Kimi mağazalarda bulunabiliyor; halen güzel kamışlarına rastlanmakta; ancak makinalar belki; bazan idare edebilir nitelikte (tabii benim için) 2-3 yıl evvel bir modelini beğenmiştim; eski günlerin anısına bir adet alayım diye düşündüm; ancak almadım; başka birileri aldı; bir süre sonra problem çıktı (bu normal her makinada olabilir) ancak parça bulunamadı; makina atıl kaldı bir şekilde... İyi ki almadım dedirtti... Sanıyorum ürünleri fason yaptırtıyor bir yerlere... Gene de kullanılabilir ürünleri vardır elbet...
tevfik abi linkini veriyorum http://www.hemenav.com/Spin-Makineler/Shakespeare-2435-040-Supreme-Magnesium-40-Olta-Makinesi.aspx doğrudur fakat onlar 5 bilyalı olanları,benim kullandığım makina ise 10+1 35 kafa olanı 20 den 40 akadar misina kafa boyutları mevcut bu makinaların. ben 30 luk kullanıyorum gene iddia ediyorum bu değerlerde ki markalarla kıyasladığımızda bu makinanın üstüne yok kullansanız beni daha iyi anlardınız.shimano nun veya başka bir markanın bu makinaya yaklaşma şansı yok bunu cengiz balıkçılığa.spot balıkçılığa vb... veya herhangibir av bayisine veya uzmanına sorun onlarda aynı şeyi söyleyeceklerdir.ayrıca japon makinaların babasıda okumadır shimano okumanın yanından dahi geçemez o yüzdendirki okuma firması tum makinalarına ömür boyu garanti vermektedir.bunuda bilmeyen arkadaşlar biryerlere kaydetsinler
frunotr:caiyen ben bu markayı yenı duydım fıyatına baktım 1000 lıra civarı.kuruluşu 1800lerin başına dayanan shekspeare le bu markayı yanyana koymak mersedesle şahini yanyana koymaya benziyor bence:=)
Gökhan kardeşim, Kirpi bile yavrusunu '' Pamuğum '' diye severmiş. Bizler, zaten bahsi geçen marka hakkında, şöyle kötüdür, böyle kalitesizdir, şeklinde söylemlerimiz olmadı. Tek yakınmamız, 1970-1980 senelerinde yanına bile yaklaşamadğımız o efsane markaların, bu günkü pazar ve üretimdeki zihniyetleri nedeniyle geldikleri konum. Böyle bir makinayı kullanıyor ve son derecede memnunsanız diyecek bir şey yok. Sadece güle güle kullanın derim size. Yalnız şunu unutmayın ki, Shakespeare artık bir çok ürününü Çin'de ürettiriyor. Bu bilgiyi kendi sitesinde görebilirsiniz. Kalite nedir derseniz, İnceleme şansım olmadığından net bilgim yanıltıcı olur. Linkini verdiğiniz sitede de maşaallah yok yok. Balıkçılık üzerine ne ararsanız orada. Google arama motorunda ki avantajla, hep o siteyi bulursunuz öncelikle. Bir nevi reklam. Bu da bir taktik. Sonra, '' O yok, bunu mu versek ''
gokhan usta sen şaka filanmı yapıyosun anlayamadım ya cok komik bu soylediklerin bilmeyenler filan kaydetsin ya neyle neyi kıyaslıyosun ya ben o iki markanında en iyi makinalarını kullandım (kıyasladıgının kaydedecegimizin )komik buluyorum kusura bakma
Herhalde arkadaşın canı sıkıldı şaka falan yapıyor; yalnız burası pek yeri değil; bilen var; bilmeyen var; sonra yanılıp yanlış seçim yapabilirler... Kıyaslamayı neye göre yapacağız; fiyata mı; yoksa özelliklerine göre mi??? Aynı özellikte makinalar ile kıyaslar isek hata olur; Daiwa'ya; Shimano'ya hakaret etmiş oluruz... Aynı fiyata kıyaslar isek bu iki markanın o kadar bilyalı makinasını zinhar alamazsınız; 3-4 bilyalı; ancak daha kaliteli bir makina alırsınız...
