Arefe günü Balıklıova...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Mehmet PEKMEZCİ tarafından paylaşıldı.

1. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Aslında bu raporu Onur yazsa daha bir güzel olacaktı ama sanırım pek fırsatı olmadı.

Daha önceden konuşuğumuz gibi arefe günü sevgili Onur'la buluştuk. Öyle sabahın köründe değil. Saat 9 da. Apartman balıkçılığının bir numaralı kuralı gerçekleşti.Sabah erkenden kalkılmamış oldu.:) Yolda sohbet ettik bol bol. Fakat ufak bir yem sıkıntısıda yaşamadık değil. Tam tahmin ettiğim gibi benim yemci mamunları ayırmamıştı. Dondurulmuş mamundan başka şansımız yoktu. Aslında alarak iyide yaptığımızı gördük. Tazesini çok da aratmadı. Sülünes ve boru kurduda yerini almıştı tabi yem torbasında.

Onur'la ilk kez balığa çıkma şansına erişmiştim. O daha önceki organizasyonda bulunmuş grubun diğer üyeleri ile avlanma fırsatı bulmuştu. Fakat senelerdir beraber avlanıyormuş gibiydik ikimizde. Onur aslında kıyı balıkçılığında oldukça tecrübesiz olduğunu söylemişti baştan. Fakat öyle olmadığı açıkca göründü. Hatta ikinci üçüncü atıştan sonra benim kadar uzağa oltasını atmayı başarmıştı bile. Atışı gösterirken benim kopardığım :D takımdan başka sanıyorum takımda kaybetmedi.

Hava hafif çilentili ve rüzgar esmediği zamanlarda ılık sayılabilecek bir sıcaklıktaydı. Hatta ben uzun bir süre kazakla durdum. Çilenti olması işimize yaradı diyebilirim. Çünkü bu zamanda kıyıdan yapılan bir av için fena balık almadık. Özellikle balıkların büyüklükleri çok tatmin ediciydi.

Körfez yüzümü kara çıkarmadı yine ve balığımızı verdi. Güzel olan Onur'un "çocukluğumdan beri kıyıdan aldığım ilk balık" demesiydi yakaladığı ilk balık için. Sanırım ıyı avı hoşuna gitti. "Bu ne güzel işmiş böyle,atıyorsun bırakıyorsun balık kendi kendi kendine yakalanıyor" demesi sanırım bunun belirtisi olsa gerek.

Yiyecek olarak mangalda sardalyeyle yapılan ......kebap tükettik. (anladınız siz onu). Fakat balıklar o kadar yağsızdı ki kurutulmuş balık yedik resmen. Ama bu bile keyfimizi kaçıramadı.

Söylenecek çok şey var aslında. Benim aklıma gelenler bunlar. Sanıyorum Onur fırsat bulduğunda o muhteşem anlatımıyla daha çok şey ekleyecektir. Onura teşekkür etmek isterim. O gelmeseydi ben tek başıma zaten balığa gitmezdim. Ve bir dostla akşama kadar sohbet etme fırsatından yoksun kalırdım. İyi ki geldin ve iyi ki beraber balığa gittik. Balıkta var sohbette, gülen yüzlerde ve çok uzun süre baki kalacağına inandığım dostlukta var. Resimleri paylaşayım istiyorum. Tabi bir bu kadar da Onur'da var. Fırsat bulduğunda o da yayınlayacaktır.

Önce avlağımız. İlk resim avlağa giriş istikameti. O bölgeden de avlanılır. Ama kıyıda küçük taşlar vardır o yüzden oltanız sık sık takılabilir.

Bu resimde avlağın sağ tarafı. Burada kıyıdaki tellere kadar (burada görünüyormu bilmiyorum) avlanabilirsiniz. En sağa geçtğinizde tam o hizada kıyıya paralel uzanan bir taş vardır 15-20 metre uzakta. Ona dikkat etmek gerekir. Oltanızı taktırabilirsiniz.(sol alt köşede Akın'ın taşı. Ona zimmetledik orayı)

Ve bu resimdede bizim meşhur yarımadamız. Üzereindeki evlerden birinde yaşamayı hayal ederim her gidişimde. Ama sayısal falan yetmez sanırım bunlardan birini almaya. Üzümcügil ailesinin miş bu ada. Karaburun'un yarısının bu şahışlara ait olduğu söylenir. Padişah tapusuyla tabi...

Ve karşınızda Onur..

Ve çok uzun yıllar sonra kıyıdan çekilen ilk balık....

Ve huzurlarınızda ben deniz. Apartman balıkçısı....

