merhaba değerli arkadaşlar. bugün ilk defa ankarada balığa gittim.forumdan okuduğum bilgiler doğrultusunda kurtboğazı barajına gitmeye karar verdim.gitmeden bir gün önce ulustaki malzemecilerden bir sürü sasi ve kaşık aldım.satanların hepsi bunlar çok iyi yemler dediler.tabi deniz balıkçılığında ustayım ama tatlısu avında henüz acemiyim.neyse aldım değişik renk ve boyda sasileri kaşıkları kurtboğazına doğru yola çıktım.kazanda bir markette yine sasiler satıyorlardı.ordanda tavsiye üzerine bazı çeşitler aldım.son anda biraz da canlı gümüş balığı satın aldım(markette satıyorlarmış).saat 15.30 da avlanmaya başladım.ilk atışlarımın birinde birkaç kere vurdu fakat yakalanmadı.saat 18.30 kadar bütün çeşitleri denedim.fakat hiç balık yakalayamadım.saat 6 dan sonra suyun üstünde küçük balıklar da zıplamaya başladılar.sanırım levrek sıkıştırıyordu.artık en son gümüş balıklarını taktım ve arka arkaya vurmaya başladı.açıkcası tatlısu levreğinide çok merak ediyordum.sonuçta 3 tane levrek yakaladım 2 tanede kaçtı. 19.30 da avıma son verdim.benim en büyük zevkim sahte ile balık yakalamak ama olmadı.herkese saygılar.
tatlısu levreği için size 3 lü dip oltası kullanmanızı öneririrm oltayı 5-10 m. uzağa atın, yem olarak solucan kullanın çok fazla balık yakalaya bilirsiniz
Abi kurtboğazı tüm Türkiye'de meşhur bir avlaktır. Nedeni balıklarının zeki ve seçici olmasıdır. Bir gün gümüşle gidersin yanındaki adam sasiyle her attığında bir balık çeker. sen boş dönersin. bir gün sen sasiyle gidersin yanında ki adam gümüşle bir çuval balık alır. Bir gün tek sen balık yakalarsın diğer herkes öyle bakar. Kurtboğazının balıkları enteresandır
evet bncede dıp oltası ve solucanla meps sası vs gıbı sahtelerden daha net ve kesın sonuclar alırsınız