arkadaşlar ankarada gidilebilecek avlaklar ve kullanılacak yöntemler ile ilgili paylaşımlarınızı almak istiyorum.şimdiden hepinize teşekkürler.
arkadaşım şu an turna zamanı ilgini çekermi bilmiyorum köprüköy kapılu çanıllı kesikköprü atçekle ğüzel balık veriyor
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ARKADAŞLAR BEN YAZIYORUM AV RAPORU FAKAT (simendifer ) EFENDİ UYGUN BULMADIĞI İÇİN SİZ OKUYAMIYORSUNUZ. BEN BÖYLE BİR KEYFİYET VE GAYRİ CİDDİYET GÖRMEDİM. BEN 1 SAAT SİZLERE BİLĞİ İÇİN YAZI YAZAYIM PAŞAM BUNU KALDIRSIN BUNU TÜM ARKADAŞLAR BİLSİN VE ARTIK BU YAPILMASIN.
KARDEŞ ŞU ANDA EN İYİ TURNA CIKAN YER SÜLÜBÜK KARAAHMETLİ KÖYLERİNİ OLDUĞU YER BALIK BİRAZ DERİNDE 4 METRE DERİNLIKLİ RAPALA KULLANIRSAN ALMAMAN İMKANSIZ ESENKAL
Abilerim mesajlarınızı tamamen büyük harfle yazmak bağırdığınız anlamına geldiğinden düzeltmenizi rica ediyorum. Ayrıca Gökhan abi raporunuzun silinmesinin nedeni tuttuğunuz balıkların limitlere uygun olmamasıdır.Yani raporunuzu Şimendifer Hanım (ki bayandır kendisi paşa veya efendi değil ) dışında kanunlarımız da uygun bulmamaktadır. Madem tüm arkadaşlar bilsin diyorsunuz buyrun bilsinler ; "arkadaşlar sabah 9 da çanıllıya ulaştım iki arkadaş gitmiştik.uzun süre uğraştım gümüş yakalayamayınca saat 18 00 kadar beyaz şasi (beyaz plastik balık)ile 3 turna yakaladık 5 tanade oltadan kaçtı tam yemi yutmamıştı.ama kimseya çanıllıyı tavsiye etmiyorum hiç ağaç yok her tarafım amele yanığı oldu 3 tana şasim takılıp yoptu.bence illada turna diyorsanız gümüş ağı şart yoksa at çek adamı öldürüyor sakın iyi rapala kaşık almayın1.5 liralık ile 30 liralık aynı turna gördüğüne zaten atlıyor.en iyi av gümüşü mantarlıya takıp beklemek bence.canıllıda kayıkla gelenlerde vardı onlarda bizim kadar aldı ama oradaki arkadaşlar 15 gün sonra turnalar daha hareketlenir dediler doğruysa resimleri daha sonra ekleyeceğim turna boylar 37,36 ,35,33(bunu atmakstedim ama yemitam yutmuş tu)"
Gökhan merhaba, Bu güzide forumu hemen hergün takip ediyorum ancak, şimdiye değin yayınlanan paylaşımlara, Sitemiz yönetimince keyfi uygulama yapıldığı yahut, gayri ciddi yaklaşımlarla silindiğine rastlamadım. Hatta görebildiğim kadarıyla şu an faal olan Amatör balıkçılık siteleri içerisinde bu konuda en fazla duyarlılık gösteren forumdur. Bu duyarlılık, özellikle Amatör Balıkçılığı düzenleyen 2/2 nolu tebliğde belirtilen sınırlarla ortaya konur ve olması gereken de budur. Dolayısıyla raporladığınız konuların bu hassasiyete aykırı yönlerinin olduğu bir durum söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Tebliğe uygun raporlarınızı seve-seve okumaktan ve istifade etmekten kendi adıma zevk alacağımı şimdiden bildiririm.
Gökhan bey, Öncelikle sizin konularınızı ve mesajlarınızı ben yakınen takip ediyorum ve hiç birini ne yazım dili olarak nede forum kurallarımız etik değerleri gereği uygun bulunmadığını bilmenizi isterim. Simendifer (Sennur) arkaşımız bir bayan ve kendisine karşı bir bayan olmasından ötürü saygı ve seçici kelimeler ile hitap etmeniz gerektiğini de ayrıca belirtirim. Yasak zamanda hiç bir şekilde bu platformda yayınlayamayacağınız ve yayınlamaya çalışmamanız gereken bazı Sazan avı ve Avlak yerleri gibi konularda sadece Sennur hn değil tüm forum üyeleri dahil bu konuda size cehpe alacaktır bunu biliniz. Şu andaki sorununuz nedir bilemiyeceğim ama eğer sakin ve usluba uygun bir dille bizimle paylaşırsanız eminimki çözümsüz kalmayacaktır. Ayrıca unutmayın ki burası amatör balıkçılığa hizmet eden ve asla kurallar dışına çıkmamış ve çıkarılamamış yegane kalmış bir aile yuvasıdır. Lütfen paylaşımlarınıza dikkat ederek,kelimeleri seçerek cümleler kuralım. Huzuru bozmayalım..
