Antalya SAZAN avı 2.hafta

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Emili tarafından paylaşıldı.

1. Emili

Emili Anıl

Antalya SAZAN avı 20-21.06.2009

Merhaba Arkadaşlar,

Bu hafta sonu yaptığımız kısa kamp ve bizi peşinde koşturan sazanlar ile avlağımızın resimlerini sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle Bilgilerimizi yazalım :)

1. Yakalanan balığın adı : Sazan
    2. Balığın boyu ve kilosu : Boyunu ölçmedim ama tarttık; 2kg :)
    3. Yakalandığı tarih : 21.06.2009
    4. Balık hangi yöntemle avlandı : dip oltası, yem özel hazırladığımız mısır
    5. Balık nerede avlandı : Antalya Bölgesi, avlak yeri hükümet sırrı :p şaka bir yana yerini tam olarak söylemek istemedim, kötü niyetli yaklaşımların önüne geçebilmek için küçük bir önlem (ağcılar, tırıvırıcılar :( )

ilk seçtiğimiz nokta ve gecelediğimiz yer

Takımların hazırlığı sonrasında sessiz bir bekleyiş :)

Ustalardan By Eko :D (Erkan)

Büyük usta Murat Dayımız yudum arası sazan bekliyor :)

Geceyi burada geçirdik ama bir sefer bile ne bir tık ne de zil sesi, sabah kahvaltımızı yaptık ve 09:00 gibi yer değiştirmeye karar verdik, hem balık vurmamış olması hemde güneşten daha korunaklı bir yere geçmek için avlağımızın başka bir bölümüne geçiş yaptık.

Yine kısa bir hazırlık ve oltaların başında bekleyiş başladı, fazla zaman geçmeden beklenen misafir geldi :)

ikinci avlağımız

Yakışıklı misafirimizden pozlar :rolleyes:

Misafirimizin peşinden koşturduğu nokta tam bu resimden bir iki dakika sonra :p
    yakışıklı resimleri sonrasında yine suya bırakırken fazla uzaklaşmaması için bağlı bulunduğu ip çözülmez mi :eek: ..gitmesi önemli değil, üzerinde ip ile gitmesine gönlüm razı olamazdı, ani bir atlayış ile son saniye gecikmesi olmadan ipin sudaki ucunu yakalayıp dostumuzu yeniden yanımıza aldım :) ..benim her yerim tepeden tırnağa ıslandı tabi :) ,arkadaşlarımız da 2 kg lık sazan koca adam beni suya çekti ya Bravo deyip makara olduk :D ..bu da bu avımızın renkli anısı olarak kayda geçti.

Gelelim diğer bir misafire, gece karşılaştığım ve mağlesef imha etmek zorunda kaldığımız bir örümceğin resimlerini paylaşacağım sizinle. İlk defa böyle bir örümcek ile karılaştığımız için küçük bir araştırma yaptım ve bu türün Afganistan, Kuzey Irak ve Hakkaride görüldüğünü öğrendim. Sanırım Antalyaya kadar uzandığını henüz bilen yok. Türkiyede bir adı olmaması ile beraber amerikalı askerler ona "Camel Spider" ismini koymuşlar. Et yiyen değişik bir örümcek. Dikkatli olmakta fayda var. Sizleri de bilgilendirmek istedim

Resimleri (boyut = el kadar, 9-10 cm çapında)

...

Bu hafta sonu avımız bu şekilde geçti, yaşayacağımız diğer deneyimleri de sizlere paylaşacağım. Hepinize bol şans ve güzel avlar dilerim.
    Rastgelsin ;)

Son düzenleme: 23 Haziran 2009
  2. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    doğa ortam ve yakışıklı dediğiniz sazan sok güzel.paylaşımınız için teşekkürler. davetsiz misafiriniz için birkaç kelime yazmak istediğm. Bu örümceği askerliğimi yaptığım Şırnak-İdil den biliyorum. Çok sık rastlanan bir tür ancak insanlar için zararlı değil veya en azından şırnak halkı tarafından askerliğimiz süresince bize öle söylenmişti. En büyük besin kaynağı akreplerdir. Önde gördüğünüz ileriye doğru uzanan bacak gibi gözüken uzantıları akrepin iğnesini kullanma mesafsinin gerisinden alta doğru sokup rakibini ters cevirerek etkisiz hale getiri ve afiyetle yer. Çok şahit olduğum bir mücadeleydi ve akrepin kazandığını hiç görmemiştim. sevgiler.

3. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

tebrikler...örümcek trofeymiş. :) :)

4. Emili

Emili Anıl

Bilgileriniz için Teşekkür Ederim, doğrusu bu örümceği gördükten ve hakkında birkaç birşey okuyunca farklı bir zamanda avlağımızda gönül rahatlığı ile nasıl geceleyeceğimizi düşünür oldum. Umarım dediğiniz gibi insana zararı yoktur. birkaç ısırılma vakası resimleri gördüm, hiç hoş gözükmüyor. :confused:

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ertan abi kendine göre biryer bulmuş olmana çok sevindim,bu güzel manzaralar için çok teşekkür ederim, o bölgeden pek tatlısu raporları gelmiyor.Yem olarak ne kullandın abi? Tebrikler,daha da büyükleri rastgelsin.

6. Emili

Emili Anıl

:) Teşekkür Ederim,

Gideceğimiz her avlağımızdan güzel paylaşımlarda bulunmaya çalışacağım. Güzel Akdenizin diğer bir yüzünü de ben sizlerle paylaştığım için çok memnunum ;)

Yem olarak evde hazırladığımız boili ve mısır kullandık. Balık vanilya esanslı irice mısırı tercih etti :)

7. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    tebrikler harika av olmuş.şu özel hazırladığınız mısırdan bahsedermisiniz biraz.

8. Emili

Emili Anıl

elbette :)

mısırı Sakaryadan sipariş veriyoruz, iri ve kuru
    kaynatacağımız suya 2 kg mısır için bir çay kaşığı karbonat ilave ediyoruz (suyun azalması ile birlikte belli aralıklar ile sıcak su ilave ediyoruz)
    kapağı açık tencerede 4-5 saat kaynatıyoruz, kaynama süresi tamamlanınca ateşi kapatıp 3-4 çorba kaşığı toz şeker ve 2 paket vanilya ilave edip güzelce karıştırıyoruz; 4-5 saat dinlendirdikten sonra yemler kullanıma hazır :)

9. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Avlağınız harika görünüyo Ertan,güzel av olmuş.ellerinize sağlık.kareler ve güzel paylaşımın için teşekkürler.Daha iyilerine rastgele...

10. Emili

Emili Anıl

Teşekkürler, sizlere de en güzellerinden rastgelsin :)

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Keneye dikkat derken birde "deve örümceği" ha? Balıkların yanı sıra yabani hayatı da öğreniyoruz. Resimlerle güzel dolu dolu bir rapor olmuş, ellerinize sağlık. Daha büyük sazanların olatnıza gelmesini diliyorum..

12. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    teşekkür ederim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Kasım 2010
  13. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim güzel bir av olmuş.Örümcek gerçekten büyük görünüyor.Zarfarsız olduğunu bilsem bile yaklaşmamayı tercih ederim.

14. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Çok güzel bir göl. Orada avlanmak gerçekten keyifli olsa gerek. Güzel görüntüler ve paylaşımınıza teşekkürler

15. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Özellikle avlak konusundaki hassasiyetinizi tebrik ederim.Balıkda güzel elinize sağlık

16. Emili

Emili Anıl

Tebriklere ayrı ayrı Teşekkür Ederim, hepinize en güzelinden avlar rastgelsin ;)

17. SSadece

SSadece EMİR

Favori Kamış:
    Muhtelif
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Ben burayı biliyorum. Güzel biryer gerçekten. Balığı yedinizmi bıraktınızmı . Balığın akibetini fotoğraflamamışsınız.

18. Emili

Emili Anıl

Afiyetle yedik, hem balık çorbası hem de kızartma yaptık :)

19. SSadece

SSadece EMİR

Favori Kamış:
    Muhtelif
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Afiyet olsun . Ne bereketli balıkmış;) Örümceğe dikkat edin.:eek: