Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Öğlen işyerinden bir arkadaş aradı, balığa gidelim mi dedi. Olur dedim tabi. Evden aldı beni, yolda bir muhasebe yaptık, dedik Eskihisar uyar bize. Yem lazım, kurt almaya malzemeciye uğradık. O ara biri geldi, çinekop takımı aldı. Dedim ya siz bunu nerde kullanıyorsunuz, dedi Kartal'da falanca yerde.

Hadi düştük yola. Sahilde bir keşfe çıktık. Tiplerine bakınca bunlar kesin lüferci olmalı dediklerimiz olan bir yere yerleştik. Aha şu saatte yeni geldim daha. Bir sürü sarıkanat tuttuk. Hepsinin boyu bir karıştan büyüktü. Saymadım ama, cidden çoktu. Limiti zorlamış olabiliriz. Halden istavrit aldık yem olarak. Takım yeni model benim takımlardan.

Buraya kadar bir şey yok aslında olağandışı. Velakin bir ara birisi geldi yanımıza. Dediki, "Sen bu tkaımla hiç bir şey tutamazsın. Bir tek balık tutarsan o bile mucize olur". O ara 3-4 tane zaten tutmuştukda gerçi. İğneler dertliydi, alamıyordu balığı, değiştirdim bende süratle, o sorun da kalktı.

Diyorum vatandaşa, "Tamam, haklı olabilirsin, buyur işte takım bu. Neresi kötü, neden kötü?" Yok bir cevap. "Sıfır bu takım, hiç bir işe yaramaz, ben 60 yaşındayım, şöyle bilirim, böyle bilirim"

Yahu amca, bak biz bununla tutuyoruz zaten, ediyoruz filan, yok, Nuh diyor peygamber demiyor. Sonra gitti bir şekilde. bizde avımıza devam ettik. Ama her balık gelişinde, arkadaşa "Bak mucize oluyor" deyip deyip güldük. Pek keyifli olduk. Bir ara öyle bir oldu ki, kamışı koyduğumda arkama dönmeye fırsat kalmıyordu, sarıkanat yapışmış oluyordu.

İlerleyen saatlerde lodos kuvvetlendi. Denizde baya bir dalga oldu ve balıkta seyreldi. Gene geliyordu balık, ama maalesef tütünümüz bittiği için, süratle toplanıp geldik bizde.

2. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Güzel bir akşam olmuş Serdar Abi.. Yeni takımın fotoğrafı var mı?

3. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Su an kulelinin o taraftayim, lodos var istavrit bile yok:)

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

:) serdar abi daha iyileri rast gelsin mucize eseri tutmuşunuz işte abi niye adamı yordunki :)

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Serdar götürmüşsünüz sarıkanatları bizim oralardan :) bereketli olsun, mucize işte naaparsın :D
    Hüseyin, ince takım at, kulelide fazla akıntı olmaz, öğlene doğru balık yapmaya başlar oralar.. bu saate kadar yapmadıysa artık yapmaz zaten..

6. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    Serdar üstadın buyeni nesil takımlarını son zamanlarda takip edip taklit etmeye çalışıyorum.
    Usta bahsi geçen raporda kullandığı takımları paylaşırsa seviniriz. Bu gamakatsu iğneleri bulamadım bir türlü:(((

7. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    Serdar üstadın buyeni nesil takımlarını son zamanlarda takip edip taklit etmeye çalışıyorum.
    Usta bahsi geçen raporda kullandığı takımları paylaşırsa seviniriz. Bu gamakatsu iğneleri bulamadım bir türlü:(((

8. onur72

onur72 Onur

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    avenger av 65a
    merhaba arkadaşlar ;
    lüfer familyası için rapala ile iş yapabileceğim anadolu yakası bölge olarak tavsiye varmıdır ? Bostancı da oturuyorum sanırım rapala iş yapmaz diye düşünüyorum tabi bu bir düşünce.Sadece rapala çalışan arkadaşlardan yardım bekliyorum :)
    Birde sabah ve ögle saatlerinde iş yapar mı rapala?

Şimdiden teşekkürler herkese.

9. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Eğer rapala atmayı merak ediyorum diyorsanız üsküdar fenere ve kuleliye,çubukluya sabah şafak atarken den itibaren 08:00'e kadar sonbahara kadar gidebilirsin denemeler devam ediyor.

10. onur72

onur72 Onur

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    avenger av 65a
    çok teşekkür ederim murat bilgilerin için :)

11. TUNCAYKILIC

TUNCAYKILIC tuncay

Favori Kamış:
    lineeffe spider surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma AVENGER AV-65
    Kandilliyi de ben ekleyeyim ama hala balık rapalaya atlamıyor

12. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Rapala için Cumartesi sabahı ve akşam ezanı önce üsküdarda atanlar vardı. 2-3 limit üstü balık vardı. Malesef diğerleri küçüktü :(

13. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Balığın sağı solu belli olmuyor bu sıra, kısmet tabi.. günün her saati az veya çok birşeyler alınabiliyor.

14. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Aynen öyle... Bugün Dragosa indim arkadaşları ziyarete. Bir kaç sarıkanat alan vardı. Bir ara arkadaşın 2. oltasını çekip yemleyip attım. 1 adet yaklaşık 32 cm.'lik lüfer kovaya indirdim :) Maltepede kendisini görmek bile güzeldi .

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Ouvv bence o akıllı lüfer boğazda yapılan havai fişek gösterisinden rahatsız olup sessiz bir yere gideyim derken avlanmış olmalı :) tebrik ederim..

16. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    :) Bende öyle düşündüm :)

17. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Dün ben de Dragos taraflarındaydım geçen hafta Lüfer almıştım oradan. Ağ atan tekne olmasa belki her şey daha güzel olacaktı. 2 Takımımı ağda bıraktım. Yazık oldu.

18. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Hava kötü olduğu zaman ağ atamıyorlar. Dün hafif lodos- gün batısı esiyordu hava, o yüzden atamıyorlardı.

19. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Akşam, boğazın orta yerlerinde(iki köprü arasından) denize bakıyordum.

Kıyıda yanyana dizilmiş 8-10 oltacı vardı, kova, kutu, şişelerinde de kıraça boyunda ama yassı gövdeli ve beyaz parlak renkli balıklar vardı.

Ne olabilir acaba? :(

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bence yakalanmasını istemediğimiz türler balıklardır reis baba kraçe boyunda yaprak tutan varmı hala yazık.....