arada kaldım hangisi sizce ustalar?

Konu, 'Makineler' kısmında ogulcangumus tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ogulcangumus

ogulcangumus oğulcan

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano exage 4000 okuma trio 40s shimano twin power
    En İyi Avı:
    3.765 gr yosun
    yeni bir makine almaya karar verdim fakat spin makine olduğu kadar beklemelide de kullanmayı düşünüyorum
    DAIWA-CROSSFIRE-4000-X-OLTA-MAKiNESi
    SHIMANO-CATANA-4000-RB-2XSSS-1-BB
    ve ya
    OKUMA-OCTANA-OT-40-OLTA-MAKiNESi
    ve bunun gibi önerilere açığım ustalarım

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Mart 2012
  2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  3. serodayi75

serodayi75 seyfettin

hem spin hemde beklemelide kullanacaksan crosfıre 3000 derim.4000 lik var elimde bende iki yıldır kullanıyorum çok memnunum.5 kiloluk levreği hiç zorlanmadan çekti.sıradan bir makine değil.okuma ile kıyaslarsan onun yanında makineden bile saymam.trio 40 ve avenger 45 vardı bendede sattım.okumanın adı var tadı yok.iyi bir okuma nın fiyatı 250 den yukarı.düşünmeden daiwa al derim.crosfıre nin bir üs modeli olan procaster 4000 ve 3000 liğinide aldım memnunum ben.procaster de düşünebilirisin.

4. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Catanadan seçimini yap derim kardeşm memnun kalırsın ki şuan indirimde heralde ben 100e almıştım yinede verdiğim paranın hakkını verior

5. ogulcangumus

ogulcangumus oğulcan

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.765 gr yosun
    bi kaç saattir forumun makineler bölümünü inceliyorumda bir kısım shimano catana demiş atçek + beklemeli için daiwa diyenler var daha doğrusu çoğu kişi sevdiğini söylemiş ama aynı makinelerle baya sorun yaşayanlar da var baya aklım karıştı anlayacağınız ustalar

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ben geçen uzun araştırmalar sonucu Catana'da karar kıldım. Profilimde de yazıyor zaten. Şuana kadar memnunum, sıkıntı yaşatmadı. Sadece spin olarak kullandım, beklemelide performansı nasıldır bilemem. 52 cm turnayı sadece makine ile çektim, en ufak ses vermedi.

7. ogulcangumus

ogulcangumus oğulcan

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.765 gr yosun
    büyük ihtimal bende öyle yapacağım ama okumadaki ömür boyu garanti olayı içimde şüphe uyandırıyor biraz

8. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    ben şahsen okuma kullanıcısı olarak makinalarından gayet memnunum servis olayıda cabası tabiki.ama yinede shimano ve daıwa varsa tercihim tabiki bunlardan yana olur .şahsen shimano nexave modelini tercihlerin arasına almanı öneririm.

9. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Alsana okuma o zaman.İkisindende vazgeç okuma trio 40s al o da indirimde.

10. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    ben bu yazılan markaların hepsininde değişik makinalarını kullandım.her zaman birinci önceliğin shimano olsun derim adamların en küçük malzemesinde bile kalite var daiwa nında birçok modeli çok iyi.ama şahsım adına okumadan uzak dur derim.trio yeni çıkan model çok göşterişli ama ben kalitesine güvenmiyorum doğrusu(makinayı inceleme şansımda oldu) .shimanoda çok tatlı indirimler var paraya kıy kaçırma derim.

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  12. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

daiwa procaster 3000

s.a sero dayı benim de aklımda procaster 3000 var madem sen kullanıyorsun sana danışayım dedim makinayı nasıl makina tavsiye eder misin? sanırım adanalısın ben de ceyhanlıyım makinayı adanadan mı aldın yoksa internetten mi? makinayı incelemek istiyorum da o yüzden sordum.veya adanada bulabileceğim bir yer var mı? fiyat ne kadara aldın..saygılar...

13. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

shimano ve daiwanın kalitesi su götürmez bir gerçek ben de okumanın giriş seviyesi diyebileceğimiz bir makinası var ve memnunum garanti ve servis olayı da cabası.daha önceleri de daiwa makina kullandım o da yine giriş seviyesinde bir makinaydı ama kafam rahat etsin dersen shimano veyahutta daiwa derim hele de shimanoda bu indirimler varken.benim de aklımda daiwa procaster 3000 var onu biraz daha araştırıp almayı düşünüyorum.kısacası kalite ve sağlamlık olarak shimano ve daiwa ama pratiklik olarak (servis, yedek parça ve muhattap bulma) konusunda da okuma...aslında biraz da bütçe olayı bu iş :) kafa iyice karışıyor gerçekten bi yerden sonra ne diyeyim Allah yardımcın olsun :))) saygılarımla...

14. serodayi75

serodayi75 seyfettin

bu gün aldım bende daiwa procaster.4000 liğini almıştım daha önce.şimdide 3000 liğini aldım.süper makine.internet sitelerinde 220 tl ye kadar fiyat veriyorlar.adana da büyük saat yanında deniz av a sipariş verdim getirdi.130 tl fiyatıda.

15. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

teşekkür ederim seyfettin abi.bu arada fiyat çok güzel ama daiwanın bazı ürünlerinin çinde fason olarak üretimi yapıldığını duymuştum fiyatın da bu derece düşük olması şimdi kafamı kurcaladı açıkçası.çünkü internette dahi en ucuz fiyat 170 tl civarı buldum ben sadece yurtdışında o fiyata bulabildim (almanyada) ürünün üretim yeri neresi yazıyor mu sendeki makinanın bilgilerinde?

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Cin'de uretilmis olmasina takilmayin.

Daiwa, Shimano, Penn, Mitchell, Okuma, Abu Garcia, Shakespeare, Cormoran, DAM, Balzer... akliniza hangi marka geliyorsa... hepsi artik makinalarini Cin, Malezya ve Tayland'daki fabrikalara urettiriyor.

Bazi ust segment modellerini, o da cok sinirli olmak uzere Japonya'da uretiyor. Onlarin da cogunlugu Japon ic piyasasi icin uretilen ve cok pahali olan modeller.

Cin'de uretilmis bir mal, mesela Daiwa marka bir makina, Cin mali, fason veya kalitesiz demek degil yani. Neticede alacaginiz mal orijinal Daiwa olacaktir.

17. çaylak_01

çaylak_01 Ferhat

o konuda haklısın artık dünyadaki büyük markaların hemen hepsi işçilik maliyetinden dolayı bunu yapıyor ama ben daiwanın ürünlerinin japonyada üretildiğini sanıyordum demek ki öyle değilmiş :) teşekkür ederim..

18. serodayi75

serodayi75 seyfettin

adanada büyük saatte deniz av var.orada 3000 liği var.bana 130 a saydı.

19. akrepkral

akrepkral y.faruk özkan

kardeşim ne alırsan ala ama shimanodan şaşma derim o nun üstüne makine tanımam seni hiçbir zaman yolda bırakmaz her türlü balığıda çekersin

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.