Arkadaşlar 3 arkadaş pazar günü sabah 6 da çanılıya vardık.Bir ne görelim su o kadar çekilmiş ki :eek: olduk kaldık.Hani bilirsiniz büyük bi sazlık bölüm var ağaçların orada oralarda tek kıdım su olmadıgı gibi o denli düşmüş ki seviye biz oraların tarla açmak için doldurulduğunu ve sazlık alanın olmadığı için hiç yavru yapacak ve gizlenecek alan olmadığını düşündük ve aha yandık demiştik kendi kendimize.(Büyük bir heyecan ve bu senenin ilk rastgelesi olacagı içinde bir o kadar da özellikli idi bugün.)Moralimizi bozmamaya çalıştık. Saat 6 da hemen botumuzu şişirdik..Elektrikli motorumuzu taktık..akülerimizi ve fishfinderimizi ayarladıktan sonra botu suya kenar indirip,ardından gün biraz agarana kadar beklemek için ateş yakıp mükellef bir kahvaltı yaptık.. Gün agarır agarmaz yaa nasip dedik açıldık.. Daha 30 dk geçmemişti ki en az 60 cm lik sezonun ilk turnasını alınca baya heyecanlandık. Sonra fishfinderımızında yardımıyla tüm zemini etüt etmeye başladık..Gözlerime inanamıyordum..Saatler ilerliyor düz ve balçık dolu zeminden başka birşey görmüyorduk..( öyleki kar yağışı bile bizi etkilememişti bu kadar ) Fishfinderın arıza yapmış olup olmadığını sordu arkadaşım..Tüm ayarların tam olduğunu ve herhangi bir arıza olmadığını söyledim kendisine..Bir süre sonra bir biip sesi ve 11m de bir turna gördük..Biraz daha dolaşınca saysak saysak 50 balık ancak biipledi ve ortalama 10-15 m de idi bunlarda...Bu arada tüm gölde taramadığımız tek bir alan bile bırakmadık. Sonra kenara öğlen yemeği için cıktığımızda Ali ve Mehmetle tanıştık ve yemegimizi paylaşıp ateş etrafında sohbet etmeye başladık : 9 yıldır çanılıya geldikerini ve bu seneki kadar hiç kısır görmediklerinden bahsettiler..Mehmet bir ara şunu dedi.. Bu gölün bir koperatifi var ve senede bu koparatif 6 milyar kira öder (nereye ödediğinide söyledi ama aklıma gelmiyor)... Bu sene taaaam 1200 m ağ germişler çanılıyaa neeeeee:eek: dedik kaldık... 3 Senedir çanılı yollarını arşınlayan ben,yıkılmıştım..Geçen sene fishfinderim çıldırırken bu sene 40-50 balık ancak görebilmişti.. Kendi ellerimizle kendi geleceğimizi birkac lira daha fazla kazanacağız zihniyeti olduğu sürece turnayı yok edemezsiniz demeyin resmen kuruturuz deyiniz artık..