Merhabalar; Eşimle saat 3-4 gibi çıktık yola aslinda amaç çokta balık tutmak değildi. Ankaranin aynı zamanda piknik alanı da olan bilindik barajlarından birinde mangal yakıp ufak çaplı bir piknik yapmaktı. Mangalımızı yaktık yemegimizi yedik, tabi takımlar arabada, güvenliklerden birine olta atıp atamayacağımizi sorduj, atabilecegimizi soyledi, kiyidan güzel bir yere doğru yürüdük etrafı sazlik ama önü açık bir yer bulduk, balık tutan başkaları da vardı mantarlı sazan oltası atmışlar, benim sahteleri görünce onunla biraz zor tutarsınız dediler ilk atışimda zaten dar bir alan, adamın oltasını tuttum neyse kusura bakmayın falan dedik, adam çekti az daha öteye attı oltasını ikinci atisimda olta birden şiddetlice sallanmaya başladı dedim kuzu geliyor yavaş yavaş cektim beklediğimden de büyük cikti yaklaşık 60-70 cm civarı, çıkardım sudan tabi bayramin son günü kalabalık etrafımı birden bir sürü insan sardı, herkes bi elledi balığa bazıları resmini çekti, ben tekrar devam ettim yaklaşık bi 3-4 daha atip çektikten sonra bir kuzu daha geldi oda yaklaşık 40 50 cm civari, bayağı da sağlam yutmuş sahteyi cikarana kadar baya uğraştım sonrasinda malesef gezinti tekneleri surat tekneleri vs derken balık malık kalmadi, bize de haliyle yol göründü ancak yaklaşık yarım saat süren kisa avımız bizi mutlu edebildi.. http://i.hizliresim.com/Myz2z6.jpg
hocam tebrikler. tutamazsınız havasında olanların yüz ifadelerini merak ettim siz baba turnayı elinize alınca eğer tahmin ettiğim yer ise orada turna baya bi çoğalacak gibi gözüküyor.... (ufak balıkların geçenlerde telef olduğu yer...)
Tebrikler... Tutamazsınız diyenler mantarlı sazan oltalarını bırakıp sahte aramaya başlamışlardır heralde
aynen.... yanlış balığı tutan arkadaş birşeyi unutmuş; büyük turnayı çekince o tutamaz diyenlere diyecektiniz ki artık siz zor tutarsınız :laughing: bu büyüklükte turnalar dolaşırken sizin oltaya zor balık gelir mrsparkle
Haha arkadaşlar aynen dediğiniz gibi oldu tutamazsınız der demez kuzu geldi zaten. Hemen mantarlı oltayı bozup bi tane zasi taktı ucuna başladı at çeke ama nafile bu arada gölbaşı değil, çanıllı da değil..