22.09.2013 tarihinde şantiye ziyaretinde kendime zaman ayırıp biraz alabalık avlamak (keşif yapmak) için Korçe nin (Arnavutluk) dağlık bölgelerine yola çıktım. Çevredeki insanlardan aldığım istihbarat neticesinde gittiğim ırmak çok güzel olmasına rağmen spin takımıma cevap veren ala bulamadım. Dönüş yolunda bu ırmağı akan küçük bir dere gördüm ve bu dereye paralel olarak yaklaşık 4 km yukarı araç ile devam ederek gözüme hoş görünen bir bölgede ilk denememi yaptım. Bu derede bazı bölgeler dışında su çok az olduğu için spin takımı yerine yemli takım kullandım. Yem olarak da mayıs böceği larvası kullandım. Fotoğrafı olmayan ilk balığı böcek ile aldıktan sonra taşların altında başka böcek bulamadım ve bölgede yem olarak kullanabileceğim böcek aradım ve imdadıma kırmızı kanatlı yeşil çekirgeler yetişti. Fotodaki kuzuyu ve kaçırdığım yine aynı boy bir alayı çekirge ile yakaladım. Balığı kıyıla alabilmek için yaklaşık 10 dakika suda gezdirmek zorunda kaldım çünkü derenin kıyısı bu balığı kıyılatmak için müsait değildi. Bu avdan sonra aldığım istihbarata göre daha yukarılarda kırmızı beneklilerin de olduğunu öğrendim. Bakalım kısmet bayramda belki yoklarım oraları .
Tebrikler avinizin devamini dilerim .manzara balik cok hoş.gozum motorunaza takildi trio s sanirim ama makarasi trio
tebrik ederim güzel av gerçekleştirmişsiniz manzarada bir okada güzel avlarınızın devamını dilerim..rasgele
Tebrik ederim Görkem Senin ala ya meraklı oldugunu diger forumlardan biliyordum ..Taa arnavutluklarda da peşinde koşup ala yı bulman cok güzel . Kullandıgın takımı merak ettim cekirgeyi kancaya taktın gerisinde kurşun şamandıra ne var ?
Görkem tebrik ederim, güzel balıklar. Paylaşım için teşekkürler. Bu arada herkesin kurban bayramını kutlarım.