27 eylül de ankara gölbaşında kadim dostum emre ile gerçekleştirdiğimiz bu güzel avı tüm balıkavı.net takipçileriyle paylaşmak istedim sabah saat 07:00 de başlayan avımız akşam saat 20:00 de sonbuldu olta olarak klasik 3 iğneli dip oltası yem olarak mısır bazlama hamur solcan kullanılmıştır resimdeki turnalar mısırla tutuldu bizde anlamadık nası geldiğine zaten bu gölbaşında balıkların biraz kafası karışık bu aralar hangi balığın neye geldiği pek belli olmuyo turnalar biraz ufak aslında geri saldık ama balıklar yan yatıp suyun üstüne çıkınca almak drumunda kaldık böyle bi av işte......................
Avlak ismi vermeyelim diye forumda bir çok kez konuşmuştuk. Orada ve Eymir'de turnayı zamanında kurutmuşlardı. Bu sene yeni yeni çıkmaya başladı. Tuttuklarınızda yeni yavrular. Orada turna çıktığını duyan herkes orayı da talan edecekler... Diğer balıklar için tebrikler...
aslında dediğin doğru avlak ismi vermiycektim ama zaten bi görsen ağ atan tırıvırı ata ne ararsan var bari normal balıkçılar nasiplensin istedim
Fatih "edecekler" kelimesi için geç bi zaman o kadar söyleyim... Bir görsen sinir krizi geçirip dönersin. Yasak ne varsa orda görebilirsin pet şişe içindeki balıklar falan düşün işte...
Bütün yamyam katliamcılara karşın,bu günlerde Gölbaşından bu balıkları yakalayabilmek bence büyük başarıdır. Tebrik eder devamını dilerim. Sevgiler
5 senedir sürekli giderdim Gölbaşı'na, benimle beraber tek tük olta atan olurdu. Hatırı sayılır çok balık almışlığım oldu oradan. Taki bu seneye kadar, en son 5 ay önce gittiğimde bütün gölü dolandım, galata köprüsünden farksızdı. Her türlü insan doluşmuş gördüğüm kareler aynen senin anlattığın şeylerdi. Sinirlendim bir daha da gitmedim. Turnalara o yüzden çok üzülüyorum. Belli ki yeni atıldı göle, Herkes bilmiyordu yada en azından yavaş yavaş yayılıyordu gidenlerden ama forumlarda herkes görüyor reklam etkisi yaratıyor. Sonra biz trofe falan tutamıyoruz.
turnaları geri saldım ama nafile iğneyi kötü yutmuşlar kurtaramadık bencede yazık oldu ama yapabileceğim bişey yok ben zaten turna tutmaya gitmemiştim sazan oltasına turna geldicyrr cyrr cyrr
bu yaz Gölbaşından tutulan balıkları bir arkadaşım test etmiş balıkların vücutunda yoğun zaralı materyaller çıkmış.bize sakın yemeyin demişti. BİLGİNİZE...
bende öyle duymuştum doğrumu değilmi pek emin değilim ama ... balıklar için tebrikler usta ...başarılar...
Balıkların çok temiz olmadığı doğrudur ancak 5-6 sene önceydi sanırım, gölün dibi komple temizlenmişti ve o zamandan beri aralıklı olarak takviye su veriliyor dışarıdan, sürekli gittiğim için değişime bire bir şahit oldum. Gerek göl, gerekse içerideki canlı popülasyonu, yapılan bütün katliamlara rağmen kendini yenilemeye ve yavaş yavaş canlanmaya başladı. Ben balık yemediğim için kendi açımdan sıkıntı görmüyorum. İt kopukta dadanmasa sportif amaçlı avlanılabilecek en güzel yerlerden biri gölbaşı...
balıklar çok büyük olmasada onca kalabalığının içinde o balıkları avlayabilmekte büyük başarı, tebrikler. yaklaşık bir ay önce bir pazar sabahı kardeşimle birlikte 7:30 dan öğlen 12 ye kadar mısır ve hamur karışımıyla olta attık ama hiçbir sonuç alamadık. o kadar kalabalıktı ki olta atacak yer bulmak neredeyse imkansızdı, bir de o kadar bilinçsiz insanlar vardı ki el kadar sazanları alıp kovaya atıyorlardı, anlayacağınız moganda sazan olduğunu duyan soluğu orada alıyor, bu gidişle gelecek seneye kalmaz, oranın balığı da tükenir. ayrıca mogan gölünün suyu bu sene baharda doldu taştı, fazla su da Eymir' e aktarıldı, suyun kalitesi önceki senelere göre gayet iyi görünüyor. herkese rastgele...
Tebrikler. Başarılarınızın devamını dilerim. Avlağın ismini forumdan kaldırmak mümkün değil mi? Saygılarımla...
Len karıştırma işte He zehirli bi sıvı salgılıyolar falan diyelim hatta Bende yemem ama iti kopuğu belki uzak tutar
Tebrikler Gölbaşında güzel bir av olmuş, afiyet olsun. Ankara daki dostlara çok selamlar, sevgiler hoşça kalın.