Antalya yeni balıkçı limanı

Konu, 'Bölgeler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. AmatorBalik90

AmatorBalik90 Mustafa

Favori Kamış:
    Hiç fikrim yok
    Favori Makine:
    Excuma
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Sevgili abilerim , Ben de Amator Balıkcılığa yeni başlamış bir arkadaşınızım aranıza yeni katıldım. Tek başıma Güzel bir Olta , Makara ve Rapala takımı dizdim. Fakat 30 gündür aralıksız boğa çayı ağzında at çek yapmama rağmen hiç bir balık oltamın ucuna değmedi bile bana bu işi öğretebilicek , Anlatabilicek birileri var mıdır acaba? yaklaşık 30 gündür de araştırma yapıyorum nasıl avlanır nerelerde olur ne olur ne biter vicdani sınır nedır filan diye. ama maluk ailemde ve yakın çevremde kimse balık sevmediği için biz öksüz kaldık. yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum . Saygılarımla

2. onderyilmaz

onderyilmaz Önder

dostum ben de küçükken manavgatta neredeyse hergün kıyıdan balığa giderdik babamla ve elimiz boş dönmezdik bazen 3-4 kilo iri mırmır tuttuğumuzu hatırlarım bazen az tutsak bile zevkini alırdık çünkü çeşit çeşit balık vururdu vs.
    şimdi 24 yaşındayım tekrardan merak saldım bu işe yaklaşık 1 aydır haftada 2-3 kez antalyada denemediğim yer kalmadı(genelde yemli avlanırım) yani sarısu plajı yeni liman lara konyaaltı kundu belek ama 2-3 orta boylu (mırmır karagöz falan) bir şey tutamadık tutmayı bırak doğru düzgün vurmadı bile (hep ufak lokum ve mırmır yavruları) geçen arkadaşlarla tekne kiralayıp 2 saatliğe belekten açıldık o 2 saatte 5 dk boş durmadık sürekli barbun gopez mırmır vs tuttuk+ 2 kiloya yakın yazılı orkinos tuttum yani anlayacağın imkanın varsa arkadaşlarınla beraber tekne ile çık derim ben veya toplu giden teknelere katıl (35 liraydı sanırım sabahtan ikindine kadar).
    Ben mesela yarın yine konyaaltı plajının falezlerden başladığı yeri deneyeceğim bir kez daha tutamayınca daha çok hırslandım ama benim beceriksizliğim mi diye düşüyorum yanımda tutanlara bakıyorum kimse bir şey tutamıyor.(yani çok nadir yanımdaki adam 1.5-2 kiloluk karakuyruk tuttu ama onun yanında hiçbirşey tutamadı 2-3 saat daha bekledi yok birşey)
    Yani özetle 1 aydır Antalya merkezde gitmediğim bir tek falezlerden atmak kaldı onun dışında heryerden denedim tavuk, yanıç(teke), sülünez, boru kurdu,kıbrıs sarma(ekmek) ama balık yok gerçekten çok ilginç üniversitenin bu konuda araştırma yapması gerekiyor. Antalya da balık yok değil açıkta ve çevre ilçelerde bol miktarda var(manavgat ve sonrası -kemer ve sonrası) ama antalya merkezde kıyıya yanaşmıyor balık bunun plajların 5-6 ay sürekli çok kalabalık olmasıyla bir alakası olabilir(sonuçta konyaaltı plajı avrupanın en kalabalık plajıdır büyük ihtimal) veya tam körfezde fay hareketleriyle alakalı olabilir.
    Ya da son ihtimal mevsimi değil:)