Ankara`ya 110 km. Uzaklıkta bir yer..

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında barisbasci tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes

"Bizim Buralar" dediğiniz yerler sanırım tapu'da adınıza yada sülalenize kayıtlı. Ama benim için değişmez, yurdumun her toprağı en az senin olduğu kadar benimdir de. Yine de söyleyeyim, biz halen burada bohçacıların, ağcıların, zıpkıncıların adını bile bilmediği bir sürü avlağa gidiyor, geliyoruz. Ağzını sıkı tutacak yeni balıkçı arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Zamanında da bizi davet ettiler de öğrendik. Eğer ağzını sıkı tutabileceğini bilsem seni de davet ederdim.

Dinamitçi'lerden bahsetmem sizi rahatsız etmişe benziyor. Ben insanları itham etmem. Fakat bu dinamitlenen avlakları biz koruyamamışız da Peki sen, senin tabirinle "bizim buraları" 24 saat nöbet usülü mü koruyorsunuz?

Avlakları nasıl tanıdığımı sormuşsunuz ya. Benim çocukluğum kızılırmak kenarındaki 4-5 köyde geçti. O zamanlar bilgisayar başında oturarak avlak öğrenmek yoktu.

Bu tartışma uzar gider... Bazıları doğayla bütünleşip günlerini haftalarını aylarını ve yıllarını verir dağ bayır gezer tozar, bazıları da geçer bilgisayarının başına hazır bi yer bulsam da çöksem diye bakar. Ben insanları itham etmem artık siz hangi gruptansınız kendiniz karar verirsiniz...

Polemiğin devam etmemesi adına bundan sonraki iletilerinizi dikkate almayacağımı bildirmek isterim.

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Konu içerisinde karşılıklı atışma ve küçümseme tarzındaki yazışmaların devam etmesi halinde konu forumdan kaldırılacaktır.

3. shipped

shipped halil

En İyi Avı:
    sazan 4,5 kilo
    ağzım acık okudum.siz sölemeden ben söliim öncelikle imzanı düzelt falan gibi sözler edeceksiniz. bilmiyorum acemiyim zamanla öğrenirim peşin cevap olsun .arkadaş ankara 110 km bir yerden bahsetti.burası bir cok yer olabilir google maps le araştırın ankara göl gölet baraj bakımından cok bereketli bir şehir.kim ne derse desin ben bu işin tamamen nasip olduğuna inanıyorum tabi özellikle bizim gibi bu olaya sadece sportif açıdan bakan insanlar için kilometrelerce yol kat etmek doğanın hertürlü zorluğuyla baş ederek güzel zaman geçirmek bambaşka bir keyif. hele oltanızada irice bir ödül takılırsa nirvanaya ulaşmış oluyorsunuz.bir arkadaşımın davetiyle bir balık avına katıldım ama açıkcası balıktan ziyade doğayla iç içe gecen anlar ve o odun ateşinde demlenen çaydan aldığım tad hiç bir şeye değişilmezdi. acıkcası vucutda biriken stresi boşaltmanın en iyi yolu diyebilirim. heves oldu bir olta takımı edindim iki tane kamp sandalyesi aydınlatma ekipmanları falan arabama koydum kafama esince 2 -3 arkadaş google map ten bi yer bulup gidiyoruz.kocaman bir sazan tuttum gecenlerde ha bide 3 kiloluk bir turnam var ufak tefeği saymıyorum zaten küçükse geri salıyorum . gezdiğim yerleri de herkesle paylaşırım sonuçta bu işi herhangi bir ticari kaygı taşımadan yapıyorum. ve belitmek isterim öle dinamit tırıvırı falan kullananlar bu işi ticari maksatlı yapan insanlar öle ne oldunu bilmedikleri yere yüzlerce km yol gitmezler. bu arada o 110 km lik yeride biliyorum sanırım o kocaman sazanı orada tutmuştum.yeni yerler arayanlara tavsiyem araştırmacı olsunlar dedimya ankara ve cevresi gölet dolu hemen hemen hepsinde sazan var bir kaç yer paylaşabilirim mesela bolu yolunda kızılcahamamı gecince 20 km sora dereneci diye bir köy var kücük bir göleti var sazan kadife ve kara balık bir hayli de gümüş balığı. mevcut ama deeyimlerimden edindiğim az tecrübeyle gümüş balığının cok olduğu yerde büyük balıklar pek nazlı oluyor zaten karnını rahat doyurabildiği icin oltaya pek düşmüyor . dereneciden gerede istikametine devamla ankara dan tam 110 km sora aktaş göleti var sazan kadife bekir balığı kızılkanat ve göleti besleyen derde alabalık olduğu söylendi ama denemedim. bence burada ara sıra böyle masum paylaşımlar yapılmalı

