ANADOLU KARTALLARI Amatör Balıkçılık Grubu Buluşma,Organizasyon ve Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında anadolukartalları tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sabriyazici

sabriyazici sabri

aleykümselam aleykümselam herkese günaydın hayırlı işler olsun uğur abi geçmiş olsun

Deniz yer için ve takım için söylediklerin aynen aklımda

2. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    cümleten selamun aleyküm hayırlı işler hayrlı günler.

uğur abi çok geçmiş olsun siz bi kurşun döktürün abi nedir bu hastalıktan çektiğiniz.

emrah abi sanada hayırlı yolculuklar güle güle git gel abi

3. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    valla lımıt ne durumda bılmıyorum ama dedıgın gıbı bu kadar hastalıktan sonra bana ve ufaklıga (hatta hıc kımseye) umarım uzunca bır sure yaklasmaz bu hastalıklar...

Berkan haklısın sana kotuye bırsey olmaz demıstım ama bende bır turlu çozemedım acaba ben ıyımıyım yoksa kötümüyüm bunu anlasam hıc olmazsa ona gore bır yol harıtası cızerdım kendıme

Eyvallah Sabrı kardesım sagol

4. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Aleykum selam cengız kardesım sagolasın ... kurşun dokturmeye gelınce o kadar kursun bulsam kalıp ayarlar 150 gr lık hazırlardım ( bogaza cok lazım oluyorda :) :) :) )

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

aleykümselam cengizim

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Kalp olarak çok iyisin, sağlık olarak şu an iyi değilsin.. ona göre yol haritası çiz :eek:

7. TANRIKULU

TANRIKULU Kerem

Selamün Aleyküm, perşembe gecesi galata civarına gidecem sizce nereye gideyim geçen günkü raporlarda çinekop tutmuşunuz. Kurşun, misina, çapari ve yem önerileriniz nelerdir. Birde hafif bir surf makinası tavsiyenizi almak isterim kamış 609 gram ona göre. Şuanki makina alba star truva 60 misina 0,26 asso. Kamış shimano alivio dx 200 gr 4.20 metre.

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

aleyküm selam kerem sorularına cevap verebilecek arkadaşlar müsait olurlarsa gün içinde olmazlarsa akşama mutlaka cevap verirler soru havada kaldı zannetme iyi günler rast gelsin şimdiden sana

9. TANRIKULU

TANRIKULU Kerem

Yok abi bende zaten bir yere gidecem, http://www.spotbalik.com.tr/SAFINA-NOIR-55-YENI-2012,PR-25803.html şu makinaya bakıyordum http://www.avmarketi.com/asp/product/18874/Shimano-Alivio-DX-Surf-4-20-mt-200-gr-Surf-Kamisi şu kamışla nasıl uyum sağlar diye düşünüyordum boğaz işe yararmı yani sağlam mı diğerlerine bakıyom ama meletler 800gr ağırlığa kadar çıkıyor. 75 gr kurşun alacam birazdan çıkıp 3 kilo kurşun var hepsi 30,35,40 çıktı birde 0,26 misina idare edermi diye düşünüyom.

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

tam senin istediğin cevapları verecek arkadaşlar var sen yeterki nerelerde ne için kullanmayı düşünüyorsun birazdaha detaya gir ki geldikleri zaman sana iyi bir şekilde yardımcı olabilsinler birde maddi durum nekadara kadar bişeyler arıyorsun

11. TANRIKULU

TANRIKULU Kerem

Abi ağır olmasın makina kamış biraz ağır. Genel kullanım istavrit, çinekop gibi. Boğaz önceliğim. 400gr üzeri çok ağır kaçıyor. Maddi boyutu o kadar önemli değil. Birde çekerken böyle kasmayacak bir makina gerek. Asso 0,30 saracam ben safina noir 55 diye düşündüm gayet hafif ama kullanımı nasıl bilemedim mesela alivio dx kamış güzel biraz esnek bir kamış ama atarken hiç sorun çıkarmıyor tabi 609 gr olmasıda acayip dezavantaj ondan dolayı makaranın hafif olmasını istiyorum.

