Antalya - Kolyos'un Tadını Aldık...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Bu kolyosları senelerdir göremiyorduk marmarada.Uskumruyu hiç söylemiyorum bile.Fakat bende nerdeyse 15-20 yıl sonra Güzelçamlıda yemli av yaparken olta geldi keratalar.Balıklar çok güzel afiyet olsun Aykutçum.
    Tebrikler sana ve ortine:thumb:

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Biz belki doğru yoldaydık ama, o yolu aydınlatanlar sizlerdiniz Tevfik Abim, tevazu gösteriyorsun. :) Teşekkür borçluyuz sizlere...

Çay içmek kolay da, ben asıl birlikte olta sallamak isterim. Ama kıyıdan ama teknemizden. :) Büyük keyif olur bizim için. :) İnşallah ilk fırsatta ayarlarız.

Sağlıcakla kalasın...

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

O halde inşallah yıllar sonra gelen bu bolluk diğer türlere de vesile olur diyelim. :) Ki aslında önümüzdeki sezondan umutluyum da.

Teşekkürler. Hepimize daha iyi avlar nasip olsun inşallah...

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    Tebrikler, o kolyoslar bu kolyoslarmış demekki :) bahsi geçtikten sonra görmüşte olduk. (abi bu arada emniyet tedbirlerinizi ihmal etmeyin gecedir sonuçta).

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Aykut, çok güzel, çok zevkli bir rapor. Peşine düşülen bir balık ve ısrarla tüm şartları zorlamak. :) Çok zevkle okudum. Devamına rastgelsin... :) Anlatım için ayrıca teşekkürler... :)

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet geçen raporda kolyos çıkıyor demiştim di mi? :)
    Bu rapordan sonra da bir gece daha çıktık. Cuma gecesiydi, bu kez geçen seferin aksine iyi başladı, yalnız ilerleyen saatlerde devamı gelmedi. :rolleyes: 30 kadar tutabildik.
    Ve yeni ayın doğmasıyla birlikte şu günlerden sonra gece kolyostan ümidi kesiyoruz. Yemli dip avlarımızda tek tük atlamaya devam edecektir.

Ama önemli olan denizde kolyos ve sardalyanın olması. Atherina ve kefal yavrusu zaten bol miktarda.
    Yemlik balık = Avcı balık. ;)
    Bu günlerden sonraki avlarımızda sırtıyla torik vb. türler peşinde olacağız. Şu ara belki biraz kısır olabilir ama ağustosla birlikte hareketlenecektir.

Bu arada ikidir raporlarda üstüste yazıyorsunuz, yine iki Volkan'ın arasında kaldım. Bu kez tuttuğum dileği söylemeyeceğim ki gerçekleşsin. hihi (bknz. geçen rapor) :eek:

Teşekkürler Volkan'ım. Azmin zaferi diyebiliriz heralde. :eek: Gerçi ustaların azmetmeden yakaladığı bir tür için azmettik ama. :D Yine de sonuca ulaşmış olmak güzel. :)

Üstelik şehrin nabzını tutan balıkçılar ve avmarketi sahipleriyle sohbetlerimizde bu yıl kolyosun çapariye pek nazlı vurduğunu, geçen yıllara göre verimli av yapılamadığını öğrendik. Beklentilerin çok altında av veriyormuş. Bu da itici kuvvet oldu biraz. :)

Sana da iri çupralar rastgelsin.

(inşallah bundan sonraki raporunda da dua edenlere hesap sormazsın. :D )

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Böyle tesadüf mü olur. Gene ard arda yazmışık. Gerçi ben çok önce okumuştum ama cepten yazmak istemedim. Çok zor oluyor.:eek:

Umarım dileğin olur. :D (Bende mi dilesim ne yapsam, belki şaşar maşar da tutar. :D)

Hesap sormak ne haddime değerli dostum. Bizimkisi latife, senin yazdığının latife olduğu gibi. (Neden yazdım öyleyse : Forumu yeni okumaya başlayanlar olabilir.) Çok ta temkinliyim :D:D:D

Rastgelsin güzel kardeşim... :) (Teknenin hakkını vermen lazım) :D:D:D

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    köpek baligi ninda masallahi varmishihi kolyoz basladi demek:) iyi haber,belki tekne ile acilabiliriz sabah erken:) güzel paylasimin icin tesekkürler:hungry:

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Merkeze gel beraber çıkalım abi. :)
    Ama bugün yarın ay etkisini gösterir, verimsiz haftalar başlar. Çıkıcaksanız da dipten de balık alınabilecek bir yerlere çıkın. Kolyos sarmazsa yemli avlanırsınız.
    Ya da gel beraber çıkalım. :D

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ay kendini göstersin bilakis o vakit gece deniyeceğim aynı bölgeyi:) antalya bana ters yönde hele bu sezonda çok zorhihi kışın belki:)