Arkadaşlar selam, İki haftalık senelik iznim için Samsun'a geldim. Salı günü akşam saatlerinde Çakmak Barajı tarafına yol-iz bulmak için iki saatlik bir gezi yaptık. Güzel yerler bulduk ama bol bol israil sazanı yakaladık. Bu illet nereden bulaşmış buraya zaten en büyüğü el kadar. Göl etrafındakiler belediyenin görevlilerinin balık tutmaya izin vermediklerini söylediler ama çevrede bizden başka avlanan da vardı. Velhasıl sazanlar ufak zevksiz. Geçen sene izne gelince bıkmadan usanmadan Derbent barajına gidip havamızı almıştık. Ankara'da zaten sıcak ve susuzluktan balık tutamaz olduk. Samsun civarında olta ile iyi av veren yer var mı bu aralar (Altınkaya hariç)? Dün biraz baruthane ve belediye evlerinde istavrit ve barbun kovaladık ama nafile, deniz de kurumuş herhalde. Ladik Gölüne turnaya niyetlendik ama verim alırmıyız bilemiyorum. giden varsa bu aralar, tecrübesini paylaşırsa sevinirim. Rastgele.
Baruthanede doğru yerde yer bulabilirsen gece teke ile eşkinaya, sabah gün ışırken de Isparaya kalabilirsin. Derbent'i beğenmediysen tatlısuyu boş ver, Ladikte ottan olta atamassın, oranın zamanı geçti. Tekne kiralayıp çapariye bak, istavrit ve tirsi tek tük geliyor, dökmelikte yemli dipli atarsan (tekneden) kova doldurabilirsin.
Yakup Hocam Sağol Hocam gruba yeni üye oldum imza yazmayı unutumuşum. Diğer gruplardan ayrılmanız bayağı üzmüştü beni. Samsun'daysanız görüşelim. Ünal TONKA
imza ayarlarınızı buradan düzenleyerek, isim, doğum tarihi, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazmanızı rica ederiz.
çarşamba ve terme taraflarındaki çaylarda tuna var bildiğim kadarıyla birde vezirkörüye kargıya geçen yolun kenarlarında müthiş yayın ve sazan var ladikte ise gölün tamamına yakınını yedikır barajına çekmişler turnlar tehdit altında bilmem av -yaptırırlarmı nerdeyse tamamı kurumuşş size tavsiyem bence kargı tarafına gidin yayın için saraydüzünü geçince karacaoğlan köyünün orada fakılı diye bir yer var süper balık çıkıyor ama mutlaka gece orada kalın sazanda oldukça fazla jandarma olduğu için belgelerinizi unutmayınnn
Ünal maalesef Sinop'tayım. Ama buraya beklerim, sanırım telefonum vardır. Şimdi Aasar kalesi civarı(Kolay Kaya mezarlıkları altı) nı şiddetle tavsiye ediyorum, 2 no meps, solucanlı olta vs. yeter, 1.5 kg luk gökkuşağına hayır demessin sanırım