Astana - Kazakistan Turna Raporu - 7 Agustos

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Dün akşamdan hazırlıkları yaparak bugün sabah erken saatlerinde Astanaya 30 km olan bir avlak olan Kowi ilçesindeki Nura nehrine gittim . Havanın ılık olması sabah beni tedirgin etsede av arkadaşım nikolayla anlaşmış olduğum vede sabahın 5 inde kalktığım için geri dönmeyi düşünmedim . Saat 6 gibi Nikolayla alıp yola çıktım yaklaşık 45 dakika sonra avlağa varmıştık ama bizden önce bir arkadaş gelmiş geceden beri orada olmuş bizde izin alarak yakınlarında ava başladık daha sonra arkadaş gitti ve avlak bize kaldı :) . At çeke başladım ama ses seda yoktu 2 kere takılan limon renkli şanslı spinnerim kurtardıktan sonra küçük balıklarıda su kenarlarında görünce sistem değişmeye karar verdim tabiki önce küçük balık yakalamak gerekiyordu . Küçük şamandıralı takımı hazırlayıp mısırla bir kaç tane yemlik balık yakaladım . Arkadaştan ödünç aldığım kamış ve makinaya canlı dib oltası yapacak şekilde yaparak balıkları sırt yüzgecinden 3 lü iğne ile bağlayarak 5 metrelik bir mesafeye hafifçe attım ve bıraktım ufak zilleride bağladıktan sonra hem yemlik balık yakalamaya çalıştım hemde bekledim bir anda zilin sesi ile irkilerek kamışın suya doğru sert hareketler yaptığını farkedince yapıştım kamışma ve hafif bir tasma balık bende ama nasıl alıcam sudan bilmiyorum kepçe yok arkadaş diğer tarafta kamışı hafif arkaya atarak misinayı elime aldım ve kaldırdım sudan kafası çıkar çıkmaz yunusların meşhur hareketi var kuyruk üstünde giderler turna 3-5 saltoyu attı ))) sonra dibe çekti yine hafifçe çektim su yüzeyine yaklaşır yaklaşmak ani bir hareketler aldım karaya fırlattım ve sabah açılışını yaptım . Oltayı yeniden yemledim ve bıraktım tam arabaya gidip içecek birşeyler alayım derken zil çıngırdadı arkamı döndüm kamış yere düştü hemen asıldım tasmayı yedi ama nasıl bir turna bilmiyorum daha sonra yine hafif şekilde sararak yine misinadan tutup attım 2 oldu . Havanın kararması ve gök gürültüsü içimi karartsada yağmayacak buraya diyerek kendimi avuttum ama malasef yağmurun başlaması ile karbon kamışları elimden bıraktım yıldırım ihtimali yüksek olduğu için arabada 3 saat bekledikten sonra biraz daha yokladım ama ufak tefek cılız vuruşlar vardı ve yağmurdan sonra tadı kalmamıştı nikolayda bir kaç balık yakalamıştı ama turna yoktu onda keyfi kalmamış olacak ki hadi gidelim dedi ve toplanarak çıktık ama ne çıkış 3 saat sonra tarlardan geldiğimiz toprak yol çamur deryası olmuş 40 dk lik bir rali sürüşünden sonra asfalata çıkınca içimiz rahatlayarak dönüşe devam ettik . Gittiğimiz yerde ne bir yerleşim yeri nede insan geçiyor arada tek tük ava giden varsa görürsün ondan çok tehlikeli bir durum oldu batsaydım belki gece boyunca orada kalabilirdik :) .

Buda bir kaç fotoğraf .

Astanadan Selamlar ... mrsparkle

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Daha bereketli avlar dilerim.. bizdende atsanaya selamlar..

3. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Kardeşim güzel av olmuş tebrik ederim..

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler ta oralardan yazdığınız rapor için teşekkürler ellerine sağlık spasiba :)

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler

Sağolasın .

Ne za 4hto :) .

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şenol kardeşim, ne kadar zamandır oralardasın bilmiyorum ama hobiye devam ediyorsun, fırsat yaratıp o sularda da tecrübe yaşıyorsun. Bu konuda seni tebrik ederim.

Bende iş gereği 3 yıldır Bakü'deyim. :) Ama senin aksine bu süre içinde hobiyi tamamen askıya aldım.
    Antalya'dan buraya balık avı konusunda oldukça negatif önyargılarla gelmiştim. Zaten tatlısu avı geçmişim yoktu. Fakat görüyorum ki yılmayıp avı kovaladığın zaman nerede olursan ol buluyorsun. Keyif alabiliyorsun.

Bende burada bilenip bilenip 15 günlük iznimde memlekette denizden çıkmıyorum. Ama yetmiyor tabii :)

Keyfini çıkardığın ve bunu bizlerle paylaştığın için tekrar teşekkürler.
    Bol keyifli avlarının daim olmasını dilerim.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O avlakta neler olmaz ki, balık yatağı resmen. Havanın azizliği limon sıkmış ancak uygun zamanlarda çok güzel balıklara gebe olduğu kesin. Bir dahaki seferler kararında ve gönlünce olur inşallah.:) ;)

8. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Ben 2 yıldır buradayım çocukluğumdan beri var olan bu hobbiyi asla bırakamam ve bırakmayacağım . Geldiğimden beri burada hiç birşeyi bilmiyordum ne malzeme alıcak yer ne avlanıcak mekan insanlara sorarak internetten haritaları araştırarak bazı yerler buldum ve malzeme temin edecek yerleride keşfedip araba alınca herşey hazırdı bunun için artık tadını çıkarmak lazım :) . Bazen insanlar çok şaşırıyor bana burada ya orada öyle balık var mı şurada böyle var mı ? Diyorum gelin götüreyim herşey benden ama ya işim var diyor ya planım var diyorlar . Eğer içinde istek varsa herşey oluyor . Yakında bot almayı bile düşünüyorum :p . Sonu nereye gider bilmiyorum ama bu tutku asla bitmez .

Baküye selamlar . Teşekkür ederim iyi dileklerin için .

Teşekkür ederim . Abi bende bu konuda sana katılıyorum sessiz sakin ve derin bir nehir etrafında bırak fabrikayı ev bile yok ))) . Benim boyuma ulaşan o otları aşıp suyun kenarına gelmek bile çok zor . İnşallah nasip olurda bir canavar yakalarım sizlerlede paylaşırım . Ah bir de şu sivrisinekler olmasa banghead . :p

9. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Senol dostum,
    timsahlara cok az kalmis gibi bir his var icimde :)

10. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Umarım hislerin doğruyu söylüyordur :) . İnşallah o timsahlarla boğuşup galip olacağım sana da hislerin için teşekkür edeceğim )) .