evet o balon balıkları çünkü orda bende avlandım ve 3 tane 4 er 5 er kiloluk yakaladım)) 2 sene önce şimdi olmuşlardır 10 kilo)) onlar varya tam bi baş belası adrasanda artık balık avlanmaz!!! orda tutan yada o balığı avlayan pls alıp yesin tavuk gibi eti var diye biliyom yanlız zehirli balıktır dikkat etsin yiyecek olan onunda bi temizleme şekli var biliyom da tam olarak bilmiyom bilenler yazsın!!yoksa balık avı yapılamaz adrasanda!!!
Bu ne abi ya, resmen vahşet. Koymayın böle fotoları, daha fazla bakamıyacam. . Şaka bir yana; küçükken bizim kullandığımız mantar tabancalar vardı. İşte o tabancaların mantarlarından, çelik tele tavuk etiyle beraber 5 köstekli bi dip takımı ayarlıyacan, görecek o zaman..... Ağzı bi yana dişleri bi yana kayacak. Bu da galiba şaka oldu Ama bi düşünsenize balık vurduğunda olta da nasıl bir aksiyon olur. Neyse abiler antalyalılara sabır versin diyorum. Hee bu arada mantar olayını denemyin suda patlamaz...
Adrasanla ilgili bi kaç konuda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz balona hazırlık yapın demiştim. belki senin konunda da demişimdir. balon balığı ne lüfere benzer ne başka bişeyte balıkçılık için icat edilmiş her türlü malzemeyi keser. ancak firen telinden yapacağın takımlar balon için öldürücü olur. ancak firen teli takımlada kıyıdan balon dışında bişey alamazsın. teknede ise bu takımla kuzu avlama şansın var. o da bu mevsimde değil. adrasan balık kaynasaydı herhalde bizde burnumuzun dibindeki bu yere sadece eylül ortası ekim sonu arasında gitmezdik değil mi? raporlara bakarsanız adrasanın sonbahar ve kış avlağı olduğunu görürdünüz. neyse geçmiş olsun
Oooo!Bunlari okuyunca benim jeton dustu.Daha once balon baligi yakaladigim yerden gecen hafta 1 saat filan olta attim. (Takimlarim cok saglamdi,kolay kolay olum gelmeyecek takimlar ) Fakat takimi suya attigimdan itibaren ortalama 5 dk gibi sonra o gergin misina biranda gevsedi.Bir sardim takim komple yok! Allah Allah dedim,hayirdir insallah.Sonra ayni sekilde bir takim daha yapip yine salladim yine birkac dakika sonra ayni sey oldu.Belkide bu illet baliktir.Daha once oradan yakalamistim bir tane.Takimlarimi oyle yapanin kesinlikle balon olduguna kanaat getirdim simdi.Bilgilendiren ve konuyu acan arkadasa tesekkurler.Ogrenmis oldum bunu.
Evet Doğru. Antalyada Balık Kıtlıgı Var . Simdi Size Anlatayim. Avcı Balık olan balon balığından Dolayı balık kıyıya gelmiyor . En Çok Sokar Cekiyorum Kıyıdan ve Cok Lezzetli oluyor . Balık kıtlıgında Böyle balık cıkıyorsa. Açılınca nasıl balık çekeriz aklım ermez . Günde 4 5 Kilo Cekiyorum . Arada Sırada Mırmır ALıyorum Birde Balon Aliyorum . Ama Sakın Suya Geri bırakmayın . Yiyebilirsiniz Tatı aynı tavuk gibi Ama Yeşil kısmını cıkarın. Güvene Bilirsniz
Birgün elinize alma şansınız olursa ağzını dikkat edin ama parmağınızı sokmayın. Aynı yan keski gibi makas gibi bişey . Ben ilk yakaladığımda şaşırdım krom iğneyi var gücüyle kemeye çalışıyordu. Dehşet yani
hafta sonu göynük teydik balon orayıda vurmuş 2 kg luk balonlar birgün önce sarısu daydık yine aynı balon.balık varsada onlara bırakmıyorlar ki yemi.nerede avlanacağımızı şaşırdık her çıkışımızda 10 - 15 takım balon yüzünden telef oluyor.yemin ederim 4 lü balon çektiğim bile oldu.valla yıldırdılar.