Bizim işimiz soygunculuk değil böyle bir kazanç hiç değil Senin özentin var o işlere ama bir silahın eksik kalmış demekki. Nekadar basit basit konuşuyorsunuz Oysaki ; Arkadaşım, deniz kenarı ,köy ,kasabada yaşamıyoruz 20 küsür milyon nufuslu istanbulda ve istanbul boğazı gibi balık geçişleri bakımından çok çok stratejik bir yerde yaşıyoruz kıyı balıkcıları için bırak çivi çakmayı nerede balık çıkan yerler varsa nasıl kapatırım nasıl özel mülke ranta çeviririm diye yarış halinde olan zihniyetlerle mücadele ediyoruz böyle bir nufusla böyle bir zihniyetle işin zevk kısmını aramak saflığın saflığı olur 20-30 sene önceydi o hayal Sana kızmıyorum ama kıyı balıkcılığınıda bir spor bir eğlence gibi göstermektende vaz geçelim artık teknecininki ekmek parası kıyıcınınki eğlence keyif spor yok böyle birşey teknecidede kıyıcıdada keyif ,dinlenme, ekmek parası için balık tutmaya çalışan insanlar var hatta kıyı balıkcılarınde extra kazanç elde etmek isteyenlerde çoğunlukta Sorun şehir yöneticilerinin bunu görememesi kıyı balıkcıları için özel platformlar hazırlamaması orası yasak burası yasak diyerek olayı geçiştirmeye çalışması Birazdaha ileri gideyim tüm amatör balıkcılık forumlarının derneklerin el birliği yapıp kararlı bir şekilde bu sorunları çözmek üzere ilgili kurum ,müsteşarlık bakanlık, başbakanlık gibi mercileri rahatsız etmek gibi bir düşünceleri hiçmi hiç yok Amatör balıkcılar büyük bir güç bunun kimse farkında değil sadece istanbulda 3 milyonun üzerinde amatör balıkcı var bu baskı için çok biyük bir güç Sarayburnu kuleli arnavutköy üsküdar kandilli emirgan gibi yerlede istemezmisiniz 10 mt eninde 3000 mt boyunda içinde tuvaleti çay ocağı yağmurda sığınak eşyaları bırakmak için emanetdolapları balıkları yıkamak için yerler dinlence yerleri balığı muhafaza etmek için buzdolapları bu platformların önünde teknelerin girememesi için çıkartılmış yasa balığını pişirebilmen için barbeküler Haydi ozaman böyle bir hayali gerçekleştirmek için hareket birlik beraberlik zamanı nezaman gelecek herkez elini taşın altına sokmalı boş laf üretmeyi bırakmalı diyorum Diyorum bu mesajım okunuyor valla iyi olurdu deniliyor sonra herkez kendi alemine geri dönüyor. Hadi bir gayret büyük bir Çoğunluğuz istersek başarırız artık isteyelim. Lütfen
Harun Bey bu güzel hayallerin gerçekleştirmemiz için herhalde 100 yıl kadar beklememiz gerekir. Bunlar parayla pulla yapılacak şeyler değil. Türkiye'de insanların birbirine sevgi ve saygısı yok.Herkes birbirinin hakkına tecavüz etme peşinde, medeniyet seviyesinin göstergesi de bu zaten. 1 yıldır Belçika'da yaşıyorum, şimdiye kadar kırmızı ışıkta geçen bir araç veya yaya görmedim. Toplum kurallarına o kadar bağlılar ki. Avrupalıları ne kadar sevmesek de keşke onlar kadar birbirimize saygı göstermeyi, haklarımıza tecavüz etmemeyi başarabilseydik diye hayıflanmadan edemiyor insan. Biz yasakçı bir toplumuz. 2 yıl öncesine kadar İstanbul değnekçiden geçilmiyordu, biz ne yaptık? Değnekçiliği yasallaştırdık, her taşa her kaldırıma bir deli dumrul dikip insanlara sahilleri yasakladık. Şu anda boğazda Beşiktaştan başlayıp Sarıyer'e kadar kıyıdan yoklaya yoklaya balık tutmak isterseniz uğradığınız her noktada 5 lira vermeniz gerekir. Maalesef yukarıdaki güzel temennileriniz şu an bana çok ama çok uzak görünüyor.
kimse forumda bogaz raporu vermedi kac gündür, ya herkes bayramlasmada ya da balık tutmaktan foruma giremediler
Harun arkadaşımızın dediklerine katılıyorum, 3-4 sene önce bile Arnavutköy daha iyiydi, biraz erken gidersen yer bulunurdu, şimdi sanırım tam kıyamet yeri.
sanırım oranın cok tercih edilmesinin bir nedeni, kanala yakın ve derin olmasının yanında, su üstü takımın rahatlığı ve mekanın muhabbeti
Harun bey, öncelikle yazarken üslubumuza dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. İkinci olarak, siz ekmek paranızın peşinde iseniz, bahse konu şikayetinizi yapmanız gereken yerin burası olmadığını söylemek isterim. Zira bizler amatör balıkçıyız ve tuttuğumuz balıkları satmıyoruz. Bu nedenle, bizim sizinle aynı kulvarda şikayetlerimizin olması söz konusu değil. O insanlar orada ekmek parası kazanıyorsa ve yaptıkları da yasalsa, ne yaparsanız yapın kanunlar karşısında haksız durumda olursunuz. Ha eğer yasal bir durum yoksa da, ilgili merciye şikayet edersiniz, gelir neyi var neyi yoksa toplar giderler. Olmaz demeyin, bal gibi olur, tecrübe ile sabittir. İhbarınızın işlem numarasını alın ve peşini bırakmayın, bakın nasıl ilgileniyorlar. Velhasıl, sapanla, kurşunla işimiz yok, teşvik edilmesini de hiçbir surette doğru bulmuyorum. Harun bey, bunca yıldır sizin bahsettiğiniz bu konularla uğraşıyorum ve uğraşan hemen herkesi de bizzat tanıyorum. Anladığım o ki, siz bütün bunları yalnızca kendinizin gördüğünü ve sizin tahmininiz olan rakamla geri kalan 3 milyon balıkçının bunları düşünemediğini sanıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına, lütfen bir düşünün. Kaç dernek ve kaç gönüllü bu işlerle uğraşıyor herhangi bir fikriniz var mı? Kaç dilekçe sunulmuş, kaç yerle görüşülmüş, ne görüşülmüş biliyor musunuz? 3 milyon balıkçı diyorsunuz, evet belki büyük güç ama ardında ciddi bir kamuoyu gücü olmadan da o 3 milyon, inanın hiçbir şey demek. Bunlar neden bir araya gelmiyor? Buyrun ben size bu konuda her türlü yardıma hazırım, rica ediyorum tüm forumlardaki insanları örgütleyin, hepsini toplayın ve bir STK oluşturalım ya da o kadar insanla dernek kuralım. Dayanılması gereken hangi kapıysa da o kapıya dayanalım. Ben kapıya dayanma konusundaki prosedürle ilgili olarak da ne yapılması gerektiğini, nereye gidileceğini, nelerin gerekeceğini iyi biliyorum, size her türlü desteği sağlayacağıma söz veriyorum, buyrun siz yeter ki o 3 milyon insanı toplamayı başarın. Bakın, daha yerel seçimlerden önce, amatör balıkçılara platform ayrılması ile ilgili bir kaç forum, dernek ve belediyeden görevli arkadaşlarla bir toplantı yapıldı. Hatta proje örnekleri sunuldu. Bakınız tarih, yerel seçimler öncesi diyorum. Gayet de umutluydu ve fakat şu an için gündemde olan hiçbir şey yok. Siz sanıyor musunuz ki, İstanbul gibi bir ilin dünya kadar sorunu varken, İstanbul'u geçin, ülke olarak yeterince sorun varken ve bütçe ayrılması gereken elzem ihtiyaçlar varken, 3 milyon insanla dayatma yaptığınızda (ki toplanabilirse ve bu ciddiye alınacak bir STK ya da dernek haline gelebilirse) bahsettiğiniz sorun çözülecek? Yine listenin en altında kalacak bir istek olacak ve bekleyecek. Üstelik ardınıza bir de medya gücü almak durumundasınız, ki kamuoyuna sesinizi duyurabilesiniz. Burada yazıp çizmekle olsaydı, bugüne kadar bu ve burası gibi tüm forumlarda yazılanları toplayın, işte onların hepsi ile ülkedeki tüm balıkçılık anlayışını değiştirmiş olmamız gerekirdi. Kaldı ki, istediğimiz balıkçılar için rahat platformlar oluşturulması ama inanın eğer tercih etmem gerekse idi, bahsettiğiniz gücün balık popülasyonunun korunması ile alakalı olarak bir şeyler yapmasını isterdim. Hali hazırdaki ticari ve amatör balıkçılık mantığı ve işleyişi ile, çok değil, az bir zaman sonra denizlerimizde balık kalmayacaksa, balıkçılar için platform olsa ne olur olmasa ne olur? Velhasıl kelam, sizin bu istediğinizin olması için en ince ayrıntısına kadar, pek çok şeyin baştan değişmesi ve yoluna koyulması gerekir. Aksi halde, bir taraf tamamlanırken, diğer taraf eksik kalır, onun da bir anlamı olmaz. Şu an eğri bir cetvel üzerindeyiz, eğri cetvelden de doğru çizgi çıkmaz. Yepyeni bir doğru cetvel yaratmak gerek, onun da başı, balıkçılar için platform yapmakla başlamıyor. Alp, bana sorarsan biraz daha yaşını al, bu konular hakkında da ondan sonra fikir beyan et derim. Öyle senin dediğin gibi ağzını sıkı tutmakla çok alakası yok bu işin. Arnavutköy dediğin yeri İstanbul'da yaşayan 20 milyon insan biliyor, bunların içinde 5 milyonu balıkçıysa o 5 milyon da biliyor zaten, merak etme, sen söylesen de olur söylemesen de. Ne sanıyorsunuz ki, tek balık tutan siz misiniz? Balık tutan hiç kimse daha sakin yerleri araştırmıyor mu? Arnavutköy'de balık tutanlar orayı bilmiyorlar mıydı, balıkçılardan duya duya mı geldiler? Tatlı su ya da ne bileyim sahilleri daha sakin olan ve nokta atışları ile balık bulunan ve bilinmeyen yerler olsa bu dediğini anlarım belki de, İstanbul Boğazı'ndan söz ediyoruz. Son olarak; yazımın ilk başında da yazmıştım, sapanla, kurşunla işimiz olmamalı bizim. Bir işe de yaramaz zaten, anca birbirimizin kafasını yarar dururuz. Bizler birbirini saçından sürükleyerek yaşamaya çalışan ilkel insanlar değiliz. Eğer yasal olmayan bir şey varsa, telefon edersiniz ihbar alırlar, ihbar numaranızı da alır konuyu takip edersiniz, telefonla bilgi alırsınız, bakın bakalım ihbarınız yerli yerinde ise ilgileniyorlar mı ilgilenmiyorlar mı?... Şiddet hiçbir şeyi çözmez, yalnızca bela getirir.
[ 2 yıl öncesine kadar İstanbul değnekçiden geçilmiyordu, biz ne yaptık? Değnekçiliği yasallaştırdık, her taşa her kaldırıma bir deli dumrul dikip insanlara sahilleri yasakladık. Şu anda boğazda Beşiktaştan başlayıp Sarıyer'e kadar kıyıdan yoklaya yoklaya balık tutmak isterseniz uğradığınız her noktada 5 lira vermeniz gerekir. Maalesef yukarıdaki güzel temennileriniz şu an bana çok ama çok uzak görünüyor.[/QUOTE] Bu cümlelere katılmamak elde değil.Vatandaşının cebine göz diken böyle bir zihniyete yazıklar olsun.Keşke eski değnekçiler kalsaydı.Adamlar hiç değilse her yerde değillerdi.Şimdi ara sokaklarda bile İspark denen soyguncular var.Kendi adıma verdiğim bütün paralar haram zehir zıkkım olsun.Parası için değil ama insanın böyle bir şeyi sindirmesi çok zor.Belediyeysen vatandaşına adam gibi hizmet edeceksin onu soymaya çalışmayacaksın.
Bu cümlelere katılmamak elde değil.Vatandaşının cebine göz diken böyle bir zihniyete yazıklar olsun.Keşke eski değnekçiler kalsaydı.Adamlar hiç değilse her yerde değillerdi.Şimdi ara sokaklarda bile İspark denen soyguncular var.Kendi adıma verdiğim bütün paralar haram zehir zıkkım olsun.Parası için değil ama insanın böyle bir şeyi sindirmesi çok zor.Belediyeysen vatandaşına adam gibi hizmet edeceksin onu soymaya çalışmayacaksın.[/QUOTE]