Sevgili üye arkadaşlar, hepimiz bilgisayar ve msn kullanıcısıyız, bu sebeple bugünlerde başımıza iş açabilecek bir konuda sizleri bilgilendirmek amacı ile bu konuyu açmış bulunmaktayım. Son günlerde msn üzerinden bir virüs yayılmaya çalışılmaktadır, bu virüs kişinin adres defterini ele geçiriyor ve adres defterinizde bulunan tüm kullanıcılara aynı virüsü gönderiyor. Adı geçen virüs zipli bir dosya ya da zip ikonlu bir dosya ve yaklaşık 185 kb boyutlarında, bunun yanı sıra dosya değil link de gönderebilmekte... Gönderilen virüslü dosya veya linklerde : “bak fotoğraflara sen ve ben” ya da “paris hiltonu ne hale getirmişler” ibareleri olduğu bilinmekte. Muhtemelen bu dosyalar tanıdığınız ve adres defterinizde yer alan kullanıcılardan gelecektir,bu sebeple kimden gelirse gelsin dosyaları açmamanızı, linklere tıklamamanızı tavsiye ediyoruz. Adı geçen virüsü Nod32 adlı virüs programı bilgisayarınızda tespit etmekte...Bilgilerinize arkadaşlar....
Sağol Burak verdiğin bilgiler için . Ben msn den bana dosya gönderen arkadaşlarla konuşup doğrulamadan gelen mesajları kabul etmiyorum sizede aynısını öneririm.Ayrıca msn şifreniz sayılar ve harflerden oluşsun daha zor bulunabilecek sizin bildiğiniz ama sizinle alakası olmayan şifrelerden oluşturun.
'Davet, image.jpg. Photo' cnn açıklamış şimdi bu şekilde isimlerle geliyor virüs arkadaşınız resim gönderiyor diye algılanabilir gelen dosyalara azami dikkat bu aralar.
teşşekürler burak verdiğin bilğiler için bizim burda öyle bir filitre programı varki herşey yasaklıyor
Bana öyle bir dosya geldi fakat temiz çıktı benim bilgisayarda arkadaşım bir proğram yüklemiş karşıdan doğrulanmadıkça dosyayı açmıyor yinede bilgiler işimize yarayacak dikkatli olmakta fayda var. Teşekkürler.