Sevgili Serkan konu nerden nerelere gitmiş.Benim sana tavsiyem makineni türkiyeden alman baktığın xsb 5500 shimanonun türkiye fiyatıyla amerika arasında hiç fark yok ama sen boğazda kullanacam ve hafif olsun diyorsan biraz kesenin ağzını aç shimano ultegra c14 10000 al.Ben bu makineyi almadan önce xsb 5500 aldım ve bir gün sonra koşarak değiştirdim.Çünkü boğazda malesef zayıf kalıyor.Ağır kurşunların üzerine birde akıntı eklendiğinde çekmekte zorlanırsın .Ben şu an shimano ultegra c14 10000 kullanıyorum hem memnunum hemde evladiyelik.Eğer başına birşey gelmez ve bakımlarını yaparsan başka makine almadan ömürlük olarak kullanırsın.Türkiyeden almak distribütör garantisi yüzünden önemli bence ve eskisi gibi fiyat farklarıda yok artık.Makine yerine sahte ve misineler getirtirsen bence daha iyi olur.
Dostum, Shakespeare bizim de ilk goz agrimiz. Hatta bak ne yazmisiz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47523 Fakat senin bu dediklerin cok abartili olmus bana kalirsa... yani o kadar da degil.
teyfik abi bir malın çinde üretilmesi omalın kötü olduğu anlamına gelmiyor şu an honda arabalarının motorunuda pekinde üretiyor hondaya kötü bir marka motorunu cinde üretiyo diyebilirmisin.ve daha birçok değişik dev markalar. işçilik çok ucuz abi orda günde 3 dolara 12 saat bir işçiyi çalıştırabiliyorsun nüfüs çok iş yok açlıkdan köpek kedi yiyorlaryakında insanda yerler zaten yiyorlar anne karnındaki ölü bebek cenini en pahalı menülerini süslüyor lüks lokantalarının çin işi japon işi bunlar çekik gözler hep aynı ordada üretilen mallar kalite kalite hepsi aynı değil adam gelmiş japonyodaki fabrikasinın birinide orda kurmuş veya amerikadaki veya almanyadaki işçi payından kar ediyor bu bütün markalar için aynı konu shekspiare yse bu işin ilki duayyeni en eskisi tabi mağazalarda fazla olmaz pahalı abi fiyatı milletin alım gücüne hitap etmiyor markada paradan taviz vermeyince tek tük mağazalarda da az bulununca benim gibi hastaları para olsada olmasada denkleştirip alıyor abi herzaman kalite çindede yaptırsa aynı amerikadada aynı bunu söylemek istiyorum.benim babamın markası değil sahibinide tanımam ama kalite teyfik abi arkadaşlarım var shimanocu daiwacı vb... onlarda bunu anladılar hepsi bu markaya yöneldiler bana dua ediyorlar.22 kiloluk akyayı çeken 30 luk makinadan bahsediyorum.boru değil yani
saltigo usta sen bu markaları kullanmişsın lafım yok fakat bilmeyen arkadaşlarımız bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızın bu bilgileri alması okuması vaabında bilgi amaçli yazıyorum.komik bişeyde göremiyorum okuma markasının shimanodan daha kaliteli olduğunu yazmamın neresi komik bana söylermisin bende biliyim öğreneyim hatta form açalım okumamı shimanomu üstadlar yazsın lar bilgilenelim
valla çok haklısın.bende sizinle hem fikirim ultegra 1000 likde karar kılacam gibi .ayrıca spheros 8000 pg de 580 gr ağırlığı hoşuma gitti ama surf kafa olmaması beni caydırdı.malum boğazda balık bazen açıkta oluyo.konuyla alakadarlığınız için tşkkürler