünce ve daim olsun.:)

Daha önce konu ettiğim strike pro'nun bir kaşık modelini arıyorum ama her nereden sordurdum ise bulunamadı. Vaktin zamanın uygun olursa bu kardeşin için bir bakıversen, çok mutlu olurum gözüm.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51882

15. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Nuri Abi,

Keşke gitmeden önce konuşmuş olsaydık kesinlikle arar bulurdum, ama maalesef 1 hafta kadar kalıp geri döndüm. İnşallah bir dahakine nasipse kesinlikle araştıracağım.

Sağlıcakla kal...

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    O mağazada vaktin nasıl akıp gittiğini tahmin edebiliyorum. :) Harika görüntüler için teşekkürler..

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    mustafa abi güzel gezmişsin. hastada olsan o balığı çekmek herşeye bedeldir. geçmiş olsun acil şifalar

18. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Teşekkürler Hakan, darısı başına ;)