merhaba arkadaşlar forumu yeni buldum google efendiden. Güzel paylaşımlar war. Anamur'dayım, 28 yaşındayım müsait oldukça balıga gitmeye çalışıyorum. Ama memleketimizde kıyıdan balık avlamak(kefal dışında) neredeyse şansdan başka birşey değil.
Aramıza hoşgeldin hemşerim.. profilim kısmından girip imza ayarlarını yapman gerekiyor..İsim-yaş ve bulunduğun yer..yazdığın tüm mesajların altında görünür böylece..
Mersinli Arkadaşlar Birşey Soracam... Antalya 2 yıldır Balon Balığı istilasında ve yerel olmayan bu tür, buralı tüm balıkları hızla tüketiyor... Mersin de durum nasıl...?
hoşbulduk saolun. pazar günü 3 sene sonra tekneyle sırtı avına gitme ihtimalimiz war. inşallah hava bozmaz. Bakalım ne çıkar ne çıkmaz artık burdan haberleşecez
wallahi bir iskelemiz war. Sağı solu balon balıgı. Ama diger balıklara ne derece zarar veriyor ne derece vermiyor bilemiyorum.
Merhaba aramıza hşgeldiniz Ama şu "w" harfini kullanmasanız ne kadar mutlu oluruz bir bilseniz Çünkü, Türkçeyi mümkün olduğunca korumaya çalışmak adına site içerisinde bu tip yazışmalar yapmamaya karar verdik. Dilerim yanlış anlamazsınız. Teşekkürler,
Bizim buralarda da durum aynı..Hep kıyıdan avlandığımdan olsa gerek bana denk gelmedi ama tekneyle açılanlar oldukça müzdarip bu balıklardan..Bu arada bizim burada kurbağa balığı diye biliyorlar balon balığını....
ben mersin de çıkıyorum balıga bizede çok çıkıyor o balık kızıldeniz den gelenlerden biz ona kurbaga balıgı dedik
Hoşgeldiniz Osman Bey..! Ben kızıl deniz olayına inanmıyorum zira süveşk kanalında asansörlü hazuz sistemi yok mu..? Bu kadar balığın birden geçmesi tuhaf.. Bence Akdenizdeki Ticari balıkçılığı bitirmek için kasıtlı olarak salındı buralara.. Yada ben fazla komplo seyrediyorum..
Süveyş Kanalı (Canal Maritime de Suez ) mühendisi Ferdinand Vicompte de Lesseps'in projesinin hayata geçirilmesi ile 1869 yılında hizmete açılmıştır. Kademesiz, direkt geçişli, 161 km. uzunluğunda bir kanaldır. Kızıldeniz'de yaşayan bazı balıkların Akdeniz'e intikalinde rol oynamıştır. Örneğin Akdenizden tanıdığımız o sırnaşık "çarpan" denilen dikenleri hafif zehirli balığın son 50 yıl içinde Kızıldeniz'den geçiş yaparak Akdeniz'e geldiği bilinmektedir. Bilgilerinize...