Anadolu'dan Sazan avı.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında hakankarahan tarafından paylaşıldı.

1. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Anadolumuzun şirin bir köşesinde kayın biraderimle kısa süreli bir sazan avı yaptık. Uzun zamandır birlikte av yapma imkanı bulamamıştık. Avlağa sabah gün doğmadan ulaştık.Oltaları hazırladık ve suyla buluşturduk. Genelde spin avı yaptığımdan sazan avındaki bekleme faslına hiç alışık olmadığımı itiraf edeyim. Bekle, bekle, bekleee..Tam başka bir avlağa gidelim derken oltalarımızdan birisi kuvvetlice eğildi ve tutmasam göle doğru uçacaktı. Oltayı sarmaya başladım ve kalama ötmeye başladı.Gelen balık hiç tahmin etmediğimiz büyüklükteydi.Sağ sol yaparak kıyıya doğru balığı getiriyordum.Balığı kıyıladım-tabi bu arada kepçemiz yok- tam karaya alırken oltaya biraz yüklendim ve şok.:eek: Balık bir kafa darbesi atarak oltayı kopardı ve bize nanik yaparak gölün derinliklerine kaçtı. :mad: Tecrübeler işte böyle oluşuyor.Bir daha kepçesiz gider misin ava?
    Bile bile lades.Sonucuna da katlanırsın işte böyle.Baka kalırsın balığın ardından...banghead Bu arada kaçan balığın gerçekten büyük balık olduğunu da tekrar öğrenmiş olduk.:rolleyes:

Avlağımız:

Aradan biraz daha zaman geçmişti ki, oltalarımızdan biri haşin bir çekme hareketi ile zıpladı yerinden ve sehpadaki oltalarla birlikte hepsini suya düşürdü.Gelen balık da iyi mücadele verdi. Fakat bu sefer kaçırmadan balığı kıyıya almayı başardık. :thumb: Bu balığın ardından ikinci balık geldi.Bu balık da bizi fazla uğraştırmadı.Onu da kıyıya aldık.reeling

Avımızı sonlandırma aşamasında oltamızı küçük bir aynalı ziyaret etti.Kibarca iğneden kurtarıp, geri yolladık yaşam alanına.

Tuttuğumuz balıkları kayınpederime söz verdiğim için alıkoyduk. Balık avı ailesine sağlıklı ve keyifli avlar dilerim.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Hakan abi, yeni stillere alışmak biraz zor olabiliyor.
    Kepçesizliğin azizliğine uğramışsın, bizde pek kepçe taşımıyoruz.
    Umarım sizin gibi bir tecrübe edinmeyiz birgün.

Nice keyifli avların olsun. :)

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Vay vay kefal avcısı Hakan abi.. Sazan avı da epey güzel geçmiş. Maşallah ve devamını dilerim :) Güzel kareler için teşekkürler.

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bu bir av klasiğidir, her türlü malzemeyi alırız ama ihtiyacımız olan şey hiç bir zaman yanımızda olmaz. :)

Yaşayacağı varmış diyelim kaçan balık için. Güzel bir av günü geçirmişsiniz, devamıda rast gelsin... :)

5. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkürler Volkan kardeşim.Avlaktan büyük balık çıkabileceğini hiç düşünmedik.Kepçe aslında Turna avlarında çok aradığımız ve bulunmasını istediğimiz ekipman. Ama bu avlağa bir daha kepçesiz gitmem. Senin de bu nedenle trofe bir levreği kaçırmanı hiç istemem. Bizim gibi şoka girersin.:eek: Farklı balık türlerini avlamayı, daha doğrusu avlayabilmeyi, her fırsatta değerlendirmeye ve sizin gibi avcı arkadaşlarla paylaşmaya çalışıyorum. Bundan da büyük keyif aldığımı itiraf edeyim. Denizde bir çok balığı yakaladım ama spin ile bir levrek yakalama şerefine nail olamadım.Mekan ve zaman meselesi.Umarım bu isteğimi yakın bir zamanda gerçekleştirebilirim.Sana da nice keyifli avlar dilerim...Ankara'dan selamlar...

6. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Evet, kefaller yakamızdan düş artık dediler, Ahmet.:laughing: Farklı av türleri beni hep çekmiştir.Ama spin tarzını tek geçerim. Ama zaman zaman da yemli av yapmalı,yapabilmeyi test etmeli.Avcı olmak öyle kolay değil.Her balığı avlayabilmek için iyi gözlemci olmak ve özellikle de bizim Balık Avı formunu iyice hatmetmek gerek. :D Bir fırsat yaratıp da şu Kefal organizasyonunu yapalım inşallah.reeling Selamlar...

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Hakan Abi Tebrikler daha iyileri oltandan eksik olmasın kısmetse saat 22.00 da mırmıra gitçez senin konuyu okuyunca hemen arkadaşı aradım sende kepçe varmı diye :)

8. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim. Evet, bazen bu örnekleri hepimiz yaşıyoruz.Ne diyelim bu da balıkların şansı. Onlara aslında daha da çok şans vermeli ve avlanma imkanlarımızı daha da geliştirmeliyiz.Sürdürülebilir avcılık ya da seçici avcılık olmalı amacımız. Size de keyifli avlar dilerim. Selam ve saygılar...

9. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim, Mert kardeşim.Umarım güzel mırmırlar alırsınız.Kepçeniz de olsun bakarsın esaslı bir kaç mırmır yada ummadığınız başka bir tür sizi ziyaret edebilir.Şansınız bol, avınız bereketli olsun.Güzel haberlerinizi okuruz inşallah...

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hakan, dostum tebrik ederim.

Harika bir av güncesi sunmuşsunuz. Salınan balıklar da gönlünüzün güzelliğine ayna, teşekkür ederim kendi adıma. Büyük küçük demeden ne bulursa torbalayan binlercesi varken, elindeki o yavrukuş için yüreğinize sağlık diyorum.

40 cm. altındaki tüm sazanlara bir öpücük kondurup uğurlayan avcı sayısının artması dileğiyle, nicesine rastgelesin abicim.;) :)

11. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim, Nuri hocam. Balık popülasyonu her yerde gitgide azalmakta ve avlanacak yer bulamamaktayız. Denizlerimizde ,tatlı su kaynaklarımızda maalesef durum bu .Yok etmek kolay ama esas olan amacımız mevcut varlıklarımızı korumak ve sürdürülebilir avcılık bilincini her fırsatta söylemlerimizle, hareketlerimizle çevremize yansıtmak olmalı.Biz de elimizden geldiğince ,dilimizin döndüğü kadar bu konuyu gündemde tutacağız. Gelecek nesillere de bu güzel keyfi yaşatacağız inşallah diyerek, saygılarımı sunuyor, esenlikler diliyorum.

12. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler Hakan bey
    ebeydir buralarda aynalı göremiyordum ,sayenizde gördük

rastgelsin

13. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkürler, Tuğgin kardeşim. Fırsat buldukça farklı türlerde de avlanmaya çalışıyorum. Sizin avlarınızdaki Turnalar gibi daha büyüklerinin fotoğraflarını görmek nasip olur inşallah hepimize.Saygılarımla...

14. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Hakan abi, boş ver kaçsın. Kalamanın sesinin verdiği heyecan yeter. Güzel av olmuş, ortam güzel, balıklar güzel. En kötü gününüz böyle olsun.
    Sağlık ve muhabbetle kalmanız dileklerimle.
    Rastgele.

15. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Armağan kardeşim haklısın,her balık yakalanacak diye bir kural yok zaten. Güzel adrenalin yaptı,kaçan balık. Ama bu olay böyle de olmalı, oltayı her attığımızda balık yakalasak keyif alır mıydık? Sanmıyorum. Sana da bol keyifli güzel avlar dilerim.

16. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

sazan çok keyif aldığm avlardan bir tanesi.çok teferruatlı ve çok malzemeye gerek duyması biraz yorsada.kalama sesini işitince tüm yorgınluğum kayboluyor.keyifli avlarınızın devamını dilerim hakan abi.emeğinize sağlık.:)

17. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim, Ahmet kardeşim.Sazan avı söylediğin gibi spin avcılarına göre bir av disiplini değil.Daha çok malzeme ve ekipmanın yanı sıra , çok sabırlı olmak gerekiyor.En önemlisi de Sazan avını olta ile yapabilecek avlak bulmak...Sana da keyifli avlar dilerim.