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Makine olarak buna ne dersin?
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5093/OKUMA-ZEON-ZN65-MAKINE
    65 kafaya 4.8 sarım, 5 rulmanlı.. bu tarz makinelerde 500-550 gr ağırlık normaldir, daha hafifinde malzeme kalitesinden şüphe duyarım.. kamış için 600 küsur gr ağırlık fazla yalnız.. benim kamış 356 gr mesela, kamışın ağırlığı makineden daha önemli bence..
    Bir de makineye saracağın misina için assoyu tercih etme derim, asso iyidir ama makine için uygun bir misina değil, gam yapar.. 0.30 misina düşünüyorsan tavsiyem Pelican Dozer.. ben kullanıyorum, arkadaşlar da şahittir, kopmuyo misina, dibe takıldığı zaman vücuduma sararak asılıyorum koparamıyorum misinayı :)

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bu makinaları bir inceleyin, belki karar vermenizde faydası olur....:)

Spro Hardliner LCS PRO 1050 9+1 BB A/A KAFA Maki
    Ürün Özellikleri
    50'lik ortaboy makine, 9 adet paslanmaz çelik bilyalı rulman, 1 adet misina klavuz rulmanı, 5,1:1 devir oranı, 0,33 mm misinadan 210 metre sarım, 380 gram ağırlığında

Okuma Safina Pro SPA 55 Makine , 3+1 bilya , önden kalama , aliminyum makara geniş açılı ve tek turda yüksek sarım kapasitesi bulunan büyük boyutlu eloksal sarım teli , korozyona dayanıklı gövde , 8 kg çekim kuvveti, bilgisayar destekli eliptik sarım sistemi ile büyük avlarda sizi yarı yolda bırakmayacak bir makine

OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE
    Ürün Özellikleri
    55'lik büyük makara, 4.5 :1 devir oranı, 7 rulmanlı, Aliminyum kafa, 0,32mm/300m - 0,37mm/240m, 0,42mm/195m misina kapasitesi, 411gr ağırlık, Her türlü avda kullanabileceğiniz parasının fazlası ile karşılığını verebilecek bir makine.

OKUMA OCTANA OT-55 MAKİNE
    Ürün Özellikleri

55'lik ortaboy makara, 4.5:1 devir oranı, 7+1 rulmanlı, Grafit döküm gövde, Aluminyum makara, Aluminyum yedek makara, 260/0,35mm 200/0,40mm 420gr ağırlık, önden kalama, Her tür avlanma yönetemine uygun kaliteli sağlam makine

OKUMA SALiNA SA55 MAKİNE
    55'lik ortaboy makara, 4.5:1 devir oranı, 4+1 rulmanlı, Güçlendirilmiş alüminyum gövde, Alüminyum makara, Okuma patentli EOS sistem, 435gr ağırlık, önden kalama, kalite ve estetik bu makinede buluştu.

Okuma Trio 55 makine
    Ürün Özellikleri
    55'lık ortaboy makine. 9+1 bilyalı 0,32 mm misinadan 340 metre sarım. 4.5:1 devir oranlı makine. Süper fren sistemi RES II: Rotor Balans, sistemi. Ağırlık 434 gr. OKUMANIN YENİ YILDIZI

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Erhan abi makineler çok güzel, hepsi kendini ispat etmiş modeller ancak makara çapları ekseriyetle 50-55'lik, yani orta boy tabir edilen makineler.. surf tabir edilen uzak atış makineleri genellikle 60 hatta 65 çaplı makaralı olmakta, böyle olunca da ağırlıkları 500 gr'dan başlıyor.. o yüzden surf tipi makineler için 500-550 gr ağırlık normal diye yazmıştım..
    saygı ve sevgilerimle..

15. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bende arkadaş 400 gr. civarı makina aradığı için bunları araştırması için yazmıştım, yoksa dediğin gibi surf makinalar biraz ağır oluyor haklısın, aynı sıkıntı bendede var, hafif surf makina yönünden, bilhassa çapara kullanımında, Yoksa sen yanlış söylüyorsun anlamında değildi..Selâmlar, Sevgiyle kal...:)

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Makineler çok güzel.. özellikle Avenger favori makinelerimdendir :thumb:

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bende onu almayı düşünüyorumda kısmet ne zaman bakalım..! tercih değişmezse tabiki...:D

18. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Selamlar..

Erhan Abi avenger serisi güzel makinalar evet ancak akıntılı suda ince misina ile zorlanıyor.. Bir de en çok görülen teknik hata sarım bilyesi arızasıdır..

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Teşekkürler...demek başka tercihlere yöneleceğiz, eeee o zaman çaparada kullanılabilecek, 400gr. geçmeyecek güvenilir bir makine önerebilirmisin..!? Meselâ, Okuma Trio 55 makine sence nasıl...! ?

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Aslında İzmit'te kullanacaksanız Avenger sıkıntı yaratmayacaktır, bildiğim kadarıyla oralar fazla akıntılı yerler değil.. bir de oralarda öyle 100-150 gr gibi ağır kurşunlar da kullanmıyorsunuz sanırım..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.