Yer:Ankara Yem:Kaşık Bayramın 2.günü akşam 19.00 da 85 km uzaklıktaki kızılırmağa doğru yola çıktık... akşam saat 20.15 civarı avlağımızdaydık hemen botumuzun kurulumu ve şişmesi tamamlandıktan sonra iyice karanlık çökene kadar 3 arkadaş avlanmaya başladık ama sonuç alamadık dip oltalarımızı yapıp suyla buluşturduktan sonra semaverdi mangaldı beklemeye koyulduk gece ay yoktu ama yıldız o kadar yoğundu ki ayın olmayışını aratmadı ... gece sabaha kadar dip oltalarımıza tek bir vuruş oldu onda da sadece balık yoklayıp gitti o kadar elimiz boş bi şekilde sabahın ilk ışıklarıyla yeniden su daydık at-çek at-çek yok birşey sabah 8.30 kadar 8.30 civarları benim oltama bir şey vurdu çekmeye başladım bota kadar çektikten sonra seleyi dışarda unuttuğumuzun farkına vardık ki iş işten geçmişti artık bu balığı (ne olduğunu anlayamadığımız o an için) bota almamız lazımdı arkadaşa oltayı tutmasını söyleyerek balığı bi anda bota yaklaştırıp elimle tuttum aldım içeriye balığa bakıyoruz bakıyoruz bu turna değil evrim geçirmiş gibi duruyor dişli ama ne balığı bu kaşıkla albanın düz kaşığıyla tuttum sonrada internette baktığımda sudakmış ) Derken 15 dakika geçmeden aynı kaşıkla ikinci vuruşu aldım ilk seferinde olduğu gibi elimle bota aldım turnayı bu vakitten sonra yaklaşık 7 saat 1 saat durmak kaydıyla barajda çalıştık ama netice alamadık öbür arkadaşlar tutmadılar ama keyif aldıkları her hallerinden belliydi.... Ya bizde var bir sorun ya da millette ankarada kapulukaya -kesikköprü-köprüköy-çanılı-baraj heryerde aynı hüsran 1 balık 2 balık dönüyoruz artık inanın balıktan soğumaya başladık 24 saat kalıyoruz olmuyor olmayınca olmuyor diyoruz yanımızdakiler 5-6-8 balık tutuyor acemide değiliz ama neden olmuyor anlamıyorum tutana soruyorum neyle tuttun sasinin ne olduğunu bilmiyor artık çıldıracam... Kısmet nasipte her seferinde nasipsizlik olmaz ki bunda bi hata var!!! Bize Gelmiyor ama siz dostlarıma RASTGELE.... bu arada sasi - rapala- kaşık- meps hepsi çalışıldı....
oğuzhan çok kafana takma ben o 1-2 balığı tutmadan geliyorum.şanslıymışsın sudak tutmuşsun.ben ne yaptıysam nasip olmadı bir sudak,moral için TATLISU LEVREĞİ ne gideceğim.
Avınız Daim olsun inşallah daha güzel avlar yaparsınız sudak Mükemmel balıktır boyuda güzel çok lezzetlidir tabi pişirmeye bağlı
Turna peşinde koşması bıle guzeldır üstad. o büyük balık elbet bır gun yakalanır devam.. devamında da rastgele...
sudak hiç te fena değilmiş. tadı nasıl acaba çok merak ettim doğrusu. tebrikler az ama keyifli bir av olduğu her halinden belli..
Turnalar şahaneymiş Sudak çok iyiymiş...Botla açılınca büyüğü geliyomuş demekki.Dipten çıktı sanırsam..
teşekkür ederim nasip gerçi gittiğimiz yerde öyle çalışıyoz ki eve döndüğümüzde garanti 16 saat yatıyoz
yaz boyunca en az 20 defa sudak aşkına meraya gittim. ama nafile tek bir balık bile alamadım. en azından 1-2 balıkla dönüyorsun. ona rağmen ben vazgeçmiyorum. tutacağım bu sene bu sudağı
Sudak anlattığım gibi baktı nasip olarak turnalar o kadar çalışmaya cevap vermiyo kendini feda etti sanırım çünkü sudak ne öğrenmiş olduk... Ben gölbaşılıyım balığın merkezinde büyüdüm her ne kadar artık kalmasada inan balıkta şans bence azdır balığın bulunduğu yeri tesbit etmek mühim olan ben işte o kısmı daha bulamadım....
Teşekkür ederim... Artık sudağı fazla ballandırmak istemiyorum turnada bu hataya düştüm hastalık bırakmıyor yakamı...
Üstadım benim gibi yap turnaya at sende belki sanada gelir bu sudak nasıl bir balıkmış herkes hayran ben turnadan başkasına aşık olamam onu aldatamam Artık inşallah bi dahaki sefere sana RASTGELİR diyelim...
Sudağı bu mevsimlerde aramaya başlarsan güzel neticeler alırsın Yem çok önemli ve bu balık koylardan hiç tutulmuyor hep açıkta 2 3 metre derinliklerde vuruyor oltaya soğun suda daha aktif olur Pirana gibi her attığında vurur sıcak yaz günleri çok nadir tutuluyor bende 1 sudak 2 sudak yaz boyu böyle gitti sular daha sıcak biraz daha soğması lazım bu ayın sonunda sudak deli olur çok zevk veriri lezzeti mükemmel deniz balıklarına bile rakip bence
Turna oltama vuruyor kesip gibiyor takımı çok nadir turna var merada tutmak nasip olmadı sudağa atıyorum turna kesiyor Bi tutarsam onunda tadına bakacağım nasılmış şu turna hayallerimi süslüyor
slm oğuzhan abicim balık tutamıyorum diyorsun ama balıkların kralını yani sudak tutuyorsun herkese nasip olmaz ben o balığı kızılırmakta 10 yıldır görmüyorum ne mutlu sana ki almışsın demekki kısmetin birikiyor hepsi toplu olarak kilosu artarak karşına çıkacak inşallah rastgele abicim
az ama öz bir av olmuş, ekibi tebrik ederim, tatlısu avında çok tecrübeli büyüklerimizin şu dönem turna için söyledikleri diş dökme mevsiminde oldukları ve 2 haftadan sonra sahtelere daha iştahlı saldıracakları yönünde,
selamın aleyküm arkadaşlar...? oğuzhan kardeş inan aynı dert bizlerdede var.sorun geçenseneki kuraklıklardan dolayı,gölleri ve barajlar resmen katliama uğradı.bu sene balık iç anadolunun heryerinde aynı hüsran.balık çok az ve tutabilende botuyla açılarak yoğun bir tempo ile tatmin edici bir av sergiliyorlar.birde bu işin hasta ve ustaları hemen hemen hergün avlanıp dolaplarını doldurup,dağıtıyorlar.yorulduğumuzamı,masrafamı ve zamanamı acısak bilmiyorum.tavsiyem hiç masrafsız en yakın bölgede avlanman.her yer aynı avlak sonuçlar veriyo(rast geleler)selamlar-gülveren/ank