http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-RC-4+1-BB-pid-1085.html Stoklarında 5 adet gozukuyor. İletisimden Mehmet beyi istersen size yardımcı olur.Sirket mudurudur. Bursa'dan Mehmet Tevfik abinin selamı var deyin. Ankara'da urun verdigi yer varsa sizi oraya yonlendirsin.Calıstıgı firma olan OKYANUS MARİNA ( balikavmarketi.com ) Shimanonun TR.distiributorudur. Aldıgın makinada bir de yedek makara olmasına dikkat et.Bir tanesi aliminyumdur; tatlı su icin, birtaneside grafittir; tuzlu su icin.
tevfik abi sence dayanıklılık bakımından önden kalamamı yoksa arkadan kalamamı daha iyi? bu konuda çok yorum var ama ben senin fikrini öğrenmek isterim..tşkler..
tevfik abi biraz önce aradım mehmet beyi görüştüm selamınızı ilettim..ellerinde yokmuş su an 7-8 gün sonra gelebilir dedi..bende beklemeye karar verdim zaten başka bir yerdede yok.shimano distrbitörüymüş kendileri çok ilgilendiler saolsunlar..at-çek avclıgı için kullanacağımı söyledim oda bana arkadan kalamayı önerdi.tşkler..
Deniz kardesim, olta makinaları ılk once onden kalamalı olarak piyasaya cıktı. Herkes onden kalama makinaları kullandıgı icin,alıskanlık yaptı.Arkadan kalamalar cok daha sonra gelistirildi ve piyasaya suruldu.Herkes kendi aliskanlıgını surduruyor ve onu tercih ediyor. Su iyidir bu kotudur deme sansım yok. Haksızlık etmis olurum.Elimdeki tum makinalardan sadece 27 sene once aldıgım ve ilk makinam olan VIKING 5060 ( hala pırıl pırıl ve goreve hazır.20 - 30 kg.lık orkinoslarala bile savasacak guc ve dinamizmde) onden kalama. Zaten o donemlerde arkadan kalama makinalar daha yoktu. diger tum makinalarım hepsi arkadan kalama. EXAGE'nin arkadan kalamalı RC serilerinde extradan, ayarlı kalamayı,kalama ayarlarıyla oynamadan sıkıp gevseten 2. bir kalama gorevi goren bir sistem mevcuttur.Buna yarı BAITRUNNER de diyebilirsin.Onden kalamalarda boyle bir fonksiyon yoktur. Benin Makinalarda ki tek ve tek tercihim SHİMANO ve ARKADAN KALAMA dır.Tercih yinede sizin.
tamamdır tevfik abi kararımı arkadan kalama yönünde verdim..ama şimdilik anlattıgın sistemi bilmiyorum makinayı alıp elime geçince bu konuda seni tekrar rahatsız ederim..iyi geceler..