ANKARA AVLAKLARI BALIK DURUMU

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Zargana06 tarafından paylaşıldı.

1. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Abi Ağ Atıolardır Ondan Kaynaklidir bende

2. AxiRyzz

AxiRyzz Reha Atabey

Ramazandan önce dikilitaşa gittim 2 kez birinde 7 birinde 6 tane aldım bu hafta gittim perşembe önümüzde atlıyor ama hiç tutamadık vurmadı bile oralardaki hiçbir balıkçıya vurmadı orta kuvvetli rüzgar vardı sanırım ondan olabilir

3. madman22

madman22 niyazi

ah be vedat abi :) sen geleceksin madem kesik köprüye zurnaın zırt dediği zamanda gelmişsin senin dediğin gün kesin su azaldığı zamana denk gelmiştir :)su azaldığında balık olmaz çünkü hepsi aşağı sulaklara dağılırlar su azaldığında kesik köprünün yukarısında biyer var çok güzel ağ felan iş yapmaz orda sadece akıntı oldugu için ağ atamıyorlar ama yerini herkes bilmez burdan yazarsam ben balık tutamam :) şahsen en çok keyif aldğım biyer ama su azaldıgında giriliyor orayada :)

4. madman22

madman22 niyazi

ağ atıyorlar diyorsnya ağ atanlarıda gördüm herkes ekmek parası derdinde devlet balık atıcak kardeşim millet pikniğe balığa gidiyor çoğalıyor git gide insan halkı balık piknik bahane temiz hava şahane balık tutmak istiyorsan iyi solucanın olacak iyiden kastım solucana göre balık koca koca solucanda taktım gelmedi aynı gün değişik taktığım aynı tip solucana balık geldi şanstır dedim bidaha denedim gene aynı hep aynı 5 6kere denedim balık solucanı ayırt ediyor kırmızı tip solucanda değildi biri kum biri gübre solucanı olay bu kum solucanını seviyor kancaya solucanı takamayanları gördüm adam solucanı takıyor atarken düşüyor sonra balık gelmedi :) *** arkadaş solucan takılırken kancaya tamamını takıcan ve 1cm sallanacak gerisi hep iiğnede kalacak yoksa cok balık vurdu diyip oltaya gidersin :) bizim oralardada ağ geriyorlar ama balık var:)niye çünkü rakıyı birayi kapıp tırıvırıyıda alıp ırmak kenarına içmeye giden dayılarımız [dayıdan kastım 50 yasını aşmış memur 5lira verdiği tırıvırıyı suya atar sonra kafayı bulunca tırıvırıyı suda bırakıp gider ] yok içersede ya düğünde ya meyhanede :) şuan edirnede her çeşit balık mevcut meriç nehrinde cocukluğum orda geçti

5. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Arkadaşlar dolunayın olduğu hafta turnaya gitmeyin derim ben. Çünkü biz pazar günü gittik. Sabah 5 ten akşam 5e kadar tık demedi. Sonrasında akşam 6 ile 8 arası 4 balık aldık. Dahada dolunayda turnaya gitmem.

6. AxiRyzz

AxiRyzz Reha Atabey

Sasi değilde kaşık kullansanız daha faydalı olur . Acaba o gün rüzgar filan mı vardı

7. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Dolunayda turna balığı avının gündüz pek verimli olmadığı söylenir. Balık gece karnını doyurur gündüz yatar. Bu hemen her forumda bilinir. Ben bu olayı tecrübe ettim. İşte bu sebeple turna avına gidecek arkadaşlara bilgi verdim. Kaşık, sasi vb. değil benim söylediğim. Bilmem anlatabildimmi.

8. dentost

dentost halit

9 eylül sabahı dikilitaştaydık.herşeyi denedik ama sonuç negatifti.metrekareye düşen olta sayısı oldukça fazlaydı.rüzgar fazlaydı.diğer balık tutan arkadaşlar da 1 yada 2 tane almışlardı. ama limit altı olduğunu düşünüyorum.gölet girişlerinde keşke balık tutmaya gelenlere yazılı bir kağıt verilsede insanlar biraz olsun uymaları gereken kuralları bilseler.bi grup vardı.tüm göl onları dinliyordu diyebilrim.

9. BaranCT

BaranCT Baran Can TURAN

Favori Kamış:
    RODER EVOLUTION POWER CAST 390 - 100.200gr
    Favori Makine:
    Cormoran Black Master 8Pif-5000
    Merhabalar. Aranıza yeni katıldım ankaradan. Uzun süredir balık avıyla ilgileniyorum genellikle Kesikköprü ve Kurtboğazı ulaşım yüzünden tercih ettiğim avlaklardır. Bende 8 Eylül sabahından akşam üzeri 5e kadar Kurtboğazı kıyılarından birindeydim 3 arkadaş levrek için solucanla avlanmaya başladık uzak sayılabilecek yerlere oltalarımızı attık önce dip denedik sonra şamandıra kurduk fakat sonuç nafile sadece birkaç vuruş aldık.Şamandıralar yüzerken önce plastik yemle sonra rapalayla sonrada kaşıkla at-çek yapmaya başladık kaşıklarımıza tırı-vırılar dolandı sonuç üzücüydü bırakıp gitmişler.
    Sonuç olarak Kurtboğazında Turna kalmadığını düşünüyorum limit altı avlanmaktan tırıvırılardan veya bilinçsiz avdanmı bilmiyorum ama gölün balık durumu iyi değildi. Botla avlanan arkadaşlarda vardı ama onlarında elleri boştu.

Kurtboğazının dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır Balık alırım ordan (tabi sadece uygun imitlerdekilerini) hiç buadar kötü durumda görmemiştim. son birkaç seferdir kimi gördüysem eli boş dönüyordu. Belkide şans?