Aşagı tukur sakal yukarıda malum bıyık

Konu, 'Genel Konular' kısmında carpe tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

1. Bugün kaseti yeni(6gün önce) çıkmış birinin yazısı vardı gazetede..

kaset satışı masrafı kurtarmamış..ancak internetten indirilme oranı çok yüksekmiş..

herkes bu parçaları keyifle dinliyor..ama yapan adam aç..çok acı bir olay
    bundan sonra kaset yapmayacağım demiş..parçalarını paralı konserlerde söyleyecekmiş..Bu durumda zengin olan,metropollerde yaşayanlar faydalanacak.
    parası olmayan,hakkarideki bir arkadaşımız bu insanı sevmesine rağmen dinleyemeyecek..korsan satan aç kalacak,bizse mahrum:(

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Her Parazit gibi

Korsanda bir ölçüde biz Tüketicilere faydalıdır.
    ( Yanlış anlaşılma olmasın adamları savunmuyorum)

Korsan Sektörde Rekabet getirir,
    Rekabet ise Fiyat istikrarı sağlar.

Şöyleki Eskiden 25~45 ytl ye aldığımız Orjinal bir müzik CD si
    şimdilerde 10~20 ytl seviyelerine düştü,

Elbetteki teknolojinin gelişmesi sonucu fiyatlar geriledi ancak
    Korsan gibi acımasız bir düşman olmasaydı. 10ytl ye Orj Cd biraz zordu.

(Cd Oynatıcılıların çoğalması ile
    daha çok insan Orj. ürünlere yönelmeye başladı.
    Kimi zaman kolleksiyonumuza bir tane Orj. aldık ,
    kimi zaman sevdiklerimize Hediye ettik
    yada alıp dinledik/okuduk/seyrettik...)

Geçen yaz İbrahim Tatlıses Korsana Hayır diye bi kampanya başlattı,
    Tamda Kaseti yeni çıkmıştı,
    Sağa sola ihbarlarda bulundu,işin üzerine gitti.
    Sonrada ne oldu biliyormusunuz?

Korsan satıcıları bir tane Cd alana
    bir tanede Bedava Tatlıses kasedi hediye etmeye başladı :D

Korsandan kazanılan para korsana gider.

Velhasıl Vatanını Seven Korsan Almasın...

Son düzenleme: 11 Ekim 2007
  3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Para emeğe gittiği sürece değerlidir... Karanlık güçlere giden para, boşa giden emektir...

4. passion

passion

Favori Kamış:
    olta
    hakan kardeşim sen doğrusunu yapmışsın....:)

5. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Başlık aslında herşeyi anlatıyor,nereden bakarsanız ayrı bir uçurum var ortada.
    Bu uçurumun asıl nedeni ise her sorunda olduğu gibi yine ekonomi.Gelir düzeyi üst seviyede olanlar zaten bu konuda sıkıntı çekmiyor her konuda olduğu gibi...

Yalnız ülkemizin mi desem ya da hayatın mı desem bazı gerçekleri var cümlesinden kendimi alıkoyamıyorum.Korsan kitap ya da korsan cd değil sadece olay olayın bir de fotokopi ve net üzerinden ''download'' boyutu var.Teknolojiye bağlı olarak bu artacaktır elbet.Kitap fotokopisi sayfa başı 30 kuruş.Yani 100 sayfa bir kıtabın maliyeti 3 ytl! Aylık internete verilen para 30,50 ytl civarı 6 GB sınırın olsa neredeyse 150 tane albüm yapar.Ki yazıda da belirtildiği üzere 4 ytl diğeri 13 ytl...Yani aradaki fark bir uçurum.

Diğer yandan ülkemizde sanatın ve edebiyatın gelişmişliğini tartışıyoruz,neden batı şoyle batı böyle..Tabi çok fazla ayağı olan sorunlar bütünü bir konu muhakkak,Yalnız hiç kuşkusuz ülkemizde sanattan ve edebiyattan hayatını sürdüremeynler çoğunlıkta olduğu için bizim batıdan eksiklierimiz olduğu kesin..
    Yaptığı albümün masraflarını karşılayamayan onlarca sanatcı varken bu sorun da devam edecektir..

Ben bir üniversite öğrencisiyim.Malum dersler başladı,ve kıtaplar alınacak.3 gün once arkadaşlar sormuşlar,tüm ders kitapları 400 ytl ye mal oluyormuş.Herkes yine bunun karşısında fotokopiye sarılmayı düşünüyor.Kitaplar az basıldığı için olabilir bu fiyat,diyelım kı 2 katı basılsın yarıya düşsün yanı 200 ytl...oysa fotokopi ile maliyeti 70-80 ytl! Durakta öğrenciler aralarında konuşuyor '' Metin Aydoğan'ın kitabını aldın mı,hoca mutlaka okuyun demiş! '' '' sordum orjinali 28 ytl korsan buluırsamn alıcam''....

Bir aile düşünün tek maaş 2 çocuk ya da tek çocuk ve üniversitede okuyor,ve onun cebındeki parayı düşünün ve yerine kendinizi koyun ne yapardınız??

Burada geçim,aile,zor koşullar v.s gibi anlatmak istemedim,belki birçoğımuzun yaşadıklarını yazdım.Bana sorarsanız her zaman korsanın karşısındayım.Benım imkanlarım ölçüsünde alabiliyoruym belki bazı şeyleri ama burası da Türkiye.

Bu arada bir de şu soru var hep kafamda,eskiden THY 150 ytl ye uçtuğu yere şimdi 79 ytl ye uçuyor ve yıne THY kar ediyor.Sanatın,bilim gelişmesi insanlarımnızın okumasına acaba yazarlar ve yayınevleri de katkı sağlayamaz mı??

Ne yandan baksan ayrı bir uçurum...

Son düzenleme: 12 Ekim 2007
  6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Birkac yıl once Almanya dan Turkiye ye Lufthansa adlı sirket THY nın yarısından ucuz tarife uyguluyordu.THY dan bir ust duzey yetkiliye sebebini sordular ve aldıkları cevapBizim seferlerimiz zaten dolu,rekabet etmemize gerek yok oldu...İste bu bakıs acısı yanlıs..Kendi vatandasına daha uygun hizmet vermek icin illa ki rekabet veya dayatma mı gerekiyor..

Malesef hayatın her alanında bu bakıs acısı dargelirliyi koseye sıkıstırıyor..

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    ....

Arkadaşlar,

Biliyorum biraz Kendim ile tezat bir duruma düşeceğim farkındayım ancak Sizlere bir şey söyleyeyim mi?

Az önce Bakkaldan bir çakmak aldım,
    aynen DUPONT çakmak gibi,
    - Görüntüsü,
    - kapağını açarken çıkarttığı ses,
    - şekli şemali,

Çin Malı
    Cihaz birebir kopya.

3 YTL ye aldım,

Bayramda kullansam yeter...

Şimdi bunu konu ile bağdaştırsam mı diye düşünüyorum...

8. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan

Ver onu cabuk gerisin geri ve git orjinalini kat kat pahalısına alcabuk bakayım..:D :D :D

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    :)

Aman Hakan gözünü seveyim.

Senelerdir böyle bir şeyim olsun isterdim.

bırakta üç gün kullanayım bari,

4.gün bozulacağını ve çöpe atacağımı biliyorum zaten :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.