Araç buzdolabı

Konu, 'Genel Konular' kısmında psikolog06 tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

artık bana yazmayın rica ederimin neresini tam anlamadınız bilmiyorum .
    o kaçtı ben haklıydıma getirmek istiyorsanız ordan ekmek çıkmaz size.
    bana yazmayın alıntı yapmayın rica ederim . ben bilgisizim tamam siz biliyorsunuz
    türkçenizle övünüyordunuz durun bakalım bu kez anlayacakmısınız denemekte yarar var.

2. korayandroid

korayandroid Koray

İyide bana niye yazıyorsunuz ki dersin,cevapları okuyup okumadığımı bilmeden fikir üretirsin,birde copy paste yapıyorsun dersin.
    Bunları diyerek ortaya atlayan sensin ben değil.
    Nereye getirmek istediğin senin kafandaki şey, aklındakileri dökünce bizde anlıyoruz ne yapmak istediğini.Bana yazma diyip lafı yiyince haklı olmaya lafı getirme kaçmak için.
    Ne dersen de kalite ortada.Burada birşey yazıyorsan cevap almayı da göze alacaksın. Parmakların yazarken kimse sana yazma demiyordu değil mi? Bazı şeyleri göze alıp yazabiliyorsan, cevabı almayı da göze alacaksın.
    İlla senin dediğin olacak diye bir dünya yok.
    Anlayacağını anlasaydın bu kadar uzatmaya girişmezdin kusura bakma.

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gerçekten çok ilginç, araç buzdolabı konusunda yardım isteyen bir insan ve ona yardımcı olabilmek için hiç üşenmeden sayfalarca bilgi ve deneyimini paylaşan iki insanın birbiriyle tartışması...
    Baştan sona tüm mesajları okusamda, kim haklı kim haksız bir türlü çözemedim.Aslında bana göre olay, bakılan pencereden kaynaklanıyor, beyler aynı şeyleri farklı frekanslarda söylüyorsunuz, yardımsever iki insanın seviyelide olsa tartışması beni rahatsız etti, eminim konu sonunda tatlıya bağlanacaktır.Ayrıca bir zamanlar forumdaki tartıştığım insanlar sonradan en iyi dostlarım olmuştur ne hikmetse, bunu hatırlatmak isterim. :)

4. king_barracuda

king_barracuda

isa abi arkadaş konuda benden daha tecrübeli . buzdolabı konusunda benim değil onun tavsiyeleri daha değerli bence. ben yenilgiyi kabul ediyorum çekiliyorum .
    zira beni 2 saatte forumdanda dünyadanda soğuttan birinin soğutma konusunda eline su bile dökemem .

5. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    zahmet edip zaman ayırıp nacizane görüşlerinizi belirttiğiniz için oncelikle teşekkür ederim konuyla ilgili olarak herkesin farklı ve birbirini tamamlayan cok güzel samini fikirleri oldu ve yeni fikirlerde üretiliyor bu cok güzel bisey.muhtemelen baska yollarda vardir bu soğutucu konusunda,ama amator veya profesyonel ruhla boyle beyin fırtınaları cok faydali.peltier sistemide,mini buz dolapta,güneş panelide,ve bunların ihtiyacı olan güç aparatlarida suan arastirilicaklar listemde.ilk olarak sokaktaki guvenlik camerasi dukkanindaki küçük panelle ilgili bilgi alicam cep telefonu ve elektrikli bisiklet motorsiklet icinde eğer bu panellerin katlanır portatifleri varsa onuda arastiricam çünkü hangi soğutucuyu yapmaya karar verirsek verelim temel ihtiyac güç kaynağı,akım iletimi ve yedek güç deposu olucak.bitane 12v luk motorsiklet akum var ama sanırım yedek güç depolamak için küçük kalır.onun yerine daha iyi bir aku veya depolama kaynağı temin etmem gerekli ilk olarak bunlar çözümlemeye calisicam.sonrada bi ara su küçük minibar dolaplarını satıcılarından yerinde inceleyip bilgi alicam,ankarada heryerde avmlerde bulunur tahminimce.internetten tam belli olmuyor resimlerinden.sonrada peltierli soğutucuyla ilgili burdaki bilgi öneri ve tavsiyeler ışığında bir calışma yapicam eylem planim baya bi şekillenmeye başladı(daha bir iki gün onceye kadar bu konularda pek bi bilgim yoktu).zannediyorum ki bu soğutucu hepimiz için hemen hemen ihtiyac reeling .üstadların bu konudaki görüşleri cok kıymetli diye düşünüyorum.

6. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    sayın simal üstadların fikirleri hemfikiriz ki cok kıymetli hele boyle konularda benim gibi pek bilgisi olmayanlar için.her kesın farklı görüşleri ve tavsileri olması aslında en doğru neticeyi almak için oldukça faydalı hata yapma ihtimalini azaltır.her an alternatif ve tamamlayici bilgilerle karşılaşıyoruz ki buda üstadlar sayesinde.egerki sonuca gidiliyorsa ve faydalı oluyorsa sizinde belirttiğiniz üzere boyle fikirsel tartışmalar herzaman kıymetli dostluklara vesile olur.neticede hiç birimiz her konuda tam profesyonel değiliz,zaten içimizdeki bu amatör ruh bizleri boyle hobilerle ilgilendiriyor,merakımız hevesimiz olmasa hangimiz gece vakti sicacik yatağımızdan kalkar yeri gelir yüzlerce kilometre yol teper yeni meralar maceralar pesinde koşarız.kimi zaman anadoluda turna pesinde,perch pesinde sazan pesinde alabalik keklik tavşan pesinde,kimi zaman İstanbul da bogazin buz gibi ayazında kimi zaman trakyanin meralarında culluk pesinde koşarız.Buda sizle hemfikir oldugumuz uzere boyle birsey,üstadlar fikirlerini ama dogru ama yanlis paylasicak ki bizde nasiplenelim faydalanalım.bu bakımdan boyle tartışmalar her zaman dostluklara dogaldirki vesile olur.

7. furunotr

furunotr Haluk

3 tip soğutucu veya soğuk muhafaza edici kullanılabilir...

Birincisi içine buz veya dondurulmuş kartuş konulup kullanılanlar; duruma göre yeterli olur; ancak kaliteye bağlı olmakla birlikte muhafaza süreleri kısmen azdır; (kaliteli olanlar 24 saat civarı muhafaza edebilir) ancak bunların içine konulacak buz veya kartuşlar zaten genellikle yetersiz olan iç hacmi daha da küçültürler...

Peltier ile çalışan buzluklar; bahsedildiği gibi ısıyı ortam sıcaklığından 15-25 derece arası aşağıya çekebilirler; bu kullanılan peltierin gücüyle ilgilidir; ancak peltier ne kadar güçlü ise o kadar fazla akım çeker; eğer bunların standart güçte olanları araç motor çalışmıyor iken 6-7 saat kullanılır ise aküyü büyük ölçüde boşaltır ve büyük ihtimal ile marş basmaz; ortam sıcaklığına gelince yaz aylarında bagaj; yani bu buzluğu koyacağımız ortam en azından 40 derece olacaktır ve bu cihaz ısıyı 20 derece aşağı çekse soğutacağı materyal 20 derece gibi bir ısıya ancak düşecektir...:D Ben bunlardan kullanıyorum; önce içine dondurmuş olduğum birkaç küçük su şişesi koyup; diğer koyacağım ıvır-zıvırı dolapta soğuttuktan sonra koyuyorum ki bu şekilde 24 saat sonra bile buz gibi içebildim; içinde muhafaza edilecek et-balık gibi ürünler için kesin birşey söyleyemiyeceğim; ancak Ağustos sıcağında Şirince'de kasaptan aldığım kıyma, et v.s. yi birkaç saat için gideceğim yere kadar sorunsuz muhafaza etti...

