Selamlar, Bu konuda açılmış 2 konu var fakat sanırım zamanaşımına uğramış. Ankara da(şehir içinde veya gölbaşı taraflarında) canlı gümüş satınalabileceğim yerleri bilen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
bizim burdaki nehirlerde hamsiye benzeyen bir balık var gümüş renginde bıyuda 5-6 cm kadar en fazla sinek balığı diyoruz biz acaba o olma olasılığı varmı gümüş balığının ,neyse ergin abi bol şanslar rastgele şimdiden
Ben Edirnede nehirde görmedim belki göllerde vardır levrek,sudak ve turna onun hastasıdır.Parlak renkte olduğu için hemen dikkat çekiyor ve iyi av veriyor fatih.Gelirsem bir gün beraber bakarız. Yanlız şunu söyliyeyim Gölbaşında gümüş artık yok çünki suda yok göl tamamen yosunla kaplandı suyu görmek mucize ara ara su gözüküyor.
tabi osman abi bakarız bizim burda görmüşssünüzdür nehirde ,sinek balığı deriz biz hamsiye benziyor görmüşsünüzdür onla tutuluyor osman abi ,hele siz bir gelin allahın izniyle
Arkadaşlar bende ulus ve civarında birkaç kez aramama rağmen canlı gümüş bulamadım .Tam adres bilen varsa ve paylaşırsa memnun olurum.Teşekkürler.
Yenimahalle Kaymakaliğinin yanında bir balıkçı varmış orada canlı gümüş satılıyormuş arkadaşlar dükkan sahibi gümüşleri akvaryumda besleyip satıyormuş bilginize
Yenimahalle Kaymakamlığının arkasında Turna-Sülün Av Bayii var. Dükkan sahibi kendiside bir avcı olan Oğuz abidir.
Kurtuluş-Topraklıkta yolu takip edin Kesikbaş denilen yere doğru giderken bir cami var sağda adını hatırlıyamadım şimdi,o caminin girişinde önünde 2ci el kayıklar falanda durur Kılıç av adında bir iş yeri var sahibi Ufuk Karaaslan adında bir kardeşimiz kendisi çoklarınızında kullandığı yuvarlak çemberli teleskobik kepçeleri imal eden arkadaştır dükkanında geçen yıl 2-3 tane büyük akvaryum kurdu içinde gümüş balıkları doluydu ava gidenler 50 şer 100 er alıyorlardı, bir yoklamanızda yarar olabilir.Ayrıca inkanlarınız varsa Güdül ilçesinden geçen Kiğmir çayındada Gümüş kaynıyordu geçen yıl! oradanda canlı getirme imkanınız varsa gidip bolca yakalayabilirsiniz.Bayramda kısmetse Ankaradayım bir iki yerim vardı avlandığım fırsat bulurasm oraları bir yoklamak istiyorum kısmet bakalım. Rast gele...
Konu taaaa 2007 de açılmış... o senelerde istenildiği yerden gümüş almak serbestmiydi? Tebliğe göre sadece avlaktan tutulan gümüşle balık avlanabilir diye bi kural var sonuçta.... Bu o senelerde geçerli değilmiydi? Bilgisi olan var mı?
okuyarak geliyorum bende gelen mesajları.. kim uyaracak diye.. simendifere kadar kimsenin aklına gelmemiş.. tebliğe göre canlı yem nakli yasak arkadaşlar..