Anadolu'dan Turna Avı.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında hakankarahan tarafından paylaşıldı.

1. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Güzel Anadolu'muzun yine güzel bir köşesinde, sevgili kardeşim Tahir ile Turna avı gerçekleştirdik. Sabah 08:00 civarında başlayan avımızı akşam 17:30 da sonlandırdık. Çok verimli ve aksiyonu bol bir av yaşadık. Av süresince yaklaşık 30 Turna oltalarımızı ziyaret etti ve bunlardan 20'si yaşam alanlarına geri iade edildi. Umut ettiğimiz trofeyi bir sonraki ava bıraktık…
    Tüm "Balık Avı" ailesine,aksiyonu bol, keyifli ve güzel avlar dilerim. Sevgi ve saygılarımla…

Avlağımız:

Tahir kardeşim. Bu avda kendisine yetişemedim. En çok ben kepçe kullandım.(Kepçeci oldum) :)

2. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

hakan abi maşallahın var her balıktan keyfini alıyorsun.çok güzel turnalar.bol aksiyonlu keyifli bir av olmuş.emek verip bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
    herşey çok güzel.:) turna hızlanmış galiba sen ne dersin abi?sevgi ve saygılarımla.:)

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Hakan Abi Tebrikler bereketli olsun gönlündeki trofeyi en kısa zamanda yakalaman dileklerimle rastgelsin

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler,gayet güzel bir av gerçekleştirmişsiniz.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Hakan abi, keyifli aksiyonlu bir av olmuş. :)
    Kepçe kullanmak konusunda deneyimlenmişsin, her av bir tecrübe... :D

Keyifli avlarının devamını dilerim. :)

6. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler Hakan abi
    limitler dolmuş balıklar salınmış daha ne olsun cumarteside biz zorlayalım bakalım :)

7. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    Sevgili Hakan abicigim, eger bir av kitabi yazilacak olsa bu kitabin tarafinizdan yazilmasi beni hic rahatsiz etmezdi, Meselenin salt balik tutma eyleminden ibaret olmadigini anlamis ve benimsemis birisi olarak; bunu beraber gerceklestirdigimiz ender av gunlerinde etrafinizdaki amator ruhlu insanlara ogretme arzunuzla beraber her defasinda yeni seyler ogreniyor ve bu av gunlerinden inanilmaz keyif aliyorum. Siz ve sizin gibi diger takdire layik abilerim iyiki varsiniz. Tekrar bulusmak dileklerimle....

8. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim, değerli Ahmet kardeşim.Böyle av günlerinin, bu işe gönül veren her arkadaşıma nasip olmasını dilerim.Turna avı için yaklaşık 100-150 km yol yapıyoruz.Hayalimizdeki trofe veya trofelere kavuşmak adına,gecenin bir yarısında bu adrenalini yaşamak,tatmak adına yollara düşüyoruz. Turna dediğin gibi atak ve saldırgan.Sahteyi gören, küçük büyük demeden, hepsi tam gaz biniyorlar üstüne.Bu ay ve Ekim ayı Turna avı için çok ideal.Fırsat bulursan değerlendirmelisin.Sana da keyifli ve aksiyonu bol güzel avlar dilerim.Sevgi ve saygılarımla...

9. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Mert kardeşim, güzel dileğin için çok teşekkürler. Allah herkese gönlündeki trofeyi nasip etsin.Sevgi ve saygılarımla...

10. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim, Fatih bey.Sizin de gönlünüzdeki avları en kısa zamanda yaşamanızı diler,saygılarımı sunarım...

11. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili Volkan, kepçe konusunu her fırsatta dile getiriyorum ve kepçesiz de ava çıkmamayı ufaktan ufaktan işliyorum aslında.Ama kah unutkanlık,kah üşengeçlikten yanımıza almadan çıktığımız avlar da oluyor ve sonuçlarına da katlanıyoruz zaten.:( Kepçeleme işi de çok önemli,balığı iyi karşılayamazsan kepçeye rağmen avucunun içinden sana göz kırparak kaçar.Bu avda yakalanan balıkların 3/2 sini Tahir kardeşim avladığından,bana epey kepçeleme talimi yaptırmıştır.. Ama hiç firemiz olmadığını da belirtmek isterim. Sana da keyifli avlar dilerim.Sevgi ve saygılarımla...

12. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Tuğgin kardeşim teşekkürler.Evet limitler doldu ama gönlümüzdeki limitleri dolduramayacağımız kesin. reeling Cumartesi umarım hava koşulları iyi olur ve bol aksiyonlu bir av günü yaşarsınız. Şansınız açık, oltalarınız dolu olsun.Sevgi ve saygılarımla...

13. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili kardeşim Tahir.Kitap konusu bizi aşar. Balık Avı ailesinde bu işi hayat tarzı yapmış,zamanını,enerjisini kısaca her şeyini bu hobiye adamış,bilgili ve entelektüel ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız var.Onlardan da her fırsatta yeni bilgiler ediniyoruz.Bizler uygulamacı (avcı) olarak sahada (denizlerde,göllerde ve akarsularda) üzerimize düşenleri ne kadar doğru yaparsak, bilinçli avlanma anlayışını o denli yaygınlaştırabiliriz diye düşünüyorum.Sürdürebilir avlanma bilincini her fırsatta ,çevremize anlatmalı ve paylaşmalıyız.
    Tahir kardeşim güzel sözlerin için teşekkür ederim.Sen de iyi ki varsın. Keller körler birbirini ağırlarmış. Bizim ki de böyle oldu.:D Avlanma heyecanın hiç eksilmesin.Daha nice keyifli avlarımız olsun.Sevgi ve saygılarımla...

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kitap yazmak ille de kalem kağıtla olması gerekmiyor ki. İşte yazılmış en güzeli; olta ve balıklarla ve doya doya okunur böylesi.

Teşekkürler dostum, tebrik ederim candan.:)

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bereketi yerinde, çok keyifli bir av olmuş tebrikler... :)

Sanırım kıyıdan avlandınız, böyle güzel balıklara ve skora imza atmak bu dönemde gerçekten büyük başarı, devamı da rast gelsin... :)

16. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Nuri hocam teşekkür ederim.Hem tutuyoruz, hem yazıyoruz hem de hep beraber okuyoruz.Bu zamanın muhabbeti de böyle.:) Sevgi ve saygılarımla...

17. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Fatih kardeşim teşekkürler.Keşke söylediğin gibi kıyıdan böyle balık yakalama imkanı veren avlaklarımız olsa.Eskiden vardı. Yaklaşık 30-35 yıl önce Mogan' da böyle avlar yapılırdı. Balık çok, avcı yok denecek kadar azdı. O günleri özlemle anıyorum.Size de keyifli ve bereketli avlar dilerim.Saygılarımla...

18. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Hakan abi, tebrikler güzel bir av olmuş. Kıyıdan veya ırmak kenarında avlanmak her zaman hoşuma gitmiş çizmeleri giyip ırmak boyunca yürümek bana daima keyif ve huzur vermiştir. Balık olsun, olmasın ortak bir paydaya sahip av arkadaşları ile geçen güzel bir gün, gece ateş etrafında çay sohbetleri, kurulu oltaların zillerini heyecanla beklemek, bir sonraki günün planlarını yapmak ve uyumadan sabah ilk ışıkla tekrar kaldığın yerden ava devam etmek... Umarım ömrümüzün sonuna kadar bu güzel hobiye devam eder ve çocuklarımıza aktarabiliriz.
    Sağlık ve muhabbetle kalmanı dilerim.
    Rastgele.

19. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Armağan kardeşim, teşekkürler.Söylediklerine aynen katılıyorum.Zaten bu hobiye gerçek anlamda gönül verenler bunu bırakmıyor, çocuklarına, akrabalarına ve arkadaşlarına da aktarıyor.Bir çok arkadaşıma ve yakın akrabama bu güzel hobiyi aktardım ve güzel avlarımız oldu.Umarım, gelecek nesiller en az bizim kadar av alanı ve av bulurlar ve bu güzel keyfi yaşarlar.
    Sevgi ve saygılarımla...

20. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler Hakan Abi, devamı rastgelsin reeling