Merhaba arkadaşlar yazın kurak geçmesi sebebiyle ve yağmur yağmamasından toprağı kazıp solucan bulamıyorum ve bir sazan avına gittimmi bana en çok lazım olan yem oluyor sizlerin bildiği solucan satılan bir yerler var mı
yiba carsisinin karsi tarafindaki kaldirimdan asagiya dogru gidin orda bir tane turkcell abone merkezi var hemen yanindada av bayii sanirim oraya diskapi köprüsü diyorlar bu yil ordan ben epeyce balik malzemesi almistim ve özellikle solucan olup olmadigini sordum torbalar icinde cikarip gösterdiler sanirim torbasi 5 milyondu icindede 50 ye yakin toprak solcani,sürekli olarak sattiklarini söylüyorlardi,av bayiinin ismini hatirlayamadinm suan.
Benim kullandiğim bi tekniği söyliyeyim sana önce bi büyük taş bul ve nemli bir toprak bul taşı toprağin üzerine koy ve üstüne bastırıp göm ardından orayi günde 5-6 defa sula ertesi gün taşı kaldır ve altına bak ama zeminin nemli olmasi şart solucan kuru zeminde yaşamaz kurur ölür
Çankırı cd. üzerinde, dışkapı köprüsünün dibinde av malzemeleri çarşısı var, oradaki Av Bayiinde, perşembeden itibaren bulabilirsin...
aman arkadaşlar solucana para verilirmi hiçbir zaman solucan eksik olmayan bir yer tarif ediyorum AOÇ yi herkez bilir orada şarap üretme fabrikası var hayvanat bahçesinin karşısında oradan içeriye girin su yolları vardır onun çevresindeki dalların yaprakların altında her zaman bulabilirsiniz o solucanları satanlarda gider oradan toplarlar.
Solucanada para verirsek vay bizim halimize. Arkadaşlar ava çıkarken masraflarımızı minumum seviylere çekmek için yemlerimizi doğadan temin etmek yakacaklarımızı yine kurumuş dalları kullanarak gidermeliyiz diye düşünüyorum. Ve avda yiyeceklerimizi seçerken doyurucu çabuk hazırlanabilen şeylerden seçersek hem bütçemize zarar vermeden ava çıkmış oluruz hemde avda ölü zaman yaratmayız.
Benim duyduğuma göre toprağı suladıktan sonra küçük küçük gazete kağıtları atın solucanlar daha iri oluyor.
Arkadaşlar aslına bakarsanız balık malzemesi satılan yerlerde av için canlı yem satışı yasaktır diye biliyorum bu yüzden tedarik etmekte zorluk çekebilirsiniz yinede bunu en iyi kral balıkçı nickli ( Turgay Abi ) daha iyi bilir. Bana sorarsanız ıslak,nemli ve çimen olan yerlerde ve taşların altında bulabilirsiniz benim sorunum olmuyor bahçemde istediğim kadar buluyorum ama sazana pek gitmediğim için şimdilik toprağı kabartıp hava almasını sağlıyorlar.
Esas sazanda işe yarayan solucan kemre solucanıdır.Genellikle gübrenin çürümüş toprak haline gelmiş yığınların altında bolca bulunur.Koku ve suda dayanıklılık konusunda müthişdirler.