seyahat değerli kardeşim konuma gösterdiğin hassiyet ve yardımların için çok teşekkür ederim saygılar
Ebayden ve amazondan ................ aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.
Arkadaşlar, yurt dışında daha ucuz olduğunu düşündüğünüz balıkçılık malzemelerini alıp türkiyeye ulaştırabileceğiniz bir site önermek isterim ben de. Geçenlerde yurtdışından ucuza alışveriş yollarını araştırırken denk geldim. Henüz kullanmadım, o nedenle tüm ayrıntılarını bilmiyorum. Ama belki işinize yarayacağını düşünür ve incelemek isterseniz diye duyurusunu iletiyorum: Alışveriş yapmak için ücretsiz bir paket gönderme sitesi var .................. Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde gayet güzel işliyor. Bu siteye ücretsiz üye olabiliyorsun. Sana sanal bir Amerika adresi temin ediyorlar, böylece istediğin Amerikan mağazasından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyor ve paketini kolayca Türkiye'ye ulaştırabiliyorsun. Hatta eğer uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika mağazalarından alışveriş yapmak istersen istediğin ürünleri hiçbir komisyon eklemeden satın alıp sadece taşıma ücretini ödemen karşılığında paketi sana ulaştırıyor.
Bu iki arkadaşımız kimdir, tanımam etmem.. hakkında fikir sahibi değilim.. amaçları iyi niyetli olabilir... ANCAK; Son zamanlarda bu tür servisler çok hızlıca türemeye başladı ve insanlar mağdur oluyor, dolandırılıyorlar.. Bu işi yıllardır tecrübe etmiş biri olarak kesinlikle bu tür servisleri, bu forumda kullanmaya kalkan olmasın... Bazı nedenleri hemen sıralayayım: 1. viaddress'de size verilecek olan adres sahte çıkabilir... bu tür servislerde dolandırıcılık hat safhada.... 2. adres sahte çıkmasa bile satın aldığınız ürünü oraya göndertirsiniz ve adamlar size isterse yollamayabilir... bu durumda bir bardak soğuk su iyi gelir.. 3. gümrük konusunu kimse garanti edemez, direk satın alacağınız kişi bunlara dikkat eder ama bu tür üçüncü parti servisler size ürünü nasıl kargolayacağı belli olmayacağı için sürpsizlerle karşılaşabilirsiniz. 4. adamlar size ürünü yollamak için ek komisyon isteyebilir, şu kadar depo parası vermezsen ürünü yollamayız gibi.... adamlar 500 dolarda ister, 1000 dolarda... nasıl hakkını arayacaksın? ARAYAMAZSIN. Çünkü ebayda ticaret sonlanmıştır, alıcı ve satıcı ilişkisi bitmiştir! böylece ürün adamlara kalır sende karşıdan bakarsın.... 5. Sade depo parasımı... adamlar sana 20 dolara kargo yapabilecekse ürünü, derler ki kargo ücreti 100 dolar, 50 dolar vs... kabul etmeme gibi bir lüksün yok sonuçta, etmezsen ürün onlarda kalır, hava hoş... Daha sayardım ama vaktim yok.. kısaca binlerce Türkiye'ye gönderim yapan satıcı ve firma varken, bu tür riskler almaya gerek yok. Kumar oynamak isteyen buyursun... Benden nacizane UYARI..!
amerikadan alışverişte ucuz kargo Arkadaşlar Türkiye'de satılan birçok şeyi malumunuz yurtdışında çok daha ucuza bulabiliyoruz. Özellikle profesyonel malzemeler, elektronik ürünler gibi markalı ürünler çok daha ucuza mal olabiliyor. Elektronik ürünler özellikle Amerika'da çok ucuz. Ancak maalesef bu sefer de kargo çok pahalıya geliyor. Buna bir çözüm olarak kargo yönlendirme şirketleri kurulmuş. Ben de yaklaşık 5 ay önce ebaydan HTC cep bilgisayarımı alırken keşfettim. Ben A.B.D.'den ürün satın alırken, oldukça meşhur olan www.viaddress.com sitesini kullanıyorum. İlk önce cep bilgisayarımı daha sonra da ebaydan saat, amazondan İngilizce ve Yunanca çalışma kitapları aldım. Cabelas'tan çakı ve dağcılık ürünleri aldım. Türkiye'de çok pahalıydı ve yüksek kargo ücreti ödemeden bu site sayesinde çok ucuza geldiler. Benim gibi sırf kargo ücreti yüzünden Amerika'dan birşey satın alamayanlar için şu şekilde tarif etmek isterim. www.Viaddress.com sitesine ücretsiz olarak üye oluyorsunuz ve site siz gerçek bir A.B.D. adresi temin ediyor. Siz alışveriş yaptığınız firmaya bu adresi veriyorsunuz ve site size paketinizi çok daha düşük bir kargo ücretiyle yolluyor. Eğer alışveriş yaptığınız firma kredi kartınızı kabul etmiyor ise ayrıca siteye de sipariş talebini verebilirsiniz. Site herhangi bir komisyon ücreti almadan paketinizi size postalıyor. Çok daha düşük ücretlere alabileceğiniz şeylere, dünyanın parasını vermeyin istedim.
Merhaba, bir süredir izliyorum. Site aslında ücret alıyor. Siz Amerika'dan alırken o sitenin size sunduğu adresi veriyorsunuz. O site sizin aldığınız şeyi belli miktar ödeyerek size gönderiyor. 4-5 tane var o servislerden. Yararlanmak isterseniz adresini vereyim, en ucuz olanı www.*********.com