Dün lara sahilini ve önceki günde konyaltı sahilini denedim.Sonuç hüsran ötesi. At çek le en ufak bir takip bile alamadım. Yemli oltalarıma en ufak bir vuruş bile alamadım. Özellikle lara sahilinde sanki hiç balık kalmamış gibiydi. Boğaçayının orda ise benimle birlikte balık tutmaya çalışan 15 kişi ise umutsuzca uğraşıp duruyordu. Şöyle sessiz sakince yüzmeye gelen insanların olmadığı bir yer bulamadım gitti. Bana kızmayın ama bazıları gerçekten çok mal oluyor. Adam orda balık tuttuğumuzu bile bile o tarafa doğru yüzüyor. Derya geniş arkadaşım git yüz diğer tarafta yok illa oltaların olduğu yere gelecek. Hatta kadının biririni uyardım teyze bak buralarda olta var diye kadın bana burası balık tutma yerimi diye terslendi. La havle ... Balık denizde olur teyze dedim. Nerde tutacaz başka... Birde sahilde yürüyen mallar var. Adam görüyor oltayı uyarmasan misinayı alıp götürecek. Kardeşim körmüsün bi bak etrafına bu adam orda napıyor. Sahilde yürüyen 10 kişiden 9 u dikkat etmiyor yahu... Bu antalya yedi bitirdi beni.
Sırf bu yüzden okullar açılana kadar ya alaya ya da tekne ile antalya merkez dışında giderim balığa. Bence siz de takımlarınızın hazırlık ve bakımını yaparak okulların açılmasını bekleyin, en azından balık keyfi yerine sinir küpü olarak dönmezsiniz. az kaldı, sahailler bizim olacak yeniden
Bende çalıştığım otelin kapanmasını bekliyorum. İnanırmısın inan kardeşim antalyada en güzel meraların olduğu sahilleri oteller kapmış. Bazan gidiyorum balık tutmaya ama turistler aman varmiyor. Geçen bir ara fırsat bulup sahile indim sabah hoplaya zıplaya kaçışan balıkları gördükçe içim gitti. Ama dediğin gibi sahiller işgal altında kışında bu balıkları bulabilirmiyiz bilmiyorum.
Gülmekten öldüm Böylelerine bende çok sinir oluyorum. Sadece kendi yaptığı işi düşünüyo başkası başka bişey yapamaz orda. Çocukken sokakta top oynardık. Yakınlarda saha falan yoktu çünkü. Komşunun arabasına top çarpınca(oda plastik balon gibi olanlardan yani) 'BURASI TOP SAHASIMI LANNN!!!' diye kükrerdi. Bende 'Amca otoparkda değil ama sen arabanı koymayı biliyosun!' derdim. Aklıma geldi şimdi. Senin mevzuda biraz değişik. Hem balık tutma yeri hem yüzme yeri orası.
Ya öyle oldu onur kardeşim. Bu balık sevdası ele güne rezil etti bizi. Bu balık derdi yüzümden hiç yüzüm gülmedi. idk
zaten bu mevsimde levrek kıyıda olmaz ırmakların derinliklerinde sazların altında yatıyordur..Mevsim palamut , lüfer mevsimi Beleğe kadar olan kısımda ırmak ağızların suyun denize döküldüğü yerlere git yağmurlardan sonra kışın işin olur.....Bu ara mırmır , çipura çıkar ama konya altında ve lara varmı bilemiyorum.... Birde bu balıklar gürültüyü sevmez......Otellerin yanında kıyısında arama gürültü varsa....
Soner kardeş sen bir de benim daha önce yazdıklarıma bak istersen. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41788
antalyalı arkadaşlar Antalyalı arkadaşlar bir ara buluşup birlikte balık tutalım. Yakında spin takımım elime geçicek. Ben onu denerken hem birbirimizle tanışmış hemde sizi ustaları iş başından görmüş olurum.
Ben aksuda at çek yapılan yere hiç gitmedim... Derenin döküldüğü yer varmış. Bir akşam buluşup gidelim.Bu cumartesi olabilir mesela. Ne dersiniz. Gelmek isteyenler gelebilecekleri zamanı belirtirlerse daha kolay olur işimiz.