ahmet kardeşim madem bu işe merak sardın profilindede iyi balığın henüz yok yazıyor senin iyi bir balık yakalayıp aşı olman gerekiyor.iyibir balık yakalamak içinde önce bilgiye sonrada şansa ihtiyacın var öncelikle şunları bilmen gerekiyor -avlandığın yerde hangi balıklar mevcut -avlanmayı düşündüğün balık ne ile besleniyor(etobur-otobur gibi) -nerede yaşıyor(derinde-sığda-çamurda-taşlıkta-sazlıkta gibi ) -hangi saatlerde yemlenmeye başlıyor bu kriterleri doğru tespit etmek balıkçılığın en önemli bölümüdür geriye bunlara göre olta takımı yapmak kalıyor bence balıkçılığın püf noktası bunlardır RASTGELE
Haluk abi, önerilerini can kulağı ile dinliyorum. Dediklerini uygulamaya çalışıyorum. En büyük sorunum hangi balığın (tatlısu balıkçılığı ile ilginiyorum şu an) suyun hangi kısmında olduğu! Bu değerli siteden bu konuda çok faydalandım. Ve hala faydalanmaktayım. Ama bu konuyu şahsım olarak , mükemmel bir şekilde çözebilmiş değilim. Eğer ki bu konuyuda aşarsam hızlı bir şekilde ilerleyeceğimi düşünüyorum. Çünkü; hangi malzeme, neresi, nasıl, hangi balık gibi benzer amatör balıkçılıkla ilgili sorularımın cevaplarını zaten burda çok rahat bulabiliyorum. Fakat dediğim gibi gölde, akarsuda yada barajda balıklara, hava şartlarına ve mevsime göre av sahanlığı nasıl seçilir onu tam olarak idrak edebilirsem kendi problemimin büyük bir kısmını aşacağıma inanıyorum. İnşallah bilinçli bir şekilde büyük bir av yakalayıp (aşımı olup ) en kısa sürede sizlerle paylaşmayı umuyorum. Tekrardan teşekkür ediyorum çünkü bu tür önerilerin beni amatör balıkçıklıkta ileriye götüreceğini düşünüyorum.
Sevgili Turan, raporları ve sitede bu konularda paylaşılanları oku ama bunun yanı sıra, tatlı suda yaşayan balıkları da incele. Böyle bir kategori mevcut sitede. Burada bulamadığını üniversitelerin su ürünleri bölümlerinin internette yayınladığı dokümanlarından da edinebilirsin (en sağlıklısı budur). Balıkların yaşayışları hakkındaki bilgiler, balıkları hangi mevsimde nerede bulabileceğin konusunda da seni yönlendirecektir. Aslında epey bir ipucu elde ettin sanıyorum.
Aramıza hoşgeldin genç arkadaşım, Ben de size aşılama ile ilgili çok yeni bir olay anlatayım. Yaz gelince haftasonları göl kenarından pek ayık dönmediğimiz için (arkadaşımla) sürekli jandarmaya ehliyeti kaptırma korkusu yaşıyorduk. Hatta birkaç defa ucuz kurtardık. Çareyi, alkolden uzak duran bir yem bulmaktı Ben de şirketin şoförüne av hikayeleri anlatıp bir süre doldurdum. Sonra da bir takım hediye ettim. Üstüne atladı garibim. Hemen de bizimle ava geldi. Ama ona özellikle ancak çok büyük balıkların yakalanabileceği sistem yaptık. Tabii o hiçbir şey yakalamadan gecelerini bize mangal yapıp türkü söylemekle geçiriyordu. Biz yakaladıkça da hayıflanıyordu. Sonra balık yakalamasına izin verdik. O da bizden habersiz kendi arkadaşlarını alıp ava götürmüş. Balık tutup hava atacak ya.. Bunlar 3 kafadar yemeği çok seven (150-160 kg çeker) bir arkadaşlarını da kandırıp onun arabasıyla göle götürmüşler. Gölde hepsi oltalarını atıp balık tutarken canı çok sıkılan cüsseli arkadaşlarına da bir olta verip gölün ilerisinde bir yere göndermişler. Bu arkadaş oltasını suya atıp malgalla uğraşırken birden zili çalmış. Ne olduğunu bilmediği 7-8 kg lık balığı parmaklarını yararak kıyıya almış. Diğerlerinin halini sormadım, ama bu arkadaş hemen koşup 4-5 tane kamış- makina v.s donanmış. Bakmış kş arabası malzemeleri almayacak, ve her yere girmeye de müsait değil; hemen arabayı satıp sıfır Jeep almış. Şimdi günde 4-5 defa bizim şoförü arayıp av sezonunun daha başlayıp- başlamadığını soruyor.
Sevgili Sennur hanım, önerileriniz için çok teşşekür ederim. Şu anda bahsettiğiniz konuları bahsettiğiniz biçimde araştırıyorum. Çok faydalı olacağını umuyorum. Teşekkür ederim.
Nejat abi, hoşbulduk. Senin aşılama yaptığın şahıslar tabiri caizse büyük sazanlarmış . Herkes öyle sazanlarda bulamaz.