Ankara-Mogan Gölü 3 Ağustos 2010

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında dadaskoray tarafından paylaşıldı.

1. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND KARBON 380 CM 150gr
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN
    Piknik amacıyla gittiğimiz mogan gölünde gitmişken oltada sallamak istedim saat 5 gibi iki oltamı şamandıralı ucunda mısır olarak salladım gece 11 e kadar hiç balık gelmedi ama yanımdaki amca aynı şekilde avlanmasına rağmen 5 tane sazan tuttu.. yine biraz ileride bir başka adam 5-6 tane sazan tutmuştu.. daha önceden gaz patlaması olduğunu duymuştum bütün balıklar öldü diye ama yinede şansımı denemek istedim kısmet işte :)

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Oltaların su ile buluşması da ayrı bir zevk veriyor.TAbi yanındakiler tutupta sen tutamayınca şahsen ben fena içeriyorum. :)

3. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    yok üsdadım ben dahada hırslanıyorum tutayım diye 10 metreye atıyorsam 30 metreye atıyorum Tabi kısmet meselesi ama birazda teknik meselesi

4. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Sen şansını denemeye devam et ama mutlaka başka bişey vardır mısırların yanına solucan takmayı dene..

5. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Üstadım üzülmene gerek yok aynı tarihte bende gece 11 de balık tutmak üzere geldim 2 kişi şamandıraları göle attık 500 m deneye deneye gezdik bizde yem olarak mısır kullandık ama bırak tutmayı şamandıraları oynatan bile olmadı 3 saat durduk pes edip evlerimize döndük...........

6. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    mogan gölünde balık tutumak sadece zevk içindir.. aman oradan tuttuğunuz balıkları yemeye kalkmayın arkadaşlar.. geçen sene baya bir sazan vardı ama bu sene tek tük çıktığı söyleniyor

7. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    neden yemesinler?

8. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

Balığın hangi yeme alıştığı çok önemli belki mısır a gelmez ama hamur a gelir bunu bir araştırın bence. Yada atılmış bir ağ var ise , yada su ilaçlanmış ise balık çıkmaz bunları öğrenmek lazım.. ama hep dediğim gibi türkiyede bütün göllerde hamur + solucan + mısır üçlüsü işe yarar..
    Ben hatırlıyorum 12 saat birşey alamayıp suda oyun oynarken 4 kg sazan aldığımı.. sonu güzel oluyor ama sabır..

9. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Çünkü balıklar geçen sene 1000lerce balık ölümü yaşandı bu gölde ayrıca gölün yanına gelipte o kokuyu alan bi kişi ordan çıkacak balık nasıl koktuğunu yakalamadan daha tahmin edebiliyor

mısır solucan hamur derken 3 de denendi ben gölbaşılıyım bu gölle büyüdüm diyebilirim :)

10. kakal1933

kakal1933 Kadir Kalkanlı

En İyi Avı:
    Sazan 3 kg
    Mogan da sazan mı??? orada son 3-4 yıldır balık tutanı ne duydum ne gördüm... Sen değil ama tutan arkadaşlar çok şanslı gerçekten...

11. james hatfield

james hatfield yasin

En İyi Avı:
    7.5 kg. sazan, 1 kg cupra
    mogan gölüne gecen yıl bir cok defa gittim..balıgın cıktıgı 4-5 nokta var oraları bilmek lazım...sazanları cok secici deil...ekmegede mısırada makarnayada geliyor...teknik taktik bilmeye gerek yok basit bi samandıralı takım ucuna herhangi bir igne veya klasik 2 igneli dip oltası olması yeterli...lakin gecen sene eylul ortalarında tum balıklar telef oldu...karaya yuzlerce balık vurdu...kendin 3-4 turna yavrusu bile gördum...bu yıl o nedenle balık cok denecek kadar az...tabi gecen yıla göre...ama arkadasın dediği gibi balıgı sadece keyif için tutmak lazım tatları hem berbat hemde saglıklı olmayabilir...mogan dogal yapısı nedeniyle ankaralılar icin maalesef bir avlak olamayacaktır..her 2-3 yılda bir toplu balık ölümleri yasanıyor...ama aslolan ve önemli olan tek sey bence oltanın bi şekilde suyun içinde olmasıdır...her zaman umut vardır...:)

12. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    abicim birde benim için dene :) şamandıranın altına 3 iğne koy
    bir tanesine solucan
    bir tanesine mısır
    bir tanesine hamur tak aynı anda :) bende çözemedim ama sanırım mısır ve solucanın kokusu hamur a karışınca ziyafet oluyor :)

13. %murat%

%murat% murat

moganda geçen sene aşırı sazan vardı tabi onlarada sazan denilirse hepsi limit altı o balıkların hepsinin belediye (yada başka bi kurum tam hatırlamıyorum) tarafından bırakıldığını internetten duymuştum yine internetten duyduğuma göre bu sene çok fazla turna yavrusu bırakılmış göle