Az önce perşembe pazarından aldığım bilgileri paylaşmak istedim. Arkadaşlar pazara üstünüze afiyet kavun almaya gittim. Gitmişken birde balıkçıya uğradım. Fotoğraf makinam olmadığı için çekemedim. İlk gözüme çarpan 2 m ve 160 kiloya yakın bir orkinos. Adam löp et diye satıyordu.Ama sanki biraz bayattı. Tezgahta dikkatimi çeken 80 cm ve 60-70 cm arasında zarganalar oldu.80 cm olan 800 gr civarındadır tahminen.Diğerleride 300-400 gr gelir. Bu arada kg fiyatı 10 ytl. Balıkçı kendim yakaladım olta balığı diyodu.Doğru bence çünkü birkaçının ağzında misina ve iğne kalmış. Nasıl yakaladın diye sorduğumda ise: Malzeme olarak:Bolca likkoz,40 mm misina,12 numara palamut iğnesi ve tokya dediğimiz terlik malzemesinden şamandıra. Takımın yapılışı:40mm misinadan sonra şamandıra,şamandıradan sonra eğer Deniz dalgasız ise: 1 m misina sonra iğne ve yem. Deniz dalgalı ise: şamandıradan sonra 2,5-3 m misina iğne ve yep olarak tarif etti. Yer:Erken saatte kayalık ve sakin bir bölge. Birde artık irileri çıkmaz 1 ay önceydi onlar şimdi küçük olur dedi.1 ay önce 3-3,5kg civarı oltayı kırmış.Ne kadar doğru bilemem.