Rica ederim ne demek. Ben de arayış içerisindeydim bir ara, elimden geldiğince yazmaya çalıştım. Dacia'yı da inceledim bu arada yakından. Motoru renault motoru olmasına rağmen, işçilik, malzeme kalitesi ve donanım olarak renault'dan biraz daha düşük tutulmuş bir araba. Almak istediğim zaman 2. el satışı az alma demişlerdi bana. Satarken renault arabayı daha rahat satarsınız. Ama bütün bunlara rağmen eğer 350 lt bagaj hacmi yeterli gelseydi kesinlikle sandero stepway'i tavsiye ederdim. Bagaj hacmi dışında her şeyi ile tam bir balıkçı arabası bana göre. Çünkü yerden yüksek olması hafif ve orta kötü arazilerde de kullanılabilmesini sağlıyor internetteki yorumlarda geleceğin torosu deniyor bu araç için. Eğer tavana bagaj alma imkanınız olursa bu arabayı da değerlendirin derim. Bana 2011 model 1.6 benzinli 0 km araç için yanlış hatırlamıyorsam 25,500 tl fiyat vermişlerdi. Dizeli 27,000 tl civarında yanlış bilmiyorsam. Ben nerdeyse alıyordum. Son anda vazgeçtim. Eşimin kardeşi ev almak istiyor ona yardım edeceğiz şimdi. Hem de ben biraz daha üst sınıf araba almak istiyorum daha bekleyeceğim yani. En baştan beri yazmayı unuttum. Bana, ciddi ciddi araştırdığım zamanlarda, eğer yılda 30,000 km yapmıyorsan dizel araba almana gerek yok diyordu hemen hemen herkes. Bakımları, alırken ödenen fark ve parça fiyatlarını da hesaba katıp toplayınca nerdeyse kafa kafaya geliyor iki arabanın yakıtı dediler o yüzden ben benzinli araç da bakıyorum. Ek bilgi olarak yazmak istedim.
Abi nispet mi yapıyorsun... Bagajına sığmayacak büyüklükte sırtıkaralara diyelim... [/QUOTE] Amin diyelim. araç sadece araç emrinde her zaman. sırtıkaraları vermem ama....
Megane ile uzun bir süre ava gidebileceğimi sanmıyorum babamın yeni gözdesi olduğu için hevesini alana kadar uzun yola kesinlikle izin vermez Hondayı da kuzenimden ayrıntısı ile öğreneyim motor, model, yakıt vs. Sonrasında size özelden ulaşarak bilgileri aktarırım. Saygılar...
Sevgili Caner 91 Model Kartalımı satmaya kalkıp,peşinatına takviye olsun istedimdi. Onunla yapageldiğim avların haddi hesabı yoktu ama sonunda pes etti. Özenmekteydim başkalarına.Kartalımı satmaya kalktığımda kazığıda yedim. Elimden güya tanıdık bazılarınıda sokarak alıverdiler emektarımı. Parasımı alamadımki gitti Kartalım. Neyse sevgili Kızım duruma el koydu,peşinatını yolladı bende 2011 Model yeni Kasa motoru büyük olanından bir Renault Kangoo alıverdim 48 ay vadeyle. Canım çıkıyor taksitlerini ödemek için. Neyse bir senesini devirmek üzereyim. Merak ediyorum tamamını ödeyebilecek ömrüm olacakmı. Ama keyfinide çıkartmıyor değilim. Daha dün akşam 300 küsur km tutan Yayın Balığı avından döndüm. Yaktığım mazot sadece 60 YTL civarı. Yüklediğimiz teçhizatın haddi,hesabı yok.10 kadar muhtelif kamış,360 şişme bot ve motoruda dahil. 4 kişide sığıştık içine,kimi zaman yollardan değilde tarlalardan bile geçtik,bazıları barajın 500 metre uzağına inebildiler ben ise 50 metre kadar yakınına. Geceleri çadırda yada uyku tulumunda bile yatmadım,mis gibide uyudum. Arabama aşığım,kızıma şükrediyorum,birde günde 2 paket içtiğim sigarayıda bıraksam mazot parası derdimde olmayacak. Sevgiler
Açıkcası bagaj sıkıntısı nedeniyle Nisan Ayında Yeni doblo 1,6 alarak tüm sıkıntımı atlatmış bulunuyorum. Ticari sınıfına dahil olduğu için hız limiti düşük ama dikkatli bir kullanıcı için bence hiç mi hiç önemi yok. geçtiğimiz hafta 4000 km'lik bir seyahetten döndüm 1 kez bile radarla karşılaşmadım. Amatör balıkçı hiç karşılaşmaz zaten. Çünkü sabahın erken saatlerinde avına gider geç saatlerde de döner Gittiğim tatilden dönerken koltukları katlamadan 4 bavul. 100kg sızma zeytinyağı, 4Hp Yamaha Motor, 290m Ahşap taban bot, 7-8 adet kamış ve makina seti, Bir sürü İncir ve zeytin vs. vs. 'yi koltuklarımı hiç katlamadan bagajıma sığdırabildim. Hatta sığmayacak düşüncesi ile portbagaj almayı planlıyordum. Baktım ki yer bile kaldı. Yıllık muayene 120 TL civarında ben onu bu rahatlıkla asla değişmem. Ayrıca Ticari kullanıcıları şu sıralar Jeep'lere de uygulanan ve yargı kararı ile kaldırılan hız limitleri için bazı girişimlerde bulunuyorlar. Bilginize. Kararınızın hayırlı olmasını dilerim. Ha bu büyük kısmı şehirlerarası olan 4000 km'de yakıt sarfiyatım ortalama 7,2lt/100'dü.
