Aramızda hayvan besleyen arkadaşlar varmı?

Konu, 'Genel Konular' kısmında fatih2607 tarafından paylaşıldı.

1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    kangal çok hoşuma giden bir köpek. çkalede üniversitedeyken evim bir meranın yanındaydı ikiz yavru kangallar vardı el kadarken sürü gütmeye alışsınlar diye arkalarına sürmüşler, az mı mıncıkladım onları 3 ayda bir boy attılar görmelisiniz, hergün onlara özel yemek hazırlardım , her sabah sürüyle gelince benim bahçeye uğrarlardı boğuşurduk müthiş hayvanlardı ya

2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Pitbull cinsini ben de pek tekin bulmayanlardanım. Bu güne kadar koli, iki alman kurdu, doberman ve bir sokak köpeği besledim. Fakat hepsinin ortak özelliği sahibine olan itaatleri idi. Ama pitbulda bunun belli bir noktadan sonra hiç bir göstergesi kalmayabiliyor. Bu onun suçu değil tabii ki ! Yine biz insanoğlunun doğanın işine karışması tamamen. Doğası ile oynanan her şey gibi bu da zamanı geldiğinde beklenmeyeni gösterecek ;)

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi bence bu dört ayaklı ne görürse saldırır olayı biraz köpeği sosyalleştirmemekle alakalı.Kedilerle beraber uyuyan pitbullar da yok değil.

Yok be abi:( İnternette bir araştır istersen..Beyazı az bulunurmuş o da bize nasip oldu:)

Bu hayvanların boyu nerdeyse insandan fazla uzuyor yav:eek:

4. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    erdem bu kangalların sahipleriyle tanışmak mümkünmü kardeşim

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ali abi bırak kangalı sana, ikitane bullterier alalım erkek ,dişi ondan sonra hiç korkma karada ,denizde havada ölüm yok ne varsa bullterierde var

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Resimleri internetten buldum abi:) linki verebilirim.

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu arada bull terier ile pitbull terier akraba ırk diye geçiyor..ama bull terier doğal pitbull ise yapay ırk Sevil ablanın dediği gibi.

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    abi ben kangalcıyım zaten çiftlikte 6 tane var

9. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    yanlışın var erdem bullterier genlerden üretilen bir ırktır , 5 cm yağ tabakası var derisinin altında ,naziler insan öldürmek için kullanmışlar bullterier leri ,2 tanesi tırnakları çekilmiş ayıyı öldürüyorlar ,araştırmak lazım ama genleriyle oynanmış bir hayvan bullterier

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili dostlar

Pitbull ve bullterier cinsi kopekler pek cok ulkede ev hayvani olarak beslenmesi ve bulundurulmasi tamamen yasaklanmistir. Tamamen dovus kopegi olmasi amaclanmis bu turler dunya da egitimli yada egitimsiz olarak pek cok cocugun olumune ve agir yaralanmasina neden olmustur. Her hayvan ve ozellikle yavrusu cok sevimlidir.Ancak bilimin ve analizlerin soylediklerini kaale almak zorundayiz.

Konuyla ilgili olarak, hali hazirda bir tane hayvan besledigimi soylemeliyim. O da icimdeki hayvan.39 yil gibi uzun bir egitim sureci olmasina karsin henuz istedigim kivami bir turlu bulamadim. Ancak cok sevimli ve asiri istahli oldugunu belirtmeden gecemiyecegim. Balik tutmayi cok seviyor. Bu hayvanim ve ben daha onceleri bir siyam baligi, bir japon baligi, Korsan adinda bir kedi, Sapsin adinda bir kopek, Trueson adinda bir saka, Coskun, Cafer ve Abbas adlarinda muhabbet kuslari besledik. Cok guzel anilarimiz var onlarla. Ne yazik ki bunlarin hepsi simdi bizi oteki tarafta sevgiyle bekliyorlar.

Bu arada bugun cocuklarimi hayvanat bahcesine goturdum. Orda ilginc bir supriz bizi cok duygulandirip , bir Turk olarak gururlandirdi. Bizim Sivas kangallarin fotograflarini Cita ve Leoparlarin reyonuna koymus ve soyle bir baslik atmislardi :"Anadolunun Karabaslari Dogayi Koruyor." Altindaki yaziyi inceledigimde Afrikada Sivas kangallarin coban kopegi olarak kullanilmaya basladigi,bu kopeklerin cok ozel yetenekleri sayesinde leopar ve citalarin, yerlilerin surulerine artik zarar veremedigi, ve bu yuzden artik bolge yerlilerin leopar ve cita gibi hayvanlari "surume zarar verecekler" gerekcesiyle avlamasinin onune gecildiginden bahsediliyor ve Sivas Kangallari gucleri, zekalari ve bagliliklarini ove ove bitiremiyordu. Sivas Kangallar leopar ve cita gibi kamufulaj ve sessizlikte cok ustun ve cok hizli hayvanlari kendi ozel sezgileriyle anida kesfedip, suruye yaklastirmadiklarini ifade ediyorlardi.
    Sivas Kangallari daha bebeklikten suruyle birlikte ic ice buyuttuklerini ve bu hayvanlarin bu sekilde suruyu kendi ailesi olarak kabul ettigini ve hic bir zararli hayvani suruye yaklastirmadiklarini soylemisler.Bu programi Uluslararasi Dogal Hayati Koruma Organizasyonu baslatmis ve cok basarili olmus. Afrikada bu programda yer alan butun kangallarin resimleri bir kahramancasina fotograflanmis ve altlarina isimleri ve yaslari yazilmis... Ne yalan soyliyeyim. Bir Anadolulu olarak Sivas Kangalla ayni topragin urunu olmaktan gurur duydum.

11. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    slm herkese.arkadaşlar pittbullların üretilmesi ve satışı kanunen yasaklanmıştır.bu hayvanları beslemekte olan arkadaşlarda bunları yetkililere bildirmek ve hayvanlarını kısırlaştırmak zorundadır.

12. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Hüseyin abi bende bahsettiğin konu ile ilgili bir belgesel seyretmiştim. inanın bende çok duygulandım ama sanki o insanlar bizim kendi özvarlığımız olan köpeğimizin değerini bizden çok fazla biliyorlar.

13. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Vallahi oyle. Ben yurt disinda bir ulkeye ait bir hayvan icin gosterilen ozeni gorup,
    "ya biz de neler var demekten" kendimi alamadim. Mesala bu ulkede sadece bu ulkenin bir kac adasinda yasayan Tautara denilen bir kertenkele ve bir cesit cekirge var. Bu iki hayvan neredeyse Kiwi den sonra ulkenin sembolleri.Senede miletin bu canlilarin soyunun devami icin yaptiklari harcama goz yasartici, saskinlik verici. Keske bizim oz varligimiz olan endemik cicek ve hayvanlari boylesi topluma mal eden bir karekter gelistirerek sahiplenip, korunmasina ve daha saglikli faydalanilmasina sahip cikabilsek.

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tekrar baktım.Yanlış biliyormuşum abi;) 5 cm ne demek yav:eek: Pitbull'un da açıklamasında savaş köpeği diye yazıyordu.Savaş köpeği diye köpek mi üretilir yav bu insanoğlu harbiden vahşi:(

15. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi bu haberi ben de Bilim Teknik dergisinde okumuştum gerçekten Kangallar Çoban köpeği olarak dünyada bir tane..

16. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Valla siz bence eli öpülecek insansınız keşke herkes sizin gibi olsa....Bende çok hayvan besledim çoğuda kaza yapmış, kanadı kırlmış, bacağı kırılmış gibi...Kimseye birşey söylemiyorum ama herkes sağlıklı hayvanlara bakar. Önmli olan en muhtaç olanlara bakabilmektir. Sizi candan kutlarım, keşke herkes sizin gibi olsa....

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    seneye bir kangal alip finlandiyaya getirecem tatilde baliga gittigimde tilki saldirisina ugradim benim teriyer 5 dakika once havladi uyardi sonra benden onde kacti:)ayida cok burda...bari kangal tirsip kacmaz hic olmazsa beni savunur..vede finliler kopek gorsun...burda husky ve husky kirmasi birtur kopek var kuzey lapland kopegi deniyor onlar revansta...

18. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    İsimleri Cici,Sarıpisik ve Pıtır olan üç tane muhabbet kuşum var.Cici ve Sarıpisik yaş itibari ile 8'e merdiven dayadılar.25 yıldır devamlı muhabbet kuşu besledim.Sultan papağanı ve pakistan papağanı da baktım.Kuşları severim.Kedi ve köpeği evimden içeri sokmam.

19. gözde86

gözde86

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaya balığı 500gr
    benim su kaplumbam vardı gecen yaz öldü:( bir de kısa bi süre köpek besledim.ama apartmanda zor oldugu için vazgecmek zorunda kaldım:(
    ilerde fırsatım olursa yine beslemek isterim:rolleyes:

20. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Uzun yıllar Petshop işlettiğim ve üretimle uğraştığım için hemen hemen her türden hayvanı besledim şimdi evimde daha önce resimlerini paylaştığım akvaryumum ve kızımın bir tane muhhabbet kuşu var.