ANADOLU KARTALLARI Amatör Balıkçılık Grubu Buluşma,Organizasyon ve Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında anadolukartalları tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sabriyazici

sabriyazici sabri

öncelikle hoşgeldiniz fatih kardeşimin de belirtiği gibi özel mesaj da sıkıntı olucaktır ama sorup öğrenmek istediklerinizi burada açık açık paylaşabilir elimizden geldiği kadar bizlerde yardımcı olmaya çalışır :)
    burası direk rapor sayfası olmadığı için bir sıkıntı yaratmayacaktır sağlıcakla kalın buyrun söz sizde :)

2. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Hoşbulduk Fatih kardeşim hızlı mesajına teşekkür ederim.Önceki mesajımda yazdığım gibi siteyi bir süredir inceliyorum ve senin bahsettiğin konularıda okudum ama bir işi teoride okumak ile pratikte uygulamak arasında çok fark var bu nedenle yardıma ihtiyacım olduğuda su götürmez bir gerçek.

Okuduklarımdan sonra teknem olmadığından kıyıdan at-çek şeklinde avlanabileceğim için surf kamışlara yöneldim almayı düşündüğüm kamışlara ve makineye ait linkler bunlar:

http://www.avmarketi.com/asp/product/132490/Lineaeffe-Surf-Mill-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi

http://www.avmarketi.com/asp/product/132489/Lineaeffe-Spider-Surf-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi

http://www.avmarketi.com/asp/product/16722/Okuma-Salina-Tele-surf-kamis-420cm-100-200g

http://www.avmarketi.com/asp/product/5067/OKUMA-AVENGER-AV-65b-MAKINE

bunlar yaptığım teorik araştırmalarla kullanabileceğimi düşündüğüm malzemeler.Makine daha küçükte olabilir ama almışken uzun süre kullanabileceğim bir ekipman olsun istiyorum. Bu malzemeler için ne dersin başka tavsiyelerinde olur mu bana?

Zaman ayırdığın için teşekkür ederim kardeşim.

3. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Hoşbulduk Sabri Abi, ilginize teşekkür ederim düşündüğüm makine ve kamışların linklerini gönderdim yorumlarınızla yardımcı olursanız memnun olurum.

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

nedemek elimizden geldiği kadar hepimiz yardım eder fikir verebiliriz ama son kullanıcı sen olduğun için son kez eline alıp bir baksan eminim ki daha içine sineni alıcaksın bizede hayırlı olsun en güzel avlarda kullanmak naip olsun demek kalıcak :) bu kamış makina setlerinde daha tecrübeli olan arkadaşlar var aramızda onlarda sana kendi fikirleri söylerler zamanı gelince yavaş yavaş fikirler gelir şimdi ben sana soru soruyim müsadenle :)

1) nerelerde kullanmayı düşünüyorsun

2) at çek mi yemli avda mı kullanıcan her ikiside mi

3) bütçe nekadar

şimdilik benden bukadar

5. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Bu işe benim gibi yeni başlayanlar için bu işi bilenlerin yardımları oldukça önemli.Malzemeleri internetten almayı düşünmüyorum bu malzemelri elime alıp incelemeden almak bana pek doğru gelmiyor açıkçası.Üsküdarda Cengiz Balıkçılıktan almayı düşünüyorum buradan alışveriş yapanların hepsi çok memnun gördüğüm kadarıyla yer olarakta bana yakın.Sorulara gelirsek:
    1-İstanbul Anadolu yakasında Kadıköydeyim takımı Anadolu yakası, Boğaz belki Karadeniz kıyılarında kullanmayı düşünüyorum.(Kısmet olurda buradaki arkadaşlarla tanışırsak beraber kullanırız inşallah)
    2-At çek konusunda bilgim var ama yemlide çok bilgim yok fakat her ikisindede kullanabilmek daha iyi olur galiba
    3-Bütçe konusunu şöyle anlatayım şu anda elimde balık işiyle ilgili hiçbirşey yok (çocukluktan hatıra bir sinek oltayı saymazsak) makine ve kamış,misina fırdöndü, iğne gibi başlangıçta temel olan ihtiyaçlar için 600 civarı bir bütçe ayırabilirim ama ileride yapılacak takım çantası kepçe yağmurluk sahte takımları vs diğerleri içinde ayrıca bütçe oluşturacağım.

