Ankara Gölbaşında balık avı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında yunus7106 tarafından paylaşıldı.

1. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Arkadaşlar yazılan yorumların tamamını Okudum Bende GÖLBAŞINDA oturuyorum avcı zahirin de dediği gibi geçen sene sazan atıldı göle ancak ekim ayları gibi hepsi öldü metan gazından geçen sene çok iyiydi ancak bu sene spor amaçlı 2 kere gittim zil bile çalmıyor ancak turna bu sezon baya bi bırakıldı söylemedi demeyin ağustos gibi turna avı yapılabilir hale gelecektir gölbaşındaki 2 kmlik ağları attırmazsak eğer gölden ekmeğimi çıkarıyorum diyen embesiller akşam 10 da atıyolar ağları sabah 7 de topluyolar şu an ağlardan bile 1-2 sazan çıkıyormuş güvenlikçilerin söylediği :(((

2. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    vayy be anlı şanlı Gölbaşı'nı da mahvettiler demek :( yazık yaa

3. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    gölbaşı zaten şehrin içinde kaldı suyu pek temiz değildi balıkların yaşaması için. birde üstüne geçen sene metrelerce ağlarını gerip gidenler eklenince canlı yaşamayan bir göl haline geldi. en son kasım ayında gittim suyun üstünde bir sürü ölü balık vardı

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ben bu cuma günü nasipse Mogan'a gideceğim.

Tabi av için değil, piknik için.

Hazır gitmişken bir yoklayım Mogan'ı diyecektim ama, sazan sezonu 15 Haziran'da açılıyormuş.

Mogan'ın durumu nasıl bir bakarım, gözlerimi de buradan veya da yeni konu açarak yazarım.

Saygılar...

5. Doz murat

Doz murat murat

arkadaşlar ben 10 sene önce moganda gece zıpkın avına çıkardım çok güzel balıklar avlardık ben kendimde gölbaşılıyım ve birmüddetde ağ atarak balıkcılık yaptım avlanmanın yasak olduğu zamanlarda yani balıkların havyar dökcekleri zaman bilinçsizce avlandım ama şimdi ki aklım olsaydı yasak zamanlarda avlanmazdım yasak avlanma yaptığım zamanlariçin benden sonraki nesilden çok özür dilerim eskiden moganda mütiş balıklar çıkardı geçen gün bir arkadaşımla görüştüm hiç balık kalmadı diyor

6. sparus

sparus Mehmet

İç sularda zıpkınla avcılık yasak.
    Her nerede olursa olsun gece zıpkın avcılığı yine yasak

Neyse Mogan'da bundan 5-6 yıl kadar önce iyi turna vardı. Ama kalmadı. Varsa bile numuneliktir.
    Sazan atıldı göle 1 yıl kadar önce. Bol miktarda ufak sazan var.
    Ve gölün en sadık müdavimi kadife. Kadife nispeten dirençli bir balık olduğundan göldeki populasyonu azalmayan tek balık türü.
    Bir de gümüş adıyla anılan bir balık türü (Alburnus orontis) daha yaşıyor gölde.

Kadifeler 300 gr civarı nadiren kilolukları da çıkıyor.