Uzun müddet av raporu veremiyordum, ne zaman balığa gitsen hep boş dönüyordum tabi havalar soğuk balık dipten kalkmıyor, sasi, rapala, dip oltası fayda etmiyor beklide benim şansım döndü diye düşünüyorum. Cumartesi çarşıya çıkıyordum yolda arkadaş aradı bayramda canın sıkılmadı diye tabi hemen jeton düştü hem de çok canım sıkıldı dememle hemen yürü gidiyoruz demesi bir oldu, yolda eve geri dönüp tüm hazırlıkları tamamlayıp yola çıktım avlak aynı avlak, başladık at-çek yapmaya tık yok derken ilk avare balık sasiye takıldı, hemen kıt kaya girdi, aradan üç saat geçti hava kararmak üzere arkadaş aldı bir balık iki kişi beş saat de iki balıkla evin yolunu tuttuk, hiç olmazsa balığın oltaya vuruşunu, kamışın titrimesini hissettim.
Daha büyüklerine rastgele. Bu balığın aynısından benim akvaryumda var. Canlı balık ve solucan görünce dayanamıyorlar. Yeterki ağzına girebilsin.
Limitleri, sirkuleri bir tarafa birakalim, vicdanimiza soralim. Dogrusu nedir diye. Hirsizlik yapmiyorsak, kanunen yasak diye mi? Bu kadar, trollu, dinamiti, tivrisi, kucuk- buyuk, yenir- yenmez demeden yok eden balikcisi varken bu ulke sularinda hala balik avlaniyor olmasi Allahin bir lutfu olsa gerek.
balıklar limit dahilinde gördüğüm kadarıyla tatlı su levreği göletlerimizde özellikle trakya da bolca bulunan balık türü canlı yem ve at çek de tutulma oranı yüksek ellerinize sağlık paylaşımınız için teşekkürler daha iyi avlar dileğiyle
Mehmet Abi tebrik ederim. Zannedersem bu baligin ismi perch.Yaniliyor muyum? Bu arada yuzunu ilk defa yakindan gordum Mehmet Abi . Rastgele
Bu perch lerin avlanması boy ve sayı olarak yıl boyunca serbest diye biliyorum. Göllerin ekolojisine sonradan sokulmuş ve zarar verdiği için serbest bırakıldı diye zannediyorum ama yanlışmı zannediyorum bilmiyorum.
Tebliğe bakalım, ne demiş? http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Tatlısu levreği (Perca fluviatilis) "Aşırı etçil bir türdür. Diğer balık türleri üzerinde baskı oluşturur. Bu tür ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir" denmiş. Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklardanmış. Boy limiti 18 cm. Günlük av limiti 5 kg. Av yasağı ise tüm bölgelerde 15 Mart-30 Nisan arasındaki 45 günlük zamanmış.
tebli avlayın soyunu kurutun demiş :S bu balığın nekadar ülkemizin doğal türü pek bi bilgim yok. Ozaman neden bu balığa amerikan levreği ismi veriliyor. her neyse nekadar küçük olduğu bence ortada etik değil avlandığı an salı verilmeliydi