Sevgili Abdullah Pointer derken sanırım İngiliz Pointerlerını kastetmişsindir. Evet Pointerlar Upland bird dediğimiz yerden havalanan kuşların avlarında (bıldırcın,keklik,çulluk vb) yüzyıllardır kullanılan ve aportlarına pek önem verilmeyen ırklardır. ancak günümüzde hem aportu iyi hem de ferması iyi olan pek çok ingiliz mevcuttur. Eğer pointer olarak tüm fermacıları kastettiysen özellikle Kurzhaar ve Drahtaar gii alman kökenli pointerların aport ile ilgili sıkıntıları bulunmamakta hatta gölde ördek avında bile kullanılmaktadırlar. İtalyan Pointerlarına gelecek olursak ülkemizde safkanını bulmak çok zordur. genelde tipi benzeyen ve anne-babası bilinmeyen bazı köpeklere İtalyan Pointer denilmekte ülkemizde. İyi bir av köpeği için 3 temel şart gerekir 1: Anne-baba iyi avcı olacak yani kanı iyi olacak 2. İyi bir eğitim alacak 3. Av tecrübesi edinecek bunlardan herhangi biri eksik olursa köpekte mutlaka hatalar olur.
serhat abi benim kasdettiğim bracco italliano hafif sarkık suratlı bi köpek ingiliz pointerini biliyorum o değil benim dediğim,ama sen yinede cinsi çok fazla farketmez diyosun dimi daha çok eğitimine ve kanına bakıyo yani..? benim dediğim köpek bu abi http://www.sayfamiz.com/bracco.asp
Sevgili Abdullah İtalyan Pointerını biliyorum. ama dediğim gibi ülkemizde safkan bulman neredeyse imkansız. genelde bizde İtalyan pointerı dedikleri köpekler sadece italyana benzedği için öyle denenler. O sitenin moderatörüyüm ayrıca neyse dediğim gibi 3 temel şart da tam olacak. yoksa illa köpeğinde eksiklikler olur. ırk ayrımı ise genelde senin en sık yağtığın av ve yaşadığın coğrafi bölglerle alakalı. şöyle ki seterler orman içi avlarda tartışmasız en iyi ırk av köpeleridir ancak dikenlik pamukluk veya çok sıcak bir bölgede isen seterden faydalanamazsın. taşlık sert ve zorlu araziler de ise Alman Pointerlar Drahtaar veya Kurzhaar iş yapar. ancak onların da sert ve saldırgan mizaçları varıdr. İngilizler ise daha çok ova ve düzlük bölgelerde çok rahat koşabilecekleri yerlerde verimlidirler. ancak onların da eğitime ve itaate karşı zaafları vardır. Yani her köpeğin iyi ve kötü tarafları mevcut. artık seçim senin bunları değerlendirip karar vermende...
Serhat kardeşim Önce aramıza hoş geldin Bende komplike avcıyım Kara Avcılığında (Kaçar av-Domuz ve Tavşan) Denizde ise Sol kulak zarını delinceye kadar Su altı 45 senedirde Normal olta balık avcısıyım.Niye bunları yazdım dersen Avcı doğa aşığıdır İster kara avcısı olsun ister deniz Onun için aramıza Hoşgeldin Rastgele
Aleykümselam Serhat kardeş Tamer'i tanıyor gibiyim Nede olsa Çorlu 300-400 bin nüfusa sahip ama muhakkak kulüpten veya sosyal çevreden ortak tanıdıklarımız vardır Selamlar
Tuncay abi Tamer Kurzhaar ve Drahtaar üreticisi. aynı zamanda Algida müdürü Ali beyi de tanırım. dediğim gibi her yıl av için geldiğimiz yerler oralar.