Öğlen işyerinden bir arkadaş aradı, balığa gidelim mi dedi. Olur dedim tabi. Evden aldı beni, yolda bir muhasebe yaptık, dedik Eskihisar uyar bize. Yem lazım, kurt almaya malzemeciye uğradık. O ara biri geldi, çinekop takımı aldı. Dedim ya siz bunu nerde kullanıyorsunuz, dedi Kartal'da falanca yerde. Hadi düştük yola. Sahilde bir keşfe çıktık. Tiplerine bakınca bunlar kesin lüferci olmalı dediklerimiz olan bir yere yerleştik. Aha şu saatte yeni geldim daha. Bir sürü sarıkanat tuttuk. Hepsinin boyu bir karıştan büyüktü. Saymadım ama, cidden çoktu. Limiti zorlamış olabiliriz. Halden istavrit aldık yem olarak. Takım yeni model benim takımlardan. Buraya kadar bir şey yok aslında olağandışı. Velakin bir ara birisi geldi yanımıza. Dediki, "Sen bu tkaımla hiç bir şey tutamazsın. Bir tek balık tutarsan o bile mucize olur". O ara 3-4 tane zaten tutmuştukda gerçi. İğneler dertliydi, alamıyordu balığı, değiştirdim bende süratle, o sorun da kalktı. Diyorum vatandaşa, "Tamam, haklı olabilirsin, buyur işte takım bu. Neresi kötü, neden kötü?" Yok bir cevap. "Sıfır bu takım, hiç bir işe yaramaz, ben 60 yaşındayım, şöyle bilirim, böyle bilirim" Yahu amca, bak biz bununla tutuyoruz zaten, ediyoruz filan, yok, Nuh diyor peygamber demiyor. Sonra gitti bir şekilde. bizde avımıza devam ettik. Ama her balık gelişinde, arkadaşa "Bak mucize oluyor" deyip deyip güldük. Pek keyifli olduk. Bir ara öyle bir oldu ki, kamışı koyduğumda arkama dönmeye fırsat kalmıyordu, sarıkanat yapışmış oluyordu. İlerleyen saatlerde lodos kuvvetlendi. Denizde baya bir dalga oldu ve balıkta seyreldi. Gene geliyordu balık, ama maalesef tütünümüz bittiği için, süratle toplanıp geldik bizde.
Serdar götürmüşsünüz sarıkanatları bizim oralardan bereketli olsun, mucize işte naaparsın Hüseyin, ince takım at, kulelide fazla akıntı olmaz, öğlene doğru balık yapmaya başlar oralar.. bu saate kadar yapmadıysa artık yapmaz zaten..
Serdar üstadın buyeni nesil takımlarını son zamanlarda takip edip taklit etmeye çalışıyorum. Usta bahsi geçen raporda kullandığı takımları paylaşırsa seviniriz. Bu gamakatsu iğneleri bulamadım bir türlü((
Serdar üstadın buyeni nesil takımlarını son zamanlarda takip edip taklit etmeye çalışıyorum. Usta bahsi geçen raporda kullandığı takımları paylaşırsa seviniriz. Bu gamakatsu iğneleri bulamadım bir türlü((
merhaba arkadaşlar ; lüfer familyası için rapala ile iş yapabileceğim anadolu yakası bölge olarak tavsiye varmıdır ? Bostancı da oturuyorum sanırım rapala iş yapmaz diye düşünüyorum tabi bu bir düşünce.Sadece rapala çalışan arkadaşlardan yardım bekliyorum Birde sabah ve ögle saatlerinde iş yapar mı rapala? Şimdiden teşekkürler herkese.
Eğer rapala atmayı merak ediyorum diyorsanız üsküdar fenere ve kuleliye,çubukluya sabah şafak atarken den itibaren 08:00'e kadar sonbahara kadar gidebilirsin denemeler devam ediyor.
Rapala için Cumartesi sabahı ve akşam ezanı önce üsküdarda atanlar vardı. 2-3 limit üstü balık vardı. Malesef diğerleri küçüktü
Balığın sağı solu belli olmuyor bu sıra, kısmet tabi.. günün her saati az veya çok birşeyler alınabiliyor.
Aynen öyle... Bugün Dragosa indim arkadaşları ziyarete. Bir kaç sarıkanat alan vardı. Bir ara arkadaşın 2. oltasını çekip yemleyip attım. 1 adet yaklaşık 32 cm.'lik lüfer kovaya indirdim Maltepede kendisini görmek bile güzeldi .
Ouvv bence o akıllı lüfer boğazda yapılan havai fişek gösterisinden rahatsız olup sessiz bir yere gideyim derken avlanmış olmalı tebrik ederim..
Dün ben de Dragos taraflarındaydım geçen hafta Lüfer almıştım oradan. Ağ atan tekne olmasa belki her şey daha güzel olacaktı. 2 Takımımı ağda bıraktım. Yazık oldu.
Hava kötü olduğu zaman ağ atamıyorlar. Dün hafif lodos- gün batısı esiyordu hava, o yüzden atamıyorlardı.
Akşam, boğazın orta yerlerinde(iki köprü arasından) denize bakıyordum. Kıyıda yanyana dizilmiş 8-10 oltacı vardı, kova, kutu, şişelerinde de kıraça boyunda ama yassı gövdeli ve beyaz parlak renkli balıklar vardı. Ne olabilir acaba?
Bence yakalanmasını istemediğimiz türler balıklardır reis baba kraçe boyunda yaprak tutan varmı hala yazık.....