yarama tuz bastın .artık bu balık kurtbogazında da var.hemde tutmak ıstemedıgım halde boyuna bakmadan 10 cm yo zurı mag mınnova vuracak kadar. sebepsız panık yaptırıyo yav eger yakalamak ıstersenız canlı yemle dıp yada kucuk sılıkon veya dıger kucuk sahtelerle at cek yapabılırsın.canlı yem olarakta pazar gırısındekı dereden karabalık yakalayabılırsın ama kucuklerını kullan buyuklerıne turna vuruyo rastgele
arkadaşlar bu balığa bazı yerlerde levrek, bazı yerlerde kızılkanat diyorlar. avlanması gayet kolay bir balıktır. solucan veya küçük beyaz plastik solucanla at-çek yaparak avalanıyor. arada ciğere geldiğinide gördüm.avda sıkılmak istemiyorsan bir oltada bu balık için hazırlarsınız. en azından zaman geçirtiyor. tuttuğum en büyük kızıl kanat 600 gr geldi. zaaten bu balıkar fazla büyümüyor. en fazla kiloluk olduğunu duydum. ama parmak kadar olanınıda alanıda gördüm.en uygun boyu avucumuzu doldurmalı. yada parmak ucundan bileğe kadar olmalı. herkese saygılar...
peki bu balıkda dikenli sırt yüzgeçi varmı. ben birkaç resmini gördüm. sanki dikenli sırt yüzgeçi var. etinin tadı nasıl diye sorsam ne dersin acaba.
evet o bahsettıgın yuzgec bu balıkta var.yanı dıkkatlı tut.etını ben sevmıyorum ama damak tatları degısır.