Pazar günü 16:00-17:30 arası Üsküdar sahil, neredeyse sıfır balık... Çok akıntı vardı, bir de çok kalabalık olunca rahat rahat oltayı sallayamadık, hele birde yakından geçen küçük bir teknenin arka üst kısmına misina takıldı adamda eliyle havaya kaldırsa kurtaracağı yerde pis pis sırıtarak çaaat diye misinası kesiverdi . Hepsi üst üste binince topladık oltaları
Bir de şöyle düşünelim. Teknenin üst kısmına misina nasıl takılır? Tam tekne geçerken, birkaç saniye daha bekleyemez ve atarsın oltayı, o da teknenin üstünden aşar ve takılır, sonra da kabahati adama yüklersin, ya da... ya da sını da siz anlatın öğrenelim. Arkadaşlar biraz sabır, benim teknem var, küçük tekneler, gemi gibi açıktan gidemez, kıyıdan, akıntının az olduğu yerden gitmek zorunda, tekne geçene kadar en fazla 30 saniye beklersin, sonra atarsın oltanı, yağması olsa insan sabreder, yanılıyor muyum? Herkese rast gele.
Teknin üst kısmı değil, arka tarafta üst yüzey, teknenin kıç tarafı motorun olduğu yere takıldı... Bayram arefesi yüzlerce kişi sahilde yürüyor, 3-5 dakika zaten beklemişim boş an bulup kurşunu geriye alıp ileri zaten savurmuşum, 20-25 saniye bekleyip misinayı salmışım, kursun boğazın dibine doğru iyice dalmış ve sarmaya başlamışım reeling o kayık!!! banghead banghead Ben tekneye, motora niye takıldı, niye yakından geçti de değilim, motoruna da takılıp kopabilirdi, eyvallah.. Ama kurtarabileceği yerde elindeki çakıyla neden kesiyor buna sinir olum o kadar... Tabiki ufak teknelerin boğazı ortalayıp gitmesini bekleyemeyiz, tabiki kazara takılmalar olacak, nasıl yan yana olta atarken yandakinin çaparisi ile benim çapari birbirine taklılabiliyor benzer durum...
reis bak şimdi rumeli hisarı önünde olta sallaıyom bir tane sürat motoruydu galiba tam ne olduğunu bilmiyorum ucu sivriydi şere..sizin biri otobanda ralli yapar gibi kıyıdan geçiyor ulan şere...siz hadi oltayı götürüyon ya yüzen insanlar ne olacak ya benim demek istediklerim böyle kasıtlı iş yapanlara bazıları balık kıyıda diye kıyıya yanaşıyo be adam sen tekneyi niye aldın açıktan balıkları almak almak için madem balık kıyıda in tekneden oltayla yakala kendin yakalayacan diye millete engel oluyon
kanlıca sabah kanlıcada 2,5 saat kadar olta attım, yarım kilo kadar olan nasibimle evin yolunu tuttum,balıklar ortaboyda kıyıdan fazla ilerde değildi,bir kişiye istavrit çaparisine fazlada iri olmayan palamut geldi,balık bugün için çapari seçti diyebilirim ince ve bayaz tüylü çaparim daha iyi sonuç verdi,balık ara ara yapmaya devam ediyordu fakat güneş kendini fazlasıyla gösterince bıraktım,malzemeleri topladıktan sonra kıyı şeridini yürüyerek çakal burnuna kadar gittim orda genelde palamuta çalışanlar vardı,kimi1 kimi 2 kimileride 3 ertane nasibine düşeni kovaları almış ben geçerken genelde muhabbet hakimdi pek hareket yoktu.
Sürat teknesinin balıkta ne işi var, kıyıda ne işi var, ama oluyor işte. Bütün mesele insan olup olmamakta, gerisi hikaye. Herkes birbirini kollasa hiç mesele kalmaz. Önceki mesajında dediğin gibi, İnsanlık bizde kalsın yine de. Bu sözlerim Mustafa için de geçerli, biz ya sabır diyelim, keyfimizi kaçıranlara uymayalım. Rast gele.
Tuzla İDO iskelesi ve yakınındaki sahil kesim, saat 16:00 - 22:00 arası. İlk önceleri 15-20 kişilik grup kefal için çalışıyordu fakat sadece bir iki kişi orta boy kefal yakalayabildi. Ben dahil 2-3 kişi zarganaya çalıştı. önce midyeleri kayalıklardan çıkarıp iğneye taktım, tam bir tane iskeleye çekiyordumki kaçtı, tabiki kaçan balık büyüktü Daha sonra zargana ipeği ile denemeler boş çıktı akşam saatlerinde ise onlarca istavritçi eli boş döndü. Keşke biraz lodos esseydi, belki balık sahile yaklaşırdı... Bakalım eğer işleri ayarlayabilirsem cuma Üsküdar sahildeyim, raporu bildiririm. Bu aralar Üsküdar sahilden avlanan var mı? Yada bu mevsim Üsküdar tarafında en iyi ne çıkar (istavrit-sardalya dışında)
Bu haber beni üzdü, genelde Anadolu tarafından benzer haberler alıyorken Avrupa tarafa daha iyi gibi. Yarın Üsküdar tarafından olta sallama planım var, İnşallah balık olur da moraller yerine gelir.
Malesef anadolu tarafında hiç bir şey yok ne varsa avrupa tarafında var raporlamalara bakarsan her zaman avrupa daha aktiftir eğer imkanın varsa trabyaya gitmeni öneririm.
Bence anadolu yakası da avrupa kadar verimli. Ama o taraftan rapor verilmiyor o ayrı konu... Ben şahsen karşıdan da lapır lapır palamut alındığını biliyorum.
anadolu yakasıda baya bereketlidir fakat evet pek rapor kısmı avrupa yakasına göre zayıf kalıyor palamut ta çinekopta istavritte buralarda tutuluyor sadece zamanlarını bilmek lazım.
Sürekli hisara kandilliye kanlıcaya gidiyorum ama daha palamut ne gördüm ne aldım nede alan oldu anlamadım ben bu işi ama aynı zamanda karşıda alan çok oluyor ne hikmetse
Tarabya ve Kireçburnu'ndan dümdüz bakarsanız Karadeniz'i görürsünüz. Karadeniz'den giren balığın ilk vardığı yerler buralarıdır. Balık bollaşınca Anadolu yakasına da yayılırlar. Özellikle Burunbahçe-Çubuklu mevkisi balıkların yöneldiği önemli duraklardan biridir.
dün kanlıcadaydım yanımda 1 kişi palamut aldı,daha sonra çakalburnu denilen yere gittim,çubuklu ya gelmeden hemem bir viraj var orası,orda herkes palamuta çalışıyordu kovalarında palamutta vardı,benim için anadolu tarafında tek geçtiğim yer kanlıca çubuklu hattıdır,kulelide iyidir güzel av verir,kandilli gününü yakalarsan müthiş av verir,vaniköy,burunbahçe fazla istikrarlı değildir,üsküdar evet bereketli bir yer fakat insan akışı çok yoğun olan bir yer
Bu sabah beşli altılı balık çekiyorlardı üsküdardan, balık iriydi, uzaktan gördüğüm için istavrit mi sardalya mı tam ayıramadım ama parlaklığından sardalyaya daha çok benziyordu balık..