4. shipped

shipped halil

En İyi Avı:
    sazan 4,5 kilo
    bah settiğim yere hafta sonu yine gittim akşam saat 22 civarı avlaktaydım gece mangal ve cay muhabbetiyle sabah oldu sabahın ilk saatlerinde 04:30 gibi ziller çalmaya başladı kiloluk tatlı su kefali geliyordu saat 6 civarı kuvvetli bir şey takıldı oltaya oda günün bonusu oldu zaten 3,30 ağırlığında bir sazan . sabah 9 gibi av sona erdi. bu gölde anladığım kadarıyla tatlı su kefali hakim milyonlarca yavru kefal vardı çünki zannımca kefal küçük balık yavruları ve yumurtaları yediği için küçük sazan yok

5. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Sevgili shipped keyifli bir av yaşamışsın bundan güzel birşey olamaz, oraya bir daha gidersen sabah su üstü sahtesiyle at-çek yapmayı dene ufak ufak vuruşlarla çek sahteyi, o kiloluk kefaller bak neler yaşatıyor sana...

Ama geri gönderki bir daha gittiğinde aynı keyfi yaşayabilesin...
    Video çekmeyide unutma...

Rastgele kardeşim..

6. zaferege

zaferege zafer

Tahmin ediyorum burayı ben. :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Ağustos 2010
  7. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    sevgili yiğithan ahmet kardeşimin de dediği gibi sitemize üye olup aradaşımızmış gibi davranıp avlak yeri öğrendikten sonra gidip orayı resmen kurutan ağcılar var. Biz burada tabiki çok şey paylaşıyoruz ve size gerçekten altını çizerek söylüyorum bu sitede yobaz ve yanlızca kendini düşünen bir kişi bile yok bi paylaşımımızı özel mesaj olarak birbirimize iletiyoruz. Ama daha siteye üye olalı 2 gün olmuş bi insan gelip size alak yeri sorarsa takdir edersinizki fazla samimi görünmez değilmi? Bende burada çok yeniyim illaki benimde paylaşımlarım oldu sizinde olacak ama şu tavrınız yerine desenizki arkadaşım ben de orayı merak ettim bana özelden yer tarifi verirmisin. Kimsenin size kırıcı veya üzücü bi cevap vereceğini sanmıyorum. Burda arkadaşlarımızın yazmış oldukları yazılara lütfen alınmayın inanınki hepsi bir tecrübe sonrası ders aldıkları için böyle yapıyorlar. Madem burdayız bizimde biraz birbirimize nazımız geçsin ama değilmi?

8. bıcırık

bıcırık ömer

öncelikle merhaba ;

ben ankara kızılcahamamlıyım çocukluktan beri balık tutarım ama sizler gibi

profosyönel değil , çok küçükken köyümüzün deresinde el yapımı deyneklerin

ucuna bağladığımız oltalarla tutardık .

sonraları ise makinalı oltayla defalarca çamlıdere, eyrek kaya , akyar barajı ve

köyümüz civarındaki derelerde tutmayı denedim mısır ,mama, solucan ,t.ciğeri

ve bir sürü yem denememe rağmen 15-20 santimden

büyük bir balık yakalayamadım. yakaladıklarımın hepsi çay balığı yada sazanın

yavrusu diyebileceğim balıklardı.

bayram tatilinde yine kızılcahamama gideceğim oltalarımıda alıp ..

sizlerden ricam minik kızıma rencide olmucak şekilde makinalı oltamla balık

avlayabileceğim kızılcahamam civarında bir yer söylemenizdir...

forumdaki konularla ilgili bir çok başlığı okudum inceledim yani bodosloma tüyo

istediğimi sanmayın..

bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ...