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

bak burada da konu açılmış ve güncel daha yani aynı sorular boğaz için makina ve kamış :) http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=51074 ceyhun demişki cengiz balıkçılığa 10 gün içinde yeni kamışlar gelicekmiş sadece biraz sabır kamış için diyebilirim
    makina için de gerçekten fazlasıyla yorum yapılan ve hertürlü avın hakkından gelen (narmanzade ) mustafa abinin de kullanmış olduğu raw 2 kesinlikle herkes tarafın tavsiye edilen bir ürün ortalama fiyatı 250-300 arası :)

7. degosa

degosa Gökay Deniz

En İyi Avı:
    Yozuri Rapala :)
    SonundA Dün dişli konusunda siftahımı yaptım , bulıunduğum yer kesattı dün gece ama olsun 4 parça iri sarıkanat yetti (iri diyorum,bazıları Lüfer sandılar)

Fileto kesmeyi takmayı daha yeni yeni öğrenen (belkide öğrenemeyen :) ) biri için yeter :)
    (bu ilk dişli avımı fotoğraflamak isterdim ama şarjım bitmişti,neyse artık çok tutarım zaten : )

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

gerçekten çok sevindim avlarınızın daim olmasını daha iyilerinin rast gelmesini dilerim

9. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Teşekkür ederim abi orayı takip edeyim kamışlar gelince haberim olur ona göre bakarım.Burayada yazanlar olursa onlarada bakar ona göre karar veririm.Bu raw 2 makinenin kaçlığından almak iyi olur sence?

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

sanırım 65 lik kullanılıyor genelde

forumda pek takip edemezsin ama okuma raw 2 yi de cengiz den bakıcağı na göre bizzat cengiz de sorabilirsin :) ne zaman geliyor yeni malzemeler diye aynı zaman da kafana takılan her konuda genelde cengizdeki arkadaşlar yardımcı oluyorlar hem buradan hem oradan fikir alıp karşılaştırmanı dilerim ki daha sağlıklı olur bazı bilgiler için

11. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Evet bende öyle düşünüyorum ordaki arkadaşların yardımcı olduğunu çok yerden okudum ama önce ne istediğini bilmek lazım ki adamlar yardımcı olabilsin.Abi sana birde şunu soracağım ben lüfer palamut vs. gibi orta boy balıklar tutmayı düşünüyorum bunun için parçalı mı yoksa teleskopik kamış mı tavsiye edersin? Bu kamışların aksiyonları vs gibi konuları okudum ama şimdilik onlara pek girmeden orta aksiyonlu yaklaşık 150 gr civarı atarlı birşeyler bana yeter diye düşünüyorum(Sahte kullanırsam diye gramı 150 yazdım). Birde surf kamışlar 4 metre civarı daha kısa olanlar 2.70- 3 metre civarı olanlar var onların türünü hatırlayamadım şimdi onlar kıyıdan at çekte verimli olur mu?

12. sabriyazici

sabriyazici sabri

rapala için parçalı kamış veya teleskobik kamış kulanmanın ne gibi farkları var hangisi daha iyidir bilmiyorum ama şundan eminim ki boğazda rapalada genelde kullanılan kamışlar 4.20 ve 4.50 uzunluk arasındadır bunun amacı da daha ileri atabilmen içindir kısa alıp 2 gün sonra değişme kamışı ikinci bir nokta ise atarı konusunda 150 gram demişsin ama ama yetmez atar aralığı 100 ila 250 arasında olmalıki yeri geldiğinde gönül rahatlığı ile 200 grama çıkabilesin denilecekki 200 grama pek çıkılmaz ama yeri gelip çıkman gerektiğinde işte bu diyebilesin bence :) ve kamış mutlaka iyi olmalı sana yazmış olduğum raw2 makina ip misinayı kaldırır ve problem çıkarmaz anladığım kadarı ile ama kamış ta bi okadar iyi olmalı ki yarın bir gün normal misinadan daralıp ip misinaya geçtiğinde benim gibi 50 dereden nasıl yapıyim diye düşünmemen için

