iyi günler arkadaşlar... haftasonu hiç hesapta yokken arkadaşlarla barajda balık çıkmadığını bile bile yatıya kalmak için gidelim dedik... ısrarlarım sonucunda akşam 6-7 sularında baraja geldik... sazan sezonunun açılmasına da tam 2 gün kalmıştı.. 2 gün de olsa sazan takımlarını ve küspe mısır vs. götürmedim... sadece dip oltası ile solucan attık kadife tutalım bari dedik... yaklaşık gece saat 12ye kadar hiç bir oltadan vuruş alamadık 12 sularında 2 arkadaş oltaların başında oturuyoduk... hiç bu kadar şanslı olcağımı tahmin etmemiştim 1-2 metre ilerimdeki oltanın zili öyle bir fırladı ki ben bile şaşkınlıktan ne yapacağımı bilemedim oltayı kaptım ilk oturtmayı yaptım çok güzel kafa darbeleri vardı misina sağa sola gidiyodu... kıyıya yaklaştığında kenarda duran yüksek lambaların da etkisiyle balığı gördüm ve şok oldum mükemmel bi levrek... böyle bi balığı bayındır barajında hayal bile edemezdim o yüzden kepçeyi hiç götürmem baraja... büyük bir korkuyla balığı kıyıya çıkardım... kaçmamasını düşünerek hemen elime aldım ama o heyecanla yanlış tutmuşum.. tabi üst yüzgeçleri olduğu gibi parmaklarıma saplandı... bayındır barajından hayal edemeyeceğim bir levrek almıştım... hem de solucan ile... balığı aldıktan sonra karşı kıyıya geçtik oturduğumuz yerden balık atlayışlarını görüyorduk fakat sazan olduğunu tahmin ettiğim için hiç at çek yapmayı düşünmedim ama levrerğin gazı ile makineleri elimize aldık... yaklaşık 2 buçuk saat boyunca kayalık bölgeden at çek yaptık 1-2 vuruş aldım ama kancayı oturtamadım... en sonunda yanımdaki arkadaşım geliyo geliyo diye bağırdı.. o arkadaşın da daha 2. kez at çek yapışıydı... geliyo diye bağırdıktan yaklaşık 5 saniye sonra balık suyun üstüne çıktı... birbirimize yakın mesafeden atış yapıyorduk... arkadaş balığı kenara doğru atarken balık tam göğüs bölgeme çarptı oonun da yüzgeçlerinden nasibimi aldım müzik dinlemekten telefonlarımızda şarj kalmamıştı hiç resim ve video alamadık.. eve geldiğimde balıkların boyunu ölçtüm biri 37 cm diğeri 43 cm... at çek yapmaya devam ettikten sonra bi balık daha aldık fakat 20 cm civarında olduğu için geri bıraktık... baraj bize o günkü nasibimizi vermişti... bayındır köylülerinin bilinçsizce avlanması sonucu barajda balık aşırı derecede azalmıştı... bunlar 3 yıl sonra tuttuğumuz ilk levrekler oldu... herkese rasgele arkadaşlar...
tuttuğumuz balığı levrek olarak biliyorum ama farklı bir türü galiba normal tatlı su levreğinden çok farklı... kamburu yok tombul değil sarı renge yakın değil tunaya benziyo biraz yani fiziki olarak... söylemesi ayıp balığın birini yedik ama diğerini fotoladım en kısa zamanda resmini koycam tam olarak türünü öğrenmek istiyorum
nihat tebrikler...afiyet olsun...bende merak ettim acaba hangi tür balıklar...ama belkide çok iyi boyda levrek olabilirler...
sağolasın abicim balığı levrek diye biliyoruz ama farklı bir türü galiba çünkü normal tatlı su levreklerinden çok farklı
kullandığım şasi de bu 2 balıktan sonra baş kısmının boyası attı biraz kalitesizmiş anlaşılan... daha farklı yem çeşitleri öğrenip daha verimli avlar alcaz inşallah=)