Sevgili Gökhan, Öncelikle, arkadaşlarımızın da belirttiği gibi, büyük harf kullanmak internet ortamında bağırmak anlamına geldiğinden, mesajlarını küçük harflerle yazmanı rica edeceğim. Yayınlamış olduğun raporuna gelince, yasal olmayan limitler vardı raporda ve hem diğer üyeler tarafından tepki almaman hem de yasal olmayan limitlerdeki avların sitemizde yayınlanması uygun olmadığı için konunu kaldırmak durumunda kaldım. Aşağıdaki mesajımla da bunu ayrıntılı şekilde özelden açıkladım. İlgili mesajım aşağıdadır ; Bu mesajımın karşılığında gelen özel mesajlarını ise tarafıma hiç ulaşmamış kabul ediyorum. Hem arkadaşlarımın hem de benim tavsiyelerimizi göz önünde bulundurmanı bir kez daha rica ediyor ve keyifli paylaşımlar diliyorum. Cüneyt arkadaşımızın da dediği gibi hiçbirimiz huzur bozmayalım, zira birbirimize öğretecek ve paylaşacak şok şeyimiz var.
qqqqqqqqqqqqq arkadaşlar ben hep kurarlara uyarak ava gittim buğüne kadar tırıvırı kullanmadım,kullananları uyardım,fakat ben ankaradaki arkadaşlara ÇANILLIhakkındaki deneyimi mi anlatmaya çalışıyordum.bence bu ikazlar konu kapatılmdan altına yazılmalıdır.ayrıca bir şeyi sormak yapmak değildir ben sazan av yeri hakkında konu açmam gideceğim anlamına gelmez.zaten av yasak ve limitlere bizim uymamızı viccadınımız sağlıyor nitekim hiç bir gölde kontrol yapıldığını görmedim adamlar germe atıyor mazotlu motor kullanıyorlar..... gibi.ben geçenlerde sudakla ilgili bir konu açtığımda yine böyle olmuştu o yüzden biraz kızdım.zaten ben iyi niyetliolmasam boylarını 40 cm .üstü yazsam bunlar olmazdı ..........
Anlayışınız için teşekkürler.. Bundan sonra o zaman kurallara uyan hareketler sergiliyeceğinizi umarak keyifli paylaşımlarda birlikte oluruz Rastgele.
Sevgili Gökhan, Konu silmek bizim de hoşlandığımız bir şey değil. Ancak açmış olduğun konuda limitlere uyan balık olmadığı için kaldırdım, zira limitlere uymayan ama uyarı yapıp kaldırmadığımız çok fazla konu var sitede. Yani altına sadece bilgilendirme yazmış olsaydım da örnek teşkil etmeyecekti. Amacım senin hevesini kırmak ya da üzmek değildi. Sırf bu nedenle de özelden ayrıntılı bir mesaj yazdım ki, bunu kötü niyetle yapmadığımı bilesin ve daha sonraki avlarında üyeler tarafından tepki almayacak konular açabilesin diye. Şayet konun kalmış olsaydı ve herhangi bir yönetici de altına bilgilendirme yazsaydı, yine de bir çok üye aynı içerikli mesajlar gönderecekti ve konu kaynayıp gidecekti. Yani senin Çanıllı hakkında yapmak istediğin paylaşım yine geri planda kalacaktı. Mesajının sonunda balıklar için 40 cm. deseydim sorun olmayacaktı demişsin. Elbette ki sorun olmayacaktı, çünkü o zaman limitler dahilinde olacaktı. Ama sen de bizleri değil, yalnızca kendini kandırmış olacaktın ve Çanıllı ile ilgili bir kaç şey yazılıp gidecekti. Emin ol, sen de o şekildeki bir paylaşımdan zevk almayacaktın. Ama balıklarınızın limitlere uygun olduğu ve hatta güzel fotoğraflanmış bir rapor gönderirsen, konu ve bilgi paylaşımının ne kadar da zevkli olduğunu hep birlikte yeniden görmüş olacağız. Cüneyt'in de dediği gibi, anlayışın için teşekkür ederiz. Ayrıca tırıvırı ile ilgili hassasiyetini de görmemezlikten gelemem hatta tebrik ederim. Başta anlaşmazlık yaşadık ama bundan sonra daha güzel ve keyifli paylaşımlar yapacağımıza inanıyorum. Rast gelsin.
arkadaşlar konu ne kadar dağılmış ilginç doğrusu.alt üstü bi bilgi paylaşımı istedim.konu nerelere gitmiş.bu konuları farklı bir başlık altında konuşabilirdiniz.yazılanların tamamını okudum.1-2 arkadaş dışında benim açtığım konu ile hiç bir alaka bulamadım.amacım gerilim ve tartışma ortamı yaratmak değildi benim.sadece ankarada kaldığım şu kısa süre içinde değişik avlaklarda avlanmaktı.hepsi bu.hepinize yinede teşekkür edrrim.
Ankara da şu anda turna tutulabilir. Kesikköprü bölgesi, köprüköy uygun yerler. At çek usülü ile avlanabilirsin. Bir adet makaralı olta 30 luk misina sarılı yanına biraz da şasi al (sedefli beyaz) iyi dir. Fazla renge girme , mümkünse kaşık ta al bir kaç kez gidersen oraların kurdu olursun rastgele
Bildiğim kadarıyla akarsularda kefal avı da serbest. Ancak şu anda kefaller havyarlı olabilir Kanunen serbest olsada kefale giderken bir daha düşün. Kefal için kurtboğazı , akyar , soğanlı çayı ,karaova barajı (alabalık ta var ) bu bölgeler var. Temmuz 1 den sonra kefal de havyar kalmaz. dökmüş olur. iyi avlar