2.70 ve 3.00 mt olan kamışlar genelde spin olarak tabir edilenlerden bahsettiğini var sayıyorum ve bilgim olmadığını söyleyebilirim verimli olurmu yerine göre olur tabi ama o yeri bulmak önemli nokta ki herzaman olmaz diye düşünüyorum (bu sadece benim düşüncem)

13. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tamam abi bunları dikkate alacağım kısmetse cengize kamışlar geldiğinde ordan alırım artık.Bugün bana ayırdığın zaman için teşekkür ederim birazdan çıkmam gerekiyor.Acele olmamakla birlikte ilerleyen günlerde vaktin olduğunda bana takım için misina iğne fırdöndü vs. gibi malzemeler için bir tavsiye listesi yazarsan malzemeleri almaya gittiğimde ben bunları istiyorum arkadaşım diyebilirim.Tanıştığımıza çok memnun oldum.Hayırlı günler

14. sabriyazici

sabriyazici sabri

nedemek hep beraber yardımcı oluruz merak etme kendine iyi bak sağlıcakla kal bende memnun oldum hayırlı akşamlar

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Gökay hocam tebrikler.. devamida gelir ins.

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Levent abi tanisalim kisminda kendinizi de tanitmaniz gerekmekte. :) bi hos geldin diyelim sana demi :)

17. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gittigin yerde disliye atan var miydi abi?

18. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Yok Fatih bir ben vardım arada bir de 2 tane serçe gidip geliyordu:)oradan dişli mişli çıkmaz sanrım

19. narmanzade

narmanzade MUSTAFA

Levent kardeşim, öncelikle foruma hoş geldin.
    Soruların aynı benim bir kaç ay önce sorduklarımla aynı. Kısaca söyleyeyim önce bütçene karar vereceksin çünkü sınır yok. Lüfer palamut diyorsan heleki rapala yapacaksan benim kamış gayet iyi okuma salina, makine raw2 65 gayet memnunum, yalnız sert bir kamış mesela çapariye 1 tane çinekop gelmişse hissedemiyorsun fakat yük ağırsa çok rahat çekiyor. Ben istavrit ve diğer hafif avlar için ayrı bir takım daha almayı düşünüyorum.

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Selamlar herkese, Dün akşam bizim mahalleden birkaç abiyle yaptık programı aldık yanımıza içeceklerimizi, mezelerimizi ve takımlarımızı gittik meramıza peşinde olduğumuz balık tabiki dişli :) dün canlı istavrit yoktu balıkçılarda bende 1,5kg en iyi derecedeki istavriti aldım.. akşam 5 gibi yerimizi aldık aslında daha geç gitmeyi düşünüyorduk ama kalabalık olacağıdan mecburen en uygun yerlerde yerimizi almak için biraz erken vardık meraya ve oltalarımızı buluşturduk suyla.. Vuruşlar hava karardıktan sonra başladı.. Günün neticesinde 11 tane sarıkanat avladım ve bunun dışında baya bir vuruş geldi, bir iki tane yemle birlikte takımda kestirdim :) hatta yan tarafta birtane abinin mantarla birlikte takımı komple kesti :eek: ve bu adam kesinlikle acemi değil balık işinde tanıyorum kendisini ve takımıda takılmamıştı... balıkların resimlerini çekmedim çünkü gece biraz geç gelmiştim ve yorgunluktan kendimi yatağa zor attım, o halsizlik hala devam ediyor sabahtan beri sanırım hasta oluyorum, inanılmaz bir baş ağrısıda mevcut şu an :( sabahta işim vardı ve dışardaydım daha yeni geldim eve...

Hepinize rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.