Kompresörlü ve tüplü olanlar ise en pahalı olmakla birlikte araç için en uygun olanlar; ben bunlardan kullanmadım; kullanmış olan tanıdığım bir-iki kişi ise memnunlar ve sorunları olmadı; bu kadarını biliyorum; ancak bunlar araç için özel üretildiğinden oldukça yüksek fiyata sahipler; bildiğim tek Coleman markası mevcut; elbet birkaç marka daha vardır konusunda iyi olan; biri küçük buzdolabını invertör ile önermiş; ancak bu tip buzdolapları kullanılmadan önce aşağı yukarı 24 saat kullanılacakları sabit pozisyonda tutulmalı ve çalışmaları esnasında da sarsıntı v.s. olmaması gerekmekte; yani bunlar araç için uygun değil; burada daha önemli handikap ise bu tip dolaplar mesela normalde 150 watt çekiyorlar ise ilk kalkış anlarında 2-2,5 kilowatt gibi bir akım çekerler ve bunu sağlıklı bir şekilde karşılayabilecek bir invertör piyasada var mıdır bilemem; varsa bile zaten bu invertörün fiyatı araç için üretilen buzdolaplarından pahalıdır...

8. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    sayın furunotr cok önemli bilgiler verdiniz teşekkür ederim.bu arada daha oncede arkadaşlarında tavsiye ettigi ve benimde kafama yatan güneş panelini biraz araştırdım.fiyatları 150-300 lira arasında isimi gorucek paneller mevcut.caddede iki tane dükkan kullandığı elektriği bir tane panelden sağlıyor.dükkan sahipleriyle görüştüm panelden memnunlar elektrik faturamız yok diyorlar.öğrendiğim kadarıyla dükkanın içindeki iki tane lambayı ve geceleri yanık kalan hani su nokta nokta kablo icinde olan led gibi şerit aydınlatmalarını çalıştırıyormuş.sanırım bukadar güç sağlayan panel benim araçta ve kamp alanımda kullanacağım soğutucuyuda başarılı sekilde çalıştırır.amacım su olucak kamp alanına kadarki yolculukta soğutucuyu calistirmicam dondurdugum buz kaliplari yolda gece idare eder,çünkü genelde gece 4-5 saat civarı yolculuk yaparım.vardığımda kampımı kurup meraya avlanmaya gitmeden panelide kurup soğutucuyu calistiricam(malum öğle yemeğine ve dinlenme molasına kadar merada olucagimdan yiyecek ve içeceklerin soğuk kalması lazım).yani gün boyu ve gece boyunca panel sayesinde soğutucum çalışacak,ama suan tek sorun gece kullanımı için bir guc deposu lazım panelin ürettiği fazla enerjiyi depolayip aksam onu kullanicam.bu depolama pilleride sanırım pahalı.eğer onuda ayarlarsam tek sorun uygun bir soğutucu temin etmek olucak.ben bu sistemi saglıgım el verdigince ömrüm olduğunca hem balik avlarimda hemde uveyik,bildircin ve keklik avinin sicak aylarinda kullanacağım için 4 bine kadar totalde halledebilirsem sistemi kurucam.15-20 yıl kullanmak nasip olsa makul bi fiyat kanımca.sizce soğutucuyu tüplü mu almalı yoksa kompresorlu mu?anladığım kadarıyla mini bar dolaplarının sabit ve sallanmadan calışması lazım.araçta da calistiricak olursam ornegin uzak bir yere gittiğimde 8-10 saatlik dönüş yolunda filan mini bar dolabı ise yaramaz sanırım sallantıdan dolayı.

9. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    bu arada eğer soğutucuyu kompresorlu alicak olursam komşumuz sanayide tamirci,ayrıca ava gittiğimiz ekipten bi abimizde ostimde dükkan işletiyor onlarında yardımıyla belki is görür vaziyette ikinci el bir kopresorlu soğutucu yarı fiyata bulabilirim diye düşünüyorum.bulamazsam mecbur sıfır alırız şimdilik siz değerli dostlardan bilgi toplamaya devam.

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Daha önce söylendi mi bilmiyorum.
    (Yer varsa) en kolay ve ucuz çözüm, köpük kutular, hani dondurma aldığınızda içine koydukları.

Balıkçılar da bunları kullanıyor.

TAbii kendi soğutma güçleri olmadığı için sadece içlerine konulan maddenin sıcaklığını muhafaza ediyor, eğer biraz buz veya buz aküsü de konursa hiç sorunsuz hizmet ediyor.

Kolay gelsin.

11. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    sayın reis köpük kutular isimi görmez.birde zaten köpük kutunun fazla fazla performansını veren icine buz akusu veya buz konulup gün boyunca ihtiyacı karşılayan kaliteli bir soğuk muhafaza kabı bende mevcut.öneriniz için yinede teşekkürler..