9. 37yasin78

37yasin78 M.Şükrü oğuz

En İyi Avı:
    12.3 pullu sazan
    Av raporuyla resim yüklerim demişti benmi göremedim

10. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    çok sinir oluyorum bulduğu bir avlağı babasının malıymış gibi sahiplenenlere. Tamam söylemeyeceksiniz söylemeyin sizin olsun ama nedir bu bencillik anlamış değilim. Dinamit vb. şeylerle avlananlar zaten bilmediği avlağa gitmezler onlar bu işi ticari yapan insanlar. Ben bizim sitemizde öyle birisi olduğuna inanmıyorum.

Zaten ticari avlananlar DSİ, tarım bakanlığı gibi yerlerden öğreniyorlar barajların, göölerin, göletlerin yerlerini

11. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    sizin adınıza cok sevindim. umarım hayallerinizdeki avları yaparsınız.
    rasgele

12. avkolik-çıtak

avkolik-çıtak cengiz

arkadaşlar bu avlak konusundaki tartışmaları okudum ve inanın ne kadar tartışsak azdır biz oltacılar o kadar azınlıktayızki bir sormayın gitsin bu bohçacılar ağcılar
    trıvıcılar inanın bizden çoğunluktalar ne kadar göl baraj akarsu avlaklarına gittiysemonlarcasıyla karılaşıyorum inanın 70 yaşındaki teyzenin bile trıvıyla balık tutuşuna şahit oldum
    anlatmak istediğim bu dinamitçiler ortadan kalkmadan bize trofe avlar hayal olur
    birde ulaşım kolaylaştığı için eline trıvıyı kapan balıkta
    ahhh nerde o 30yıl önce çıkan trofe yerli sazanlar o kadar mücadelici
    idilerki adamın eline misinayı otutturuyordu şimdişki ler hormonlu
    dsi den allah razı olsun onlarda olmasa inanın balık neslini düşünemiyorum
    çoğu avlağımızı onlar dolduruyor
    dinamitçiler tüketiyor

ÇARE NE BİLMİYORUM

13. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Bende bu siteye yeni üye oldum ama Ozan Yurt arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum.Emre Ünlü kardeş gerçek amatör ruhlu arkadaşlar birbirinden avlak falan saklamazda kıskanmazda.Ancak talancıların,tırıvırıcıların ve ağcıların hepsinin DSİ,denmi bilgi aldığını sanıyorsun.Onlar her türlü fırsatı değerlendirirler.Emre kardeş bizleri yanlış anlamaman dileğiyle Ozan Yurt arkadaşımızın dedeği gibi bu tür istekleri özelden paylaşırsak daha sağlıklı olur,rastgele.

14. spectator_man

spectator_man mry

evet arkadaşım bende yerini bulmuşsun zevkinin doruğuna ulaşana kadar yerini açıklama derim ben polatlı olta balıkçısıyım yaşanmış olayı anlatayım
    polatlı haymana arasında solucalı göleti bakirliğinin hezimete döndüğünün şahidi oldum hemde 4 haftada ilk gittiğimde göl üzerinde kıpırtı bile yok burada balık yok
    düşüncesine kapıldım fakat yanılmışım 2 saat içerisinde 25 adet 1 şamandıralı olta
    ile kadife yakaladım yani at çek olayını yaşadım ertesi hafta göletin çok yeri balıkçı doluydu bizde musait bir yer bulduk gene at çek olayı ama bu sefer uzun sürede 19 adet yakaladım ertesi hafta gitiğimde inanın gölette olta atacak yer bulamadık bir kenara sıkıştık 3 adet yakalaya bildim son hafta gittiğimde 2 adet yakalaya bildim bütün uğraşlarıma rağmen ( köylü balıkçılığa başlamış ağ ile gölete dinamit bile atan olmuş) yani güzel bir balık cenneti 4 haftada yok oldu

15. dici

dici Murat

En İyi Avı:
    Turna, 85 cm. 3.75kg.
    Paylaşmayin Diyenler Hakli. Ben Iki Adam Biliyorum. Elimden Geldiğince De Bu Adamlarla Uğraştim. Bir Avlaği Keşfetsinler, Bitirmeleri En Fazle Iki Hafta. Tezgahlari Hazir, Müşterileri Hazir.
    Yapmayin, Paylaşmayin. Ben En Az 10 Avlak Biliyorum. Oralara Gittiğimde Bir Kaç Balikçida Oluyor. Arayan Buluyor. Sorun Eşe Dosta Bir Iki Yer öğrenirsiniz.öğrendiklerinizide Doğru Adamlara Söyleyin.

16. erayylmaz

erayylmaz eray

iyiymiş ...............