Bende yanliz cikiyorsun baliga diye tavsiyede bulunmustum,megersem 3-4 kisi..O Zaman durum degisiyor tabikide,birde suna bak tam balikci arabasi 3-4 kisilik... http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...odelId=51&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=2
Çok teşekkür ederim Önder.. Aslına bakarsan Dacia dedin de bende duster ambiance araştırdım bu hafta içinde suv like tarzı ama dediğin gibi ikinci eli sorun yaşatabilir.... bir de çok yeni araba nedir ne değildir o silindir hacmiyle kasayı rahat taşırmı yoksa uzun vadede yüksek devirle bana yakıt masrafı olarak gerimi döner diyede düşündüm... Nişanlım 206 yı pek seviyor o diyor satma, ben diyorum satalım izinde rahat gezelim yinede bana uyacak haliyle... eğer satın almayı ertelersem 206 yı kenarda tutup, izinlerde ve hafta sonları için kullanacağım bir araçta düşünebilirim, balığa, kampa vs. rahat gitmek için.. 206 da şehiriçi için işe gidip gelmede hesaplı olur... ama tabi böyle bir durumda en az 2 sene beklemem lazım çünkü ev aldım ve taksitlerinin bir kısmı ödenmeden kredibilite skorumu yükseltemem.. Tavana bagaj alma konusunu ne yapardım bilmiyorum ama sanırım benim için zahmetli olur şimdilik, hani emeklilik falan olsa zaman sorunu olmayacağı için rahat rahat üstlenirdim... ne yapacağım bilmiyorum... Dizeller konusunda sana katılıyorum, arıza çıkardımı çok masraf oluyor, benzinliler bu bakımdan iyi ama şehiriçi yolculuğunda dizelin farkı hissediliyor.. 206 yı satarsam, Symbol listemde şuan.. Vedat abim hayırlı olsun yeni aracın... Açıkçası o trofe balıkların peşinden koşabileceğin bir engelin olmaması bile senin için yeterlidir sanıyorum... Düşünsene, atlayıp gidiyorsun nereye istersen.... yeni model aracın konforuda haliyle artıyor ama çokta abartmamak lazım sonuçta bir araba...bir yerden bir yere giderken kullandığımız araçlar bunlar, ayağımızı yerden kessin ve eşyalarımızı alsın, yeter... Allah size ve sevdiklerinize uzun ömürler versin... öpüyorum ellerinizden... Valla Ergin ben bu tip ticari araçlara hiç alışamadım, bir arkadaşınkini kullanmıştım ama inan çok garip oluyor insan içinde alışmayınca... belki zamanla düzelir ama hem bu sebepten, hemde Önderin bahsettiği konular yüzünden pek bulaşmak istemiyorum... Sonuçta insanın içine ne siniyorsa o en iyisi o dur onun adına... Yinede tavsiyelerin için teşekkür ediyorum... eğer bir yakınım bu tipte bir araç almayı düşünürse, mutlaka yazdıklarını onunla paylaşmayı ihmal etmeyeceğim, sayende bende bilgilenmiş oldum... sağolasın... Selim abim, benim bütçe bunu kaldırmaz yoksa bunu alıp Türkiye turuna bile çıkarım ben..
arkadaşlar bu konuyu tekrar güncelliyorum.. kendi ihtiyacımı karşıladım bir süre önce ama eşimde araba için tutturdu, başımın etini yemekte.. biraz kendi biriktirdiği, birazda benim yardımcı olacağım bir bütçe ile araç alacak.. beğendiği modeller polo ve golf... bu ikisi haricinde düşünmüyor... vw grubundan bu iki model arasında kullanan, deneyen, gören, duyan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim... Selim abi özellikle golfle ilgili izlenimlerini aktarmanı bekleyeceğim çünkü sen kullanıyorsun bu arabayı.. yalnış bilmiyorsam baz versiyonlar mpi motorla geliyor: 1.2 70 ps, 1.4 85 ps, 1.6 102 ps bunlar hitler motor diye anılan atmosferik yıllanmış motorlar mı? tdi motorlar yeni nesil galiba ama fazla bir geçmişi olmadığından dizele yönelmek ne kadar doğru olur? ayrıca 1.2 tdi motor torku yüksek olmasına rağmen aracın ihtiyacını karşılayabiliyor mu yoksa tamamen tek kişilik, yüksüz araba için mi iyi olur... atmosferikler yakıt dışında neredeyse hiç sorunsuz gibiler.. acaba sizlerin deneyimleri nasıl?
Üstadım özelden mesaj atmak istedim ama, jigging adlı kullanıcının özel mesaj kutusu doludur. Bu nedenle, eski mesajlarını silmeden yeni Özel Mesaj alamaz. Konunu fazla da dağıtmadan buraya yazayım, üstadım ben bu aralar 206 dizel tek kapılara fena sardım.. van dan bozmalarına 10.000 den başlayan fiyatlar isteniyor, 2005 - 2006 model araçlar.. sendeki 206 5 kapı mıydı, 3 kapı mı? araçtan genel olarak memnun muydun tavsiye edermisin?
merhaba .. aracınızı 4*4 olsun ve bi süredirde hevesim var almak istiyorum diyorsanız http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...in-klimali-sorunsuz-masrafsiz-75972027/detay# http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-hastasina-masrafsiz-4x4-d-max-75852128/detay yada 2.0 dizel http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-4x2-pick-up-75713119/detay tamam geniş olsun ama yakıtta uygun olsun diyosanız. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...arac-goruldugu-gibi-aksesuarli-76015078/detay http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...tiv-den-hatasiz-110-luk-fuulll-76009431/detay yakıt ve bagaj hacimi olarak http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...o-multi-jet-1-3-127-000-km-de-75906554/detay#