Son düzenleme: 4 Ocak 2007
  2. Vay vay vayyy :) kaçamak yapan yapana yahu:D

Harika olmuş gerçekten ,tebrik ederim :)

3. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    sevgili Mehmet, bu kadar erken kalmasaydın bari. :)

güneş doğmadan olta denizde olacak ona göre :D

4. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    elinize saglık mehmet ve onur bu mevsim standartlarının usutundebir av olmus havanın da gusel olması ayrı bir guzel

5. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Salih Abi, biz apartman balıkçısı namını boşuna almadık. Ama yinede 9 değilde saat 7 ya da sekizde gidilebilirmiş. Çünkü güneş sallanınca o kadar çok ufak balık sardı ki yemlere atmamızla yemin bitmesi bir oldu. Gündüz olacak şey akşam oldu. Belki bir iki balık daha alabilirik. Çünkü gündüz yakalanan balıklar dışında belki üç ya da dört defa balık vurmuştur oltaya. Tam benim sevdiğim gibi bir avdı sonuçta. Tama bir daha ki sefere biraz daha erken gideceğim:)

6. Iskarmoz

Iskarmoz

Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Mehmet Pekmezci Pazar günü bizimle gelemezse diye kaçamak hakkını kullanmış olması gayet normal..:) Onur da ona eşlik etmiş, o da normal.
    Anormal olan tuttukları balıkların isimlerinin olmayışı...:):) Sadece balık..:)
    Candan kutluyorum, esen kalın..

7. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    :) Tamamı mırmır Cihangir abi. Toplamda sanırım 7 tane.

8. lojistik45

lojistik45

Favori Kamış:
    Olta,Zoka,Kamış,Çıkrık
    En İyi Avı:
    Sinarit, Levrek,Çipura
    Tebrik ederim sizi, yinede güzel av olmuş..:)

9. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    bayramdan birkac gun once, pekmezci'den msn'de bir soru:

"onur, arefe gunu icin bir planin var mi?"

arkasindan gelecek soruyu tahmin edebiliyordum , icim kipirdanmaya baslamisti. hani cok sevdiginiz bir yemegi sonu cabuk gelmesin diye uzata uzata yersiniz ya, aynen onun gibi tadini cikarmak icin bekleyerek cevap verdim

"yok abi, olsa da ayarlariz, hayirdir?"

ve beklenen an:

"baliga gitmek ister misin?". yaniti bilinen bir baska soru...

sevincli bir evet yanitindan sonra yine beklenen bir uyari:

"ama oyle sabahin korunde degil bak..." ah apartman balikcim benim:) farketmez, cikalim da oglen cikalim.

cumartesi sabahi, 15 dakikalik bir gecikmeyle guzelbahcede bulusma. pekmezci
    'ye kalsa daha gidip mangal, tup ivir zivir toparlanacak. yemezler, ben termosta cayi hazir etmisim, mangal, komur, ufak tefek nevale vb hazir. daha fazla zaman kaybina hic niyetim yok. bana kalsa yemi de ben hazir eder gelirdim ama pekmezci ayirtmis, yemcinin ayirttigi mamunlari satacagini bile bile.

gene de donmus mamun denemesine vesile oldu, herseyde bir hayir var. mamunun donmusu da is yapiyormus, bu sayede ogrendik.

hava puslu, yagmur ha yagdi ha yagacak, av yerimize hafif yagmur esliginde vardik. arabayi biraktigimiz yerden asagi inerken, korfez denilen yerin goruntusu:

mehmet hocamin da bahsettigi, benim de foruma uye oldugum ilk zamanlardan beri soyledigim uzere cocuklugumdan beri kiyidan dogru durust avlanmisligim yok. kiyidan en son herhalde 10 yasimdayken falan balik tutmustum, o zamanlar da el oltasi, salla salla firlat. vermisim kendimi tekneye. kamis, makina falan da bilmem, daha dogrusu bilmezdim, balikavi.net sayesinde teori super, pratik icin ise yanimda pekmezci gibi bir hocayla firsati bulmusum, var mi benden keyiflisi?

zaten kisa sure sonra mirmirci, aparman balikcisi hocam mehmet pekmezci ilk mirmirini cekiyor. iste ilk mirmirin gelisi:

ve kendisi:

bir iki denemeden sonra baktim, cidden fena da atmiyorum oltayi. bi taraftan surekli gozum pekmezci'de nasil atiyor, nasil sariyor, nasil zil takiyor, hepsini ince ince hafizaya kaydediyorum...

derken pekmezciden ikinci balik:

iste beklenen an...kamisin ucunda zil singirdiyor. atliyorum kamisa. hocam deneyimli. "dur" diyor, "cekme, daha, daha almadi yemi"... insana sonsuz gibi gelen bi kac saniyelik bekeyisten sonra bi singirti daha, misina gerginligini kaybediyor, singirti kesintisiz. sanki las vegas'ta bir kumarhanede jackpot yapmisim, servet kazanmisim da makinelerin sirenleri otuyor gibi.

pek de keyifliymis mirmiri cekmesi. huzurlarinizda uzun yillar sonra gelen kiyi baligim:

kiymetli ya, sanki kacip gidecek gibi nasil tutmusum baligi...

balik, av falan guzel de, hep bahsettigimiz gibi, muhabbetin keyfi sonsuz. mehmet hocamla birebir ayni seyleri hissettim ben de sanki kirk yildir beraber ava cikarmisiz gibi. bu guzel duygunun karsiligi yok.

pekmezci faaliyetlerine devam etmekte:

bu arada trakonyalar da ziyaretimize geldi, zaten mehmet hocam daha bastan, hatta gitmeyi kararlastirdigimiz gun msn'de soylemisti geleceklerini.

derken benim ikinci mirmirim. artik deneyim sahibiyim ya, oyle bogazina sarilmamisim hayvanin...

tabii bu arada "yoklu" kebabimizi da ihmal etmedik:

meraklisina; tekir, efe vb arkadaslar bu gunde bize eslik etmediler. hakkimizi mirmirlara sakladik.

mehmet pekmezci hocam;
    tekrar tesekkurler bu guzel gun icin, doyumsuz sohbetin icin, ogrettiklerin icin, en onemlisi gercek ve samimi dostlugun icin.

balikavi.net'in basta izmir tayfasi olmak uzere tum uyeleri, sizlerle birlikte oldugum icin kendimi cok sansli sayiyorum.

yeni avlarda gorusmek uzere...

Son düzenleme: 4 Ocak 2007
  10. Güzel görüntüler gelmeye başlamış valla tebrikler...:)

11. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    tam gaz sohbet, keyif, mirmir esliginde aksami bulduk. kapanisi pekmezci'nin denizden aldigi tuhaf canliyla yaptik. baska bir baslikta tum foruma soracagim bu canliyi taniyan olup olmadigini, bilen varsa bizi de aydinlatsin lutfen.

12. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Ne de güzel olmuş,pek de güzel olmuş :D
    Tebrikler :)

13. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Onur herşeyi çok güzel anlatmışsın da şu "hocalık" lafını kabul etmiyorum bak. Estağfurullah haddimize mi düşmüş hocalık yapmak. Öyle bir niyetimiz olmaz. Paylaşmak diyelim sadece. :)

En kısa sürede bir av daha yapalım beni kesmedi bu. Mırmırları da aldım ya keyfim yerinde:D :D Söz bu sefer 08:30 yola çıkacağız:D

14. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    bu da toplu gosterim:)

15. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Ortadakinin niyeti bozuk gibi geldi bana,ufak ufak kaçar gibi,
    hizayı bozmuş hafiften :D

16. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Çok haklısın Burak sonra epey bir gitti denize doğru. Ama kaçamadı:eek:

17. sevgili onur ve sevgili mehmet.. ne güzel etmişsiniz deyilmi ama.. keyifle geçen gün hanesine bir çizik daha..:)

18. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    baliklari livarda, denizin icinde tuttugumuz icin uzun sure canli kaldilar zaten, ortadaki de son gelendi.

19. Iskarmoz

Iskarmoz

Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Lodos olması denizi rüzgarsız bırakmış karadan estiği için.. Bu avlağı bir de rüzgarın kuzeyli, denizin biraz çalkantılı olduğu zaman kurt ile deneyin. Balığı 3 e katlarsınız..:)

20. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Tamamen tersi Abi. Lodos değildi avlandığımız gün hava. Poyraz vardı. Lodosta zaten kıyıda duramazsın orada çok dalga yapar. Kurt dahil bütün yemler denendi. Kısmette bu varmış. Şu bir gerçek o bölgede gününe denk gelirseniz çok güzel balık alırsınız. Ama en güzel balık yaptığı zaman havanın sıfır olduğu zamandır bilinenin aksine. Balık vurmaz. Sabır havası dediğim saatler başlar. Yakalarsan iyi birşey yakalarsın. Bu zamanda kıyı için bence gayet güzel ve verimli bir avdı.