söylediklerine her zaman katılılıyorum mufi abi. biri deseki pamukla kefal tuttum herkes gider pamuk atar (misal yani). Ben bir gün salma bir düzenekle yüzeyden şans eseri bir levrek çektim, bunu görenler hafta boyunca benim mekanı işgal ettiler ama boş. youtube daki videolar bana bilimsel değil ticari geldi. uygun mekan, zaman, ve olasılık içerisindeki bulunan her şartta 3 erden 3 tekrar deney yapmaları lazım bu rapalaları satmadan önce. şu ana kadar rapalalarla ilgili bilimsel bir kaynağa rastlamadım. bulduklarım reklamdan başka bir şey değildi. tatmin etmedi ki kara düzen atıp çekilen çapari daha çok levrek çekiyor, balık her nedense yapışıyor o çaparinin gelişine, üstelik üstünde yemde yok. O yüzden kara düzen iş yapıldığına inanılan GES leri denemek istedim. orhan kücümen üstadımın simli raglosu balığın dikkatini çekiyor gerçekten. Allah varki ben çekemedim. Ayrıca levrek in rapalayı kayalıklara kadar takip ettiğini de gördüm. Ama şu sahte tüylerde gerçekten keramet var. çeşitli balıkları (örneğin bu sabah kayış balığı) çektiklerini gözümle gördüm. Rapalalar daha çok tatlı suda ve jiglerde çok verimli gibi geliyor bana. denizde durum farklı, özellikle kıyıda çok farklı. tekneden de denedim sonuç alamadım, belki ben şansızdım. Dediğin gibi yapacam, kendi imalatım silikon sahte var, onları deneyeceğim acaba balıkların simli roglou ya olan ilgisini yine görebilecek miyim?
Bu emsajı görünce bir anımız aklıma geldi . Bizim ailede gelenek haline gelmiştir balık avına mısır götürmek (tatlısu avından gelen bir alışkanlık)... Balıkesir Edremit'te şu denize bir olta atalım dedik, hemen mısırları taktık oltaya . Yanımıza gelen adam tavukgöğüsü takıyordu ve bizim yanımıza gelerek ''denizde mısır ile balık alamazsınız'' dediği anda oltaya balık vurdu . Küçük bir karagöz yavrusumu tam da bilemiyorum isimlerini . Adam balığı görünce ''biraz mısır versenize ben de tavuk eti vereyim'' dedi . Saatlerdir bir parti mangallık et harcamış ama balık alamamış, biz alınca mısır kıymete bindi . Hatta o gün öylesine dip oltası atmıştım zil filan takmadan, balık 0.30mm'lik misinayı kopartmış. Konuya dönecek olursak, bu cam rapala benim de dikkatimi çok çekmişti. Gelibolu çıkışlı olduğunu bilmiyordum. Tatlısuda iş yapar ise ben de alayım orjinallerinden.