Ankara Kesikköprü için İftar Vakti :)

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında barisbasci06 tarafından paylaşıldı.

1. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    İnşallah Murat kardeş..İnşallah.
    BU arada sezon başlamadan ufak bir operasyon geçirdim.Ozamana kadar büyük ihtimalle toparlarım :p

2. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar..
    Önceden de belirttiğim gibi küçük bir ameliyat geçirdim çok şükür son bir kaç gündür iyiyim ancak söz verdiğim üzere Nisan 2-3-4`dü Kesikköprüde olmaya çalışacağım. O tarihlerde gidemeyecek gibi olursam mutlaka ama mutlaka 9-10-11 Nisan`da 6 kişilik ekibim kesindir. Ama inşallah Nisanın ilk haftası orada olmaya çalışacağım başka bir aksilik çıkmazsa.Şİmdiden gelmeyi düşünen arkadaşlardan özür dilerim.
    Saygılar.

3. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Ankara`da kar başladı...:(

4. ramses75

ramses75 ertan

Merhabalar foruma yeni üye oldum. Bu organizasyona katılmayı çok istiyorum. barış bey. Valla neler almam gerekiyor ne malzemeri temin etmem gerekiyor bildirirseniz sevinirim. İlk defa balık tutmaya gideceğim bu işi öğrenmeyi çok istiyorum. Arabamda 3 kişilik yer daha var gelmek istiyenleri ankaradan götürebilirim. bana balık tutmayı öğretirseniz. Size çok minettar kalırım barış bey. Bu arada boş durmam çay demlerim, ateşi yakrım. yani yardımcı olurum size. Valla telefonunuzu versenizde telefonla görüşme imkanımız olsa. Benim telefonum 5323179597 ismim ertan.

Çevremde balık tutmaktan anlayan kimse yok.

Son düzenleme: 18 Mart 2010
  5. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Ertan Kardeş..
    Öncelikle aramıza hoşgeldin. Bu kadar hevesli olman iyi birşey ama öncelikle her işin olduğu gibi balık tutmanında bazı önemli kuralları ve yasakları var. Bunun için öncelikle Tebliğler ve Duyurular bölümünü dikkatli okumanı tavsiye ederim.
    Madem sende Ankara`dasın bilirsin yakın çevrede pek av sahası kalmadı.İster istemez mesafeli yolculuklara çıkmak durumunda kalıyoruz. Özellikle senin ne tür balık avlamayı sevdiğini belirlemen önemli. Çünkü her balığın farklı olta takımları, kamışları, makaraları, misinaları, iğneleri kısaca balık tutmak için gerekli olan ne varsa hepsinin değişik özellikleri var. Bunun detayını gerek bu formda gerekse kitapçılarda veya internet ortamında balıkçılık ile ilgili çeşitli kitaplarıda detaylı olarak bulabilirsin.(2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su ÜrünleriAvcılığını Düz. Tebliğ) okumanı tavsiye ederim..ÖNEMLİ
    İş sadece olta takımlarıyla bitmiyor tabi. Gecelik kamp yapacaksan bunlar için ayrı bir donanım ve teşkilat gerekiyor. Bu konuyuda detaylı bir şekilde internet üzerinden av malzemeleri satan marketlerin sayfalarından da bakabilirsin. Sana tavsiye edebileceğim ve benim sürekli olarak alışveriş yaptığım balikmarketim.com isimli sayfayı incelemen faydalı olur.
    Bu arada yukarıda daha önceden belirtmiştim. Küçük bir ameliyat geçirdim ve şuan gayet iyi hissediyorum kendimi.Ancak çok büyük ihtimalle 9-10-11 Nisan günlerinde Kesikköprüde bulunacağız 6 kişilik ekibim ile. Hele ozamana bi gelelim Allah`tan başka bir mani çıkmaz ise gideceğimiz hafta boyunca buradan haberleşir, gelecek olan diğer arkadaşlar ile Kesikköprü`de buluşur veya Ankaradan hep birlikte yola çıkarız. Nasip kısmet.

Son düzenleme: 18 Mart 2010
  6. ramses75

ramses75 ertan

cevaplarınız için çok teşekkürler barış bey. Evet balık tutmayı bilmiyorum. Hangi oltaya hangi iğne takmam gerektiğini bilmiyorum. hangi tür balık nasıl yakalanır. Onuda bilmiyorum. dediğiniz dökümanları okuyacağım.

Ama bir şeyi yapmak istiyorsan bir yerden başlamak zorundayız. Yani balık tutmak istiyorsam buna bir şekilde başlamam gerek. Belki ilk avımda hiçbir şey tutamayabilirim. diğer taraftan sizin gibi usta avcıların yanında gördüğüm her şey benim için sizin söylediğiniz dökümanlarda bahsedilen bilgilerden çok çok daha faydalı olacaktır.

Burada benim asıl amacım sizlerle arkadaş olmak. Sizin avcı grubunuza katılmak. Hani diyorsunuzya 6 lişilik ekibimle gideceğim balık tutmaya. Bende diyorumki ekibinize 7. kişiyi kabul edermisiniz. Elimden gelen herşeyi yaparım.
    Çadır bulabilirim. tulum çok zor değil alırım. Olta, zaten iki tane olması gerekiyor. Ha baktım sizler beni kabul ettiniz ekibinize, gerekli olan diğer malzemelride alırım. Ancak bunları tek başına yapmam mümkün değil. Herşeyden önce bunları yanlız yapmanın bir anlamı yok. Amacım balık yemek değil. Eğer bu olsaydı en iyi balığın kilosu 60 TL. Amaç sevdiğin bir etkinliği, bu etkinliği seven kişilerle birlikte paylaşmak. Bu arada tabiki karar sizin. Zorla aranıza giremem.

Geçirdiğiniz operasyon için geçmiş olsun. Enkısa zamanda eski sağlınıza kavuşursunuz diyeceğim ama zaten kendinizi iyi hissettiğinizi söylüyorsunuz.

7. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim daha iyiyim ve inşallah o tarihe kadar daha da iyi olacam.
    Seninde dediğin gibi amaç balık yemek değil. Önemli olan dostluk ve bu işte sportif amacın öngördüğü şekilde keyif almakdır. Sezon açılsın nezaman istiyorsan aramıza katılabilirsin tabiki lafi bile olmaz..

8. ramses75

ramses75 ertan

Aranıza kabul ettğiniz için şimdiden teşekkürler. Ankara da Yenimahalle de oturuyorum. Gelir İdaresi Başkanlığında Vergi Denetmeni olarak çalışıyorum. Yolunuz Maliye Bakanlığı tarafına düşerse lütfen gelinbi çayımı için. Öğlen yemeğe gelin. tanışmış oluruz.

9. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Rica ederim nedemek.
    İnşallah fırsat bulursam ziyaretine gelirim.
    Görüşmek üzere..

10. myilmaz

myilmaz Mustafa

Bir Bala'lı olarak bende orada olacağım :)

11. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Tabiki Mustafa kardeş nedemek..Valla talep o kadar arttıki..İnşallah Allah`tan bir mani çıkmaz.Söz verdiğimiz gibi gidemeyecek olursa vallahi kahrolurum.

12. myilmaz

myilmaz Mustafa

Herşey nasip kısmet Barış abi kahrolmak ne demek :confused: Hayırlısı diyelim:)

13. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Daha şimdiden hazırlıklarımıza başladık.Planlar yaptık,evlerden kim ne yiyecek getirecek onları bile belirledik :) .. hava durumunu her gün takip ediyoruz..Hatta Kesikköprü Jandarma karakolunu bile aradık elektrikli motor ile problem çıkarmı diye..Bunca hazırlığa ve plana rağmen gidememek..Seninde dediğin gibi Allah herşeyin hayırlısını versin..

14. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    23..24..25 nisanda o taraflarda olacağım anlaşılan sizin gideceğiniz yok, ben bari sizleri toplıyayımda şöğle güzel bir sohbet ve şahane bir av gerçekleştirelim, bu arada rahatsızlığınızdan dolayı acil şifalar diliyorum.

15. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim sağolun..Bu aralar oldukça iyiyim herhangi bir sorunum yok sağlık açısından..
    Dediğim gibi Allah`tan bir mani çıkmazsa 9-10-11 Nisanda kesindir bizim ekip oradayız..Bu arada 23-24-25 Nİsan günleride